95 kişilik alıma 5 bin 300 başvuru | HABER YORUMLARI
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar: 'Bingöl Merkez'de 95 temizlik görevlisi alımı için 5 bin 300, Genç İlçesinde ise 10 temizlik görevlisi alımına 936 kişi başvuruda bulunuyor.'
Eğitim olmadığı bir yerde işsizlik tabiki olur. Okullarda denetim yok ki. Bir Allahın kulu demiyor ki sabah öğrenci evden çıkıyor bunlar ne yapıyor okulda diye. Torpille tüm ilcelere müdür atarsan olacağı bu. Başı eğitimli değil ki çalışanı da eğitimli olsun
Genç ilcesindeki lise son sınıflarından kaç tanesi üniversite kazanmış. Alsana işsizliği meydana getiren bir unsur. Bunu eleştir. Genç ilçe mem den bunu ögren
Helal olsun sana başkan. Bu memleketin sorun ve sıkıntılarını senden başka kimse dile getirmiyor. Akp il başkanı sahalardayız diye açıklamasını okudum. Vallahi yalan. Ben bir esnaf olarak yüzyüze geldiğimi hatırlamıyorum. mesajımı okursunuz diye bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Sizden isteğim Yalaka ve çıkarcıları kendinize yakın olmasına engel olsanız başarı dolu hikayeniz olur. Memleketin bu halde olmasının sebebi yalakacı ve çıkarcı tayfasının çok fazla olmasındadır. Allah yardımcınız olsun. Böyle devam edersiniz destekçiniz çok olur.
@Misafir Kullanıcı a haberin dışında haber kaynaklarını izlemenizi öneririm.Deva partisinin istihdam sağlamakla ilgili prağramlarına ilişkin yığınla açıklamaları var.yinede duymak istiyorsanız ,çözüm ülkeyi ve kaynaklarını doğru yönetmekten geçiyor.
Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim çıtası ne durumda diye sormuyorsunuz. Alınan işçileri konu etmişsiniz. Kök'ü bırakmış dallarla uğraşıyorsunuz. Eğitim çıtası yükselseydi bu durum yaşanılır mıydı.
Genç'te 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' Çalıştayı
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen 'Aile, Bağımlılık ve Değerler Eğitimi' çalıştayında uyuşturucu ve sanal kumarla mücadeleden aile yapısının güçlendirilmesine, ağır borçlanmadan düğün ve taziyelerde israfın azaltılmasına kadar ilçenin sosyal sorunları ele alındı. Çalıştayda, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve toplumsal değerlerin gelecek nesillere aktarılması için ortak hareket çağrısı yapıldı.
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:45
Bingöl'de kuvvetli rüzgâr çatıları uçurdu
Bingöl'de aniden etkisini artıran kuvvetli rüzgâr, bazı ev ve kurumlara ait binaların çatılarını yerinden sökerek çevreye savurdu. Olaylarda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bazı yapılarda maddi hasar meydana geldi.
07.09.2026
08:44
Bingöl'de güvenlik operasyonları: 43 şüpheli yakalandı
Bingöl'de KOM, Narkotik ve Asayiş ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarda 43 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yaklaşık 3 kilogram esrarın yanı sıra sentetik ecza, ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın