Baluken'den, baydaş'a sert eleştiriler | HABER YORUMLARI
Baluken, Meclis Genel Kurulunda Bingöl Üniversitesiyle ilgili konuşma yaptı. Rektör Baydaşı sert bir dille eleştiren Baluken, Baydaşın istifa edip AK Parti İl Başkanlığına müracaat etmesini istedi.
Rektör efendiye sormak lazım senin üniversiten o kadar hızlı gelişiyor Genç MYO neden hala burda eğitim veriyor.Bir hizmet binaları bile yok sormazlarmı adama...Haa şu ihalelere gelince en ufağını soruyorum halısahayı yapan şahıs kimdir ve rektör efendiye ne kadar mesafeden akrabasıdır..cevap versin ne kadar dürüst olduğunu görürsünüz..
Niyetim kimseye sataşmak değilken;hizipçi,aşiretçi,cemaatçi ve ırkçı anlayıştan uzak bilimsel,iktisadi ve çağa yakışır projelerin üretilmesi gerekir kanısındayım.
Hukuktan yana iktisadi alanda bir Bingöl sevdalısı.
...selam ile.
İsmini saydıkları hocalar alınların teriyle bu mevkideler.Burhanettin bey sırf yönetim kurulu oluşsun diye düzenini bozup 2009 da bir tarla olan bingöl'e gelmiştir.gece gündüz durmadan çalışan ve akademik olarak sayısız makaleleri olan değerli hocalarımıza yapılanlar kabul edilemez..Aslında yorum yapmaya bile gerek yok meyvesi olan ağaç taşlanır.
İdris baluken bey Allah aşkına siyasi ömründe birkez olsun kuru muhalefet yapma, sen maazallah rektör olsaydın yaklaşık bine yakın kişinin çalıştığı bir kurumda en az bu sayıda soyadını taşıyan kişi olmaz mıydı? Allah için bu cevabı kendine ver. Hem liyakat olduktan sonra 6 değil 16 olsun; sayın Gıyasettin BAYDAŞ gibi ülkesine, iline hizmet eden , değerlerine değer katan bir hocadan ne zarar gördün. Siyasi atalrınız(chp vs.) gibi sizdede mi inançlı insanlara karşı bir anti pati var acaba? , 4 yılda sayısını artıramadığı! akademisyen lerden bahset, artıramadığı öğrenci sayısından bahset, açamadığı fakültelerden bahset, Rektör bey in Kırımsız! verdiği büyük ihaleleri ıspatlayarak kamuoyunun önüne çık ta alnından öpelim Sayın! baluken. Ayrıca Hava alanı inşaatının yakılmasında ve diyarbakır duble yol çalışmalrındaki iş makinalarının yakılmasında emeği geçenlere yaptığın çok sert! eleştirileride Bingöl halkı unutmadı. Vekillerimizin bütün derdi bu memlelete hizmet! olduğu için bu cümleyi kurmadan geçmekde olmazdı .
Rektör: Prof. Dr. Gıyasettin BAYDAŞ
Rektör yardımcısı: Prof. Dr. Burhanettin BAYDAŞ
Öğretim görevlisi: Yrd. Doç. Abdulvahap BAYDAŞ
Öğretim görevlisi: Yrd. Doç. Zeynep BAYDAŞ
Araştırma Görevlisi: Mahmut BAYDAŞ
Araştırma Görevlisi: Fatma BAYDAŞ
Kendi gibi düşünmeyen herkese savaş açmış bir sözde bingöl vekili ya bu adam gerçekten kim sözde ZAZA olupta kürtlerin peşine takılmış biri gibi görünüyor.marksist sol sakat bir ideolojinin peşine takılmişlardan bingöle bir fayda gelmez.
Sayın vekilime sonuna kadar katılıyorum herkesin özgür ve eşit şekilde eğitimini gercekleştirmesi ve topluma faydalı birer birey olabilmenin yoludur üniversiteler ama gelin görün kazın ayağı hiçte öyle değil maalesef İNŞALLAH SAYIN VEKİLİMİN VE TOPLUMUN DİGER SAYGIN YURTTAŞLARI VESİLESİ İLE BU TEK TİPÇİ ANLAYIŞ TARİHİN ÇÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖP TENEKESİNE ATILIR ÜMTVARIM GELECEK GÜNLER DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ KATILIMLI VE EN ÖNEMLİSİ ÇOK DİLLİ OLACAK
bdp ..... sizin memlekete ne katkınız varki siz yapanı eleştiriyorsunuz
rektör baydaş adam gibi adam, bilip bilmeden konuşmayın
doğru yazdıkların ünv.de ama adamlar okuyup gelmiş ilk okul mezunu değilki yardımcısı olsun yada öğretim görevlisi olsun okumuş hakk etmişte öle gelmişler
ya sizinkiler ne işe yarar burak bunları idris efendi biraz icraat memleket için ne yaptın onu anlat....
yaklaşık 4-5 yıldır aynı edebiyat yapılıyor aile şirketiymiş ya sen orda sayın bakan ve eşref taşı eleştirsene .. onların bingöle yaptığı hizmet varmı buna sende dahil bunu sorgula .... git diyarbakır belediyesine sizin zihniyetinizden olmayan kimse var mı ?....bakın bingölde biraz huzur ortamı oldu senin savunduğun huzur bozcu öğrenciler daha ne istediklerirni bilmiyorlar... ni için orda oturduklarını da bilmiyorlar çünkü onlar sizlerin maşası... bak ben akp'li değilim... baydaşçı da degilim sadece bingöllüyüm huzur istiyoruz... sayın baydaşın bingöle yaptığı hizmet belli.. her şeyi ile ortada....
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın