KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Zaferin adı bingölspor!

Elazığ'da oynanan 3. Lig'e Yükselme 1. Kademe Maçı'nda rakibi Yeni Tuncelispor'u 4–0 yenen B.Bingölspor, terfi tenzil müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Yeşil beyazlı ekip, 3 Nisan'da başlayacak olan müsabakalar için bu hafta Ankara'ya gidecek.

Zaferin adı bingölspor!
27 MART 2007 SALI 10:43
0
4277
0
AA aa
Elazığ Atatürk Stadı'nda dün saat 13.00'te başlayan ve Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in de izlediği maçta B.Bingölspor, rakibi Yeni Tuncelispor'u net bir skorla yenerek 3. Lig yolunda çok önemli bir adım attı.
Binlerce taraftar Elazığ'a koştu
Geçtiğimiz Cuma günü Bayburt Köyhizmetlerispor'la oynanan karşılaşma sırasında misilleme yapan Y.Tuncelispor taraftarlarına karşı başlatılan mücadeleyi destekleyen binlerce Bingöllü, dün sabahın erken saatlerinde Dörtyol Saat kulesi önünde toplandı. Bingöl belediyesi tarafından tahsis edilen araçları dolduran taraftarlar, Elazığ'a kadar konvoy halinde gitti. Elazığ girişinde tüm dikkatleri toplayan Bingöllü taraftarlar, gövde gösterisi ile stadyuma giriş yaptı. Ellerindeki Türk Bayrakları ve Bingölspor flamalarını sallayan taraftarlar, maç başlangıcından sonuna kadar sporculara verdikleri moral ve yaktıkları meşalelerle tribünleri karnaval alanına çevirdi.
Maç hızlı başladı
Her iki takımında galibiyete odaklanması, karşılaşmayı çetin kıldı. Hızlı başlayan maçın ilk dakikalarında ataklar geliştiren Y.Tuncelispor, kendi kalesine gönderdiği ilk golün ardından dağıldı. İlk yarıda beklenenin üzerine çıkamayan B.Bingölspor, geliştirdiği atakları gole çeviremedi. Rakip takıma karşı performansını koruyan B.Bingölspor, ilk yarıyı 1–0 üstün kapattı.
İkinci yarıda sahayı inlettiler
İlk yarıda toparlanma sürecini tamamlayan B.Bingölspor, ikinci yarıya hızlı giriş yaptı. Taraftarın üstün tezahüratlarıyla rakip takım üzerinde baskı oluşturan B.Bingölspor, ardı ardına ataklar geliştirmeye başladı. Karşılaştıkları sert mücadeleye yumuşak tavırla yaklaşan B.Bingölsporlu futbolcuların bu tutumu,  Y.Tuncelisporlu futbolcu ve taraftarları çileden çıkarttı. Sahada sergiledikleri performansla göz dolduran B.Bingölspor, 60. dakikada Salih'in attığı golle 2-0 öne geçti. Taraftarın yoğun tezahüratları ile maçta tek kale oynamaya başlayan Bingölspor, Mustafa'nın 65 ve 90. dakikalarında attığı gollerle sahadan 4-0 gibi net bir skorla ayrıldı.
Galibiyet sevinci sahaya taştı
Grubun favorisi olarak gösterilen Y.Tuncelspor'u 4-0'lık farklı skorla yenen B.Bingölspor, zaferin adı olmayı başardı. Hakemin, maçın bitim düdüğünü çalmasıyla sahaya koşan B.Bingölspor taraftarları, galibiyet sevincini yaşadı.  ‘Şampiyon Bingölspor', ‘Her Zaman Her Yerde En Büyük Bingöl' nidalarıyla Elazığ stadını inleten taraftarlar, Teknik heyet ve futbolcuları bağırlarına basıp omuzlarda taşıdılar.
Maç sonrası sahaya inen Bingöl Valisi Avuç ile Belediye Başkanı Ketenalp, alınan başarıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, tüm futbolculara ve özellikle maçın il dışında olmasına rağmen takımı yalnız bırakmayan tüm taraftarlara teşekkür ettiklerini ifade ettiler.   
Galibiyet Sevinci Bingöl'de devam etti
Elazığ'daki maçın başından sonuna kadar sahadaki futbolculara büyük destek veren vefakar taraftar, 12. adam olma görevini fazlasıyla yerine getirdi. Rakip kaleye yönelik her atakta hop oturup hop kalkan B.Bingölspor taraftarları,  takımla beraber sahada mücadele edercesine büyük heyecan yaşadılar ve yaşattılar. Elazığ'daki maçın ardından tekrar konvoy halinde Bingöl'e dönen binlerce taraftar, Dörtyol Saat Kulesi önünde toplandı. Çarşı merkezi karnaval alanına dönüştüren taraftarlar, davul-zurna eşliğinde halaylar çekip sloganlar attı.
Terfi tenzil müsabakaları 3 Nisan'da başlıyor
Elazığ'da oynanan 3. Lig'e Yükselme 1. Kademe Maçı'nda son rakibi Yeni Tuncelispor'u 4–0 yenerek terfi tenzil müsabakalarına katılmaya hak kazanan B.Bingölspor, 2 Nisan'da yapılacak kura çekiminin arından başlayacak olan müsabakalara katılmak üzere bu hafta içerisinde Ankara'ya gidecek. Tek devreli lig usulüne göre yapılacak karşılaşmalar 3–8 Nisan 2007 tarihleri arasında oynanacak. Her takım 4 maç yapacak ve en fazla puanı toplayan 2 takım, 3'üncü Lig'e terfi edecek. Ankara'daki bu müsabakalarda, Niğde 51 Spor, Muş Şekerspor, Edirne Ayşe Kadın Gençlerbirliği, Lüleburgazspor ve B.Bingölspor mücadele verecek.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın