Bingöl açısından üzücü bir gelişme | HABER YORUMLARI
Doç. Dr. Turan Buzganın Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı görevinden alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen ESOB Başkanı Bayram: Bizler daha üst düzey bürokrat atamaları beklerken, mevcutların görevden alınması bu memleket için hayırlı değildir. Siyasilerimiz kendilerini sorgulamalı! dedi.
Sayın Buzgan adam gibi adamdır, Sağlıkçılardan bazıları yorum yaparak Buzgan'ın sevilmediğini yazmış. Devlet vatandaş odaklı çalışmalıdır, Recep Akdağ ve ekibi de vatandaş odaklı çalıştı. Sağlık çalışanlarının bir kısmı yapılanları kabul etmiyor ama vatandaş %75 memnuniyetle sağlıkta yapılan dönüşümün ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Recep Akdağ ve ekibinin en önemli ismi ise Turan Buzgan'dı 10 yıllık süre zarfında çok etkin ve başarılı çalışmalar yaptı, bir Bingöllü olarak kendisi ile gurur duyuyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.
Sayin Buzgan,nin görevinden alinmasi bingöl icin büyük bir kayiptir.Malesef biz birbirimizi cekememezlikte ve asagiya cekmekten cok hoslanan ve bir Tipik Bingöl halkiyiz.Bir birimize destek olacagimiza ve dahada yükselmesi icin destek verecegimize utanmadan birilri sevine dursun fakat devran döner bir gün hesap sorar.
Biz birbirimizi gercekten sevmedikten sonra ne müslüman nede insan olacagiz.Saygilarimla
Bölge Hastanesi kriterlerinden hiç birini taşımıyor Bingöl. Emin ol %25'ini bile taşısaydı Bingöl de Bölge Hastanesi yapılırdı. Karlıva,Solhan, Genç ve Bingölde yapılan devlet hastaneleri ve Bingöl Diş Hastanesi buna en basit örnektir.
Ankara BİNYAR ve Bingöl Sağlık Sen. Bingöl'ün STK'ları değilmi? neden tepki göstermiyorlar anlamıyorum. Günün adamı olmak kolay ama zor günün adamı olmak her babayiğidin karı değil. ha ayrıca eleştiride bulunan bazı insanların sülaleleri her dönem iktidardır.
Yorumların bazılarını okuyunca insaf diyorum. Turan Bey'in şansının Eski Sağlık Bakanının sınıf arkadaşından kaynaklandığını söyleyenler var. Böyle bakanlara cevap Başbakanımızın şansıda Necmettin ERBAKAN hocaydı, Kalkınma Bakanım Cevdet YILMAZ'ın şansıda Ali BABACAN'dı onun kide Başbakan bu örnekleri sonsuza kadar sürdürmek mümkün. Mümkün olmayan şey birilerini tanımak başarı için için yeterli değil. Turan Bey başarısı, çalışkanlığı ve kişiliği kendisini bu makamlara taşımıştır. Turan Bey'in gücü kişiliğinden gelir onu bilen bilir.
En basitinden ben Bingöllülerin 154 km Muşluların 254 km yolu sırf hastaneye gitmek için boş yere kat ettiklerini biliyorum. Bölge hastanesi Bingöl' e yapılacakken niçin çeşitli rantlar yüzünden Elazığ' da yapılacak. Böyle bir rant sistemine gerçekten tüm benliğimle sitem ediyorum. Bunları yazmaktaki amacım ortalığı karıştırmak değil. Aksine böyle bir durumdan insanlarımızın haberdar olması ve gerekli açıklamanın bazı yetkili kesimler tarafından yapılmasıdır. Bunlar yaşanırken sayın bakanımız sayın Halk Sağlığı Kurumu Başkanımız neredeydi?
Biz Ali Bayramın Bingöl için fedakarlığını göreçek kadar net gözlerle bakabiliriz bingöle. Ali abi sevdiğimiz saydığımız biridir. Adımızı kullanarak buraya sahte isimlerle yazı yazmayın.
Ali başkan tam bir Bingöl sevdalısıdır. Bingöl'ün geleceği için kendi akrabası Serdar Atalay'a hemen hemen her hafta ateş püskürmüyor mu?? Bingöl'de Ali başkan gibi bir insan daha olsaydı Bingöl'e nizam verirlerdi...
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
31.08.2026
05:13
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü kutlandı
Bingöl'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Vali Cahit Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bülent Baykal ve Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Atatürk Büstü'ne çelenk sundu.
31.08.2026
05:12
Genç Murat Aslanları'ndan Şile'de çifte başarı
İstanbul Şile'de düzenlenen ANALİG Türkiye Rafting Yarışları'nda Bingöl'ü temsil eden Genç Murat Aslanları Rafting Takımı, kadınlar ve mix kategorilerinde ikincilik elde etti. 31 takımın mücadele ettiği organizasyonda Bingöl ekibi erkekler kategorisini ise dördüncü sırada tamamladı.
29.08.2026
04:09
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın