KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Yüzlerce ağaç kurumaya terk edildi

Dilektepe Köyü sapağında bulunan İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne ait kavak bahçesinin hiçbir getirisi olmadığı halde her yıl kamu kaynaklarından binlerce lira masraf yapılıyor. Kurulduğu yıldan beri Solhan Kaymakamlığı tarafından her yıl bahçenin bakımı için ortalama 20 Bin TL masraf yapıldığı öğrenildi. Mülkiyeti özel idareye ait bahçenin bakımı için tek kuruş ayrılmadığından bahçe adeta kurumaya terk edildi.

Yüzlerce ağaç kurumaya terk edildi
18 AĞUSTOS 2011 PERŞEMBE 01:02
0
1802
0
AA aa

“Özel İdare, bahçeye sahip çıkmalı”

Bu yıl bahçenin bakımı için bir çalışma yapılmaması Dilektepe Köyü sakinlerinin tepkisine neden oldu. Köy sakinleri, yıllardır bahçedeki ağaçlar sulanıp bahçenin bakımı yapılıyordu. Bu yıl her hangi bir çalışma yapılmayıp adeta bahçe kurumaya terk edildi. Yıllardır verilen emeğe yazık. Bunca yıl emek verildi ancak bir yıl ilgilenilmediği için bahçe kuruyor. Kaymakamlığa bahçenin kuruyacağını söylediğimizde yetkililer bize, “bahçenin İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne ait olduğu onun için kaymakamlığın değil özel idarenin bahçe ile ilgilenmesi gerektiği” söyleniyor. Özel İdare Müdürlüğü ise konuya duyarsız kaldığı için yıllardır emek verilen bahçe kuruyor. Öncelikle tekrar bahçe bakımının yapılmasını daha sonra gerekirse bir kamu hizmetine sunulmasını istiyoruz” dediler.

“Bahçe Özel İdarenin, Bakımını da Özel İdare Yapmalı”

Özel idareye ait olan bir bahçe için yıllardır kaymakamlığın emek verdiğini ve küçümsenmeyecek bir meblağda para aktarıldığını söyleyen Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Özel idarenin bahçesine özel idare müdürlüğü tarafından korunması ve bakımının yapılması gerektiğini söyledi.

Aydın, “Yıllardır kaymakamlıkça bahçenin bakımı yapıldı. Çalıştırılan işçi ücreti ve sulama için kullanılan yakıt parası kaymakamlıkça karşılandı. Bahçede sadece kavak ağaçları var. Hiçbir getirisi olmayan bir bahçeye her yıl küçümsenmeyecek bir meblağ aktarılıyor. Bu sebepten dolayı bahçenin köy tüzel kişiliğine verilip işletilmesini istedik. Köy tüzelkişiliğin işletmesi durumuna hem köy tüzel kişiliğine bir katkı olacaktı hem de biz kurum olarak bir yükten kurtulmuş olacaktık. Bingöl'den çıktığımızda Muş iline kadar dinlenme tesisi bulunmuyor. Bahçenin köy tüzel kişiliğince dinlenme tesisi olarak kullanılması uygun olurdu. Konuyu köylüler ile paylaştığımızda önce kabul ettiler. Aradan bir müddet geçtikten sonra vazgeçtiler. Konu Vali Bey'e intikal etti. Vali Bey, bahçenin kimseye verilmemesi gerektiğini ve bakımı için de özel idarece gereğinin yapılmasına yönelik görüşünü bildirmesi üzerine kaymakamlık olarak bahçenin bizimle bir ilgisi kalmamıştır.” ifadelerini kullandı.

“Kavak yetiştirileceğine insan yetiştirilsin!”

Özel İdareye ait bahçenin Kamu hizmetine sunulması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, şu ifadeleri kullandılar:

“Kavak ağaçları sağlık açısından zararlı olduğu gibi kent peyzajı açısından da uygun bir seçim değil. Kavaklar 20 yıldan sonra içi boşaldığı için devrilme tehlikesi geçiriyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bile ABD'de ve Avrupa'da kavak ağacı dikmenin yasak olduğu aktarılmış. Polen diye adlandırılan kavak pamukçukları astım ve solunum hastalıkları için risk oluşturuyor. Ömrü kısa olan, sağlık açısından zararlı olan ve görüntü bakımında sade olan ağaçlar yetiştirileceğine bahçe başka alanlarda kullanılmalıdır. İlçede mesire alanı sorunu bilinen bir gerçektir. Bahçe düzenlenerek mesire alanı olarak kullanılabileceği gibi yolcular için de bir dinleme alanı olabilir. Bingöl Üniversitesine verilip yıllardır kavak yetiştirilen yerde insan yetiştirilmesi sağlana bilir. Ya da başka bir kamu hizmetine sunulabilir.”

“Kızılay'a Hibe Edilmesi En Büyük Yatırımdır”

Atatürk bahçesi olarak adlandırılan Özel İdare bahçesinin konumu itibari ile büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Has Parti Solhan İlçe Başkanı Eşref Canlı, bahçenin kurumaya terk edilmesinin üzücü bir durum olduğunu söyledi.

Canlı, “Atatürk bahçesi 1982 yılında kurulmuş olup, piknik alanı olarak kullanılması planlanmıştı. Ancak ne piknik alanı olarak ne de başka bir amaç için kullanıldı. Sadece devlete yük oldu. Devletin oraya yıllık 20 Bin TL'nin üzerinde para harcadığını duydum. Bu durumdan dolayı gerçekten rahatsız oldum. Hiçbir vicdan bunu kabul etmez. Acilen Atatürk Bahçesi için bir çözüm yolu aranmalıdır. Ya da söz konusu mevkii Türk Kızılayına hibe edilmelidir. Kızılay, bir hayır kurumu olduğu için orada yapılacak bir işletme gelirlerin muhtaç insanlarımıza verilmesi çok daha doğru olur. Kızılay'a verildiği taktirde Kızılay'ca işletilip geliri muhtaç ailelere verileceği gibi devlete de yük olmaktan çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2024
23:08
Eski İl Başkanı ölümden döndü
Eski İl Başkanı ölümden döndü
AK Parti önceki dönem Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl-Genç yolunda kaza yaptı. Hava yastıklarının patladığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sağlar'ın ilk ziyaretçisi ise mevcut il Başkanı Yılmaz Seven oldu.
05.05.2024
23:06
O polis hakkında soruşturma açıldı
O polis hakkında soruşturma açıldı
Bozoksporlu yedek oyuncuların sahadaki 12Bingölsporlu futbolcuları taciziyle başlayan gerilim, bir anda alevlendi. Taraftarın tepkisi de artınca polis biber gazı kullandı. Bir polis ise beylik tabancasıyla havaya ateş açtı! Emniyet Müdürlüğü, o polis hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu!
05.05.2024
23:04
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Sezon boyunca hakem oyunlarıyla yolu kesilmek istenen 12Bingölspor, grup lideri ve şampiyonu Yozgat Belediyesi Bozokspor'u ağırladı. Karşılaşmaya çıkan Bozokspor, tribün korkuluklarına asılan iki ayrı pankartla şampiyonluk hikayelerinin yanıtını aldı!
05.05.2024
23:03
Bingöl`de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'ün Genç Kaymakamlığı himayesinde yürütülen 'Gençler Harekete Geçiyor' projesi kapsamında öğrencilere malzeme desteği verildi.
05.05.2024
23:02
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Sancak beldesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil başıboş ata çarptı, kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın