KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Zarar Görenlerin Borcu Ertelendi!

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesine karar verildiğini açıkladı.

Zarar Görenlerin Borcu Ertelendi!
27 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 23:16
0
1995
0
AA aa

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kent genelinde doğal afetlerde zarar gören çiftçilerin ‘T.C. Ziraat Bankası ve TKK Kredi Borçlarının Ertelenmesine' bakanlar kurulunca karar verildiğini açıkladı.

Bakanlar kurulu kararında; “Çeşitli afetler nedeniyle zarar gören gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesine dair ekli Kararın yürürlüğe konulması; Başbakan Yardımcılığı (Hazine Müsteşarlığı)'nın 14 Haziran 2018 tarihli ve 16512 sayılı yazısı üzerine, 15 Kasım 2000 tarihli ve 4603 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile 27 Aralık 2006 tarihli ve 5570 sayılı Kanunun 1 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 20 Haziran 2018 tarihinde kararlaştırılmıştır” denildi.

Bakanlar kurulunun borcu ertelenecek çiftçilerle ilgili aldığı karar şu şekilde:

-Madde kapsamındaki gerçek ve tüzel kişilerden ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az % 30 oranında zarar gören ve bu durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen gerçek veya tüzel kişilerin, Banka ve TKK tarafından kullandırılan ve hasar tespit komisyonu kararı tarihi itibarıyla vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıl içinde dolacak olan veya vadesinden itibaren 90 günlük süre içerisinde olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki tarımsal kredi borçları, vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihlerinden/taksit vadelerinden/hesap devrelerinden itibaren bir yıl süreyle ertelenir.

-1/1/2018 tarihinden bu Kararın yayım tarihine kadar olan sürede Banka ve TKK tarafından Tasfiye Olunacak Alacaklar hesaplarına aktarılmış bulunan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki tarımsal kredi borçları ise bu Kararın yayım tarihini takip eden ayın birinci işgünü İtibarıyla faiz tahakkuk ettirilmeksizin bu tarihten itibaren bir yıl süreyle ertelenir.

-Bu Kararın yayımı tarihinden sonraki dönemde Banka ve IKK tarafından Tasfiye Olunacak Alacaklar hesaplarına aktarılmış bulunan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararlan kapsamındaki tarımsal kredi borçları ise hasar tespit komisyonu kararı tarihini takip eden ayın birinci işgünü itibarıyla faiz tahakkuk ettirilmeksizin bu tarihten itibaren bir yıl süreyle ertelenir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın