31 Mart Yerel Seçimlerinde Bingöl'ün kazananı belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti Belediye Başkan adayı Erdal Arıkan, 18 bin 976 oy alarak belediye başkanı seçildi. Arıkan'ın en yakın takipçisi ise 14 bin 925 oyla HDP Belediye başkan adayı Hişyar Özsoy oldu.
bingöldeki akpartiyi avuçlarının içine alan akpliler yüzünden dava dava olmaktan çıktı bingöl zaza olmaktan çıktı, bingöl halkı hızla mhp lileşmektedir. İnanılır gibi değil tüm bunlara sebep olanlar belli, bunların amacı Bingölde akpartinin kazanması değil halkın mhp ve hdp ye sarılmasıdır. Cevdet Yılmaz ve tüm ekibi istifa etmelidir. Bingöl halkımız maalesef her türlü sömürüye açıktır, siyasi bilinç seviyesi çok düşük hatta sağlıklı din düşüncesi bile çok düşük. gelen kullanıyor giden kullanıyor. halk artık uyanmalıdır, kendi karakterini kişiliğini meydana çıkartmalıdır.
Şimdi sıra geldi vaatlerinizi tutmaya.Dilin kemiği yok.Seçimden önce bol bol vaatler verdiniz.Halk size vaatlerinizi yerine getirmeniz için bir fırsat daha verdi.Bingöl halkı artık hizmet istiyor.Halkın hiç şakası yok.Bu böyle bilinsin.Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan birileri var. Artık AK Parti nin Bingöl de müteahhitlerle siyaset yapılmayacağını bilmesi gerekiyor.Parti yönetimindeki müteahhitler derhal değiştirilmeli.Halkı kucaklayan,halkla iç içe olan , halka tepeden bakmayan, mütevazi insanların getirilmesi gerekiyor.Umarım bunların farkına varılmıştır.
akparti kazandı diyemez kimse farkında değiller mi kaybeyttikleri oyların küstürdükleri insanların bu saatten sonra oturup düşünsünler kendilerini sorgulasınlar
Sonuçlar hayırlı olsun ancak Ak Parti yönetimi istifa etmeli büyük bir başarısızlık. MHP yi tebrik etmek lazım, HDP nin Bingöl de artık Belediye başkanı çıkarması hayalden de öte oldu
HDP zaten yoktu. 15000 oydan fazla alamazdı. Alamadı da. Ama Akp bu kediyi Aslan gibi göstererek halkı korkuttu. Ama korku dağları yıkıldı. Tünelin ucu göründü. Bu kadro ilk seçimde yolcu inşallah.
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.