19 yıl önce yaşanan dehşeti anlattı | HABER YORUMLARI
11 köylünün kurşuna dizilişini ve 30 yaşındaki sağır kızın diri diri yakışını anlattı. Bu olayda 9 kurşunla sağ kalmayı başaran Abdullah Ayaz, olay esnasında Genç ilçesine bağlı Doğanevler köyündeki karakola sığındığını ve karakoldaki astsubayın uyarısıyla helikopterden atılmaktan kurtulduğunu söyledi.
İŞTE TC CUMHURİYETİNİN GERÇEK YÜZÜ. YILLARDIR KÜRT ZAZA DEMEDEN BİZİ YAKIP YIKTILAR . TÜRKİYENİN ZAZALARA VE KÜRTLERE TAVRI BU İŞTE ANCA EVLERİMİZİ İNSANLARIMIZI YAKIP ATEŞE VERİP YOK ETMEYE ÇALIŞIRLAR. İŞTE BU YÜZDEN DİYORUM Kİ KÜRT ZAZA BİRDİR ACILAR YAŞANANLAR BİRDİR .
adam yaşanılanları anlatmış bazıları hala bdp hakkında yorum yapıyor nasıl bi eziklik nasıl bir zihniyettir anlayamadım gitti yalan mı söylüyor bu adam neden devletin yaptıklarına hala inanmıyorsunuz?pkk nin asker kılığına girdiğini diyen arkadaş tam tersinide hatırlıyor mu 93-95 arasında neler yaptılar hatırlıyormusun??? gerçi sen hatırlamazsın çocuksun belli yoksa hala devlet şakşakçılığı yapmazdın elbette yardım eden devlet personelide vardı hikayede olduğu gibi ama bu bizleri nasıl ezdikleri gerçeğini yok etmez koruyucu olan insan gevşektir
burada yorum yapan bazilari, iste bu korucular varya, bu katliyami askerler ile yapan korucular. iste bu insanlar o korucularin cocuklaridir. bunlar seyh sait zamaninda 1929 yilinda yapilan katliyamlarda da yer aldilar. burada sivil koylulerin suclu insanlarin kanini istiler, iste onlar yine buradalar.
bu örneklerı sıralarsak kıtaplar yazılır.eger bu ülkede vijdan varsa bu olay araştırılmalı yargı unsurları derhal harekete gecırılmelıdır.konuya ırk kavramı ve sıyası ideolojıden sıyrılarak bakıldıgı takdırde vıjdan denen duygunun ne kadar aşagılandıgının kanıtıdır bu olay. pkk ve dıger butun sıyası sıstemlerden uzak bırı olarak yazıyorum. pkk'nın vahşetıyle devlet, devletın vahşetıyle pkk ortakdır. haklı bır şekılde fılızlenen pkk sonralarda devletın yaptıgı zulumle aynı cızgıye yönelmış ve benım gözumde 2 zalımden biridir.
sonuçta onları öldüren zihniyet pkk zihniyeti aynı zamanında birbirlerini beslediler batıda mhp türedi doğuda bdp bunlarşu anda ve harzaman birbirleini beslediler olan hep mazlum halka oldu ezilen sadece mazlum halk oldu zülm gören mazlumlar oldu şimdikilerde bu mazlumlar üzerinde izmir de metrisleriyle(bdp) lise çocuklarını tecavzle(mhp) keyif çatıyorlar sonra biz sizin hakkınızı savunuyoruz size sadece hadi ordan diyorum
ayıp halan utanmıyorsunuz bdp olmasaydı diyorsunuz ortak operasyon ve kaattliamlar yapıyordunuz şimdi kendinize mal ediyorsunuz akp hük olmasaydı halan ergenekonla ortaklığınız devam edecekti
utanmadan konuşuyorsunuz yazıklar olsun sizin gibi ......
Kardeşimiz A.AYAZ'ın yaşadıklarını ona yaşatan ALÇKALARIN hesap vermesi adına herkesin birlik olmasını diliyorum... Artık BDP, ULUSALCILARIN kuyruğu olmaktan çıksın... GEZİ EYLEMLERİ ile herkesin ne mal olduğunu anladık. HDK ile bu işe resmiyet kazandıranlar KÜRTLER'İ tanımamaya ve her farklı sesi 'HAİN' damgası ile yok etmeye çalışcaklar... Ama Kürtler artık uyandı... CHP'nin yardakçısı, taklitçisi BDP'nin bütün FAŞİSTLİKlerini biliyoruz.... Andımızın kaldırılmasına bir TEK destek açıklaması yap(a)mayan BDP'liler kazanmıları sahiplenemezler.
Bugün BDP, KÜRTLER'İ insan kaynağı olarak gördüğü için Kürtler'e değer veriyor gibi yapıyor...Hükümetin attığı her adımı eleştiren BDP; CHP'nin önünde 50 takla atacak neredeyse... İstanbul'da BDP'nin aday çıkarmasını istemeyen ULUSALCI TÜRKÇÜLER'e SS ÖNDER ne diyor'Sabahtan akşama küfrettiğiniz Kürtler CHP'ye oy vermez.' yani KÜRTLER CHP'ye oy vermez... Ben aday olursam Kürtler'in AKP'ye gidecek oylarına engel olurum... Böylece IRKÇI KÜRTÇÜLER('cahil olmayanlar') yine CHP'ye oy veriri biz de AKPye gidecek Kürt oylarına engel oluruz diyor.
HDK ile iyice çirkin yüzleri ortaya çıkan SOLCU-IRKÇI-ULUSALCILAR şunu bilsinler ki PKK;her zaman için DİNSİZLİK ile anılmıştır. Ve bunu da HDK ile anlatmış oldu anlayana... 90'lı yıllarda Doğu PERİNÇEK'ten talimat alan PKK bugünlerde de SOLCU TÜRKÇÜLERLE haraket ediyor... Her türlü katliama karşıyım.. Emin ol bugün Yavuz ERTÜRK'ü savunanlar HDK'ya destek verenlerdir... Çünkü küfür bir şekilde ortaklaşıyor... Bütün pislikleri yaşayarak göreceğiz ama herkes kabul etmeyecek... KÜRTLER'e her türlü pisliği yapan CHP'nin dibinden ayrlmayanları gör.
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın