Araştırmacı Yazar Yaşar Gülen, aslen Bingöllü olan ünlüleri kaleme aldı. Aralarında profesör, ses sanatçısı, gazeteci, sunucu ve oyuncunun yer aldığı yazı dizisi, Kürd Olduğu Bilinmeyen Ünlüler olarak yayımlandı.
Mesut Parmak ünlü Gayrimenkul Ekonomisti Aslen Bingöl KİĞİ Yayladereli ve eğitimlerini londrada almıştır 71 Bağdat caddesi London Cadde gayrimenkul un sahibidir ve kendisi ünlü bir fenomen olup Türkiye de Emlak sektörünün ünlü duayenidir
70'li yıllarda Kiğı'da hekim olarak çalışmıştım. Hastaneye gelenlerin kimisi Zaza, kimisi Kürt ve kimisi de Ermeni idi. Hemşire hanım çevirmenlik yapıyordu hastanın Türkçesi olmadığında. Kiğı'dan Yedisu'ya giden yoldaki bir geçitin adı Ermeni Kayası idi.
idyecek ne söyleyeyimki demkki soyunu inkar edenlerde var aramızza tabiki en önemlisi hepimiz kardeşiz ama yinede asıllarını inkar etmesinler kimse gelipte sen kığılısın deyipte kimse malını mülkünü almazlar kimsenin bingöllüysen harbi insan olacaksınız tekrar yazıyorum ama asla vatan millet birdir ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN önemli olan kendi insanlarına yaptıkları faydalı işlerdir beyler bayanlar öyle
gerçekten reklam içerikli bir haber olmuş. olgun şimşeği anladım da.saydığınız isimlerin bingölün neresin de ünlü olmuşlar kimler tanıyo ve bingöle ne katkıları olmuş gerçekten bir vatandaş olarak çok merak ettim.haber sitenizde lütfen kayde değer bilgiler sunarsanız çok sevinirim.bundan sonraki yazılarınız da başarılar dilerim.
bence ben anladıgım kadarıyla bu yine bizim ..... nevzat bingölün reklamlarıdır bingöl onlıne bingöle mal olmuş sayılmayacak kadar değerler variken sokağa çıkınca bingöl halkının bile tanımadığı bir kaç simaya ünlü kelimesini kondurması bile bingöle ve bingölülere yapılan bir ayıptır
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.05.2026
12:43
Korkutata'dan toplu taşıma tepkisi! 'İnsan Onuruna Yakışır Hale Getirilmeli'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, toplu ulaşım sistemine ilişkin açıklama yaparak, mevcut yapının hem vatandaşları hem de çalışanları yıprattığını söyledi.
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın