Şehir sıkıştı, dağlık alanlar yerine yapılaşmalar tarım arazilerine doğru ilerliyor. Orman vasfını yitirmiş arazilerin imara kazandırılması istenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan '81 vilayetimizin hiçbir yerleşim yeri ne çürük zeminde ne de yüksek katlı olarak inşa edilemeyecektir' talimatının fırsata dönüştürülebileceğinin altı çiziliyor.
benimde çevreyolunda arazim var ovanın konut imarına açılmasına bende karşıyım ancak bizim çevreyolu için istediğimiz imar ticari imardır ev konut imarı değil bu şehrin istihdam ve ticareti için bu şarttır türkiyenin her tarafında çevreyolları ticari akstır o yüzden konuyu çarpıtmayın çevreyolu sağlı sollu cumhurbaşkanlığı kararıyla ova sınırlarından çıkarılmıştır şehrin mağdur olmaması için belge mevcuttur burdan foto paylaşılsaydı kararın fotosunu sizinle paylaşırdım EDİTÖR NOTU: Sözü geçen fotoğrafı e-posta yoluyla iletebilirsiniz. bingolonline@hotmail.com
Bakıyorum da herkes ovanın imara açılmaması gerektiğini dile getirmiş. Ovadan zamanında ucuza tarla kapatan nüfuzlu çok adam var. Ova kesinlikle imara açılacaktır. Bunu söylediğimi unutmayın.
Ova korunsun korunmasına da.Sadece zeminin kayalık olması depremin ekili olmayacağı anlamına gelmez.Yapılması gereken zemine göre planlamadır.Örneklerini hastane ve köprülerde gördüğümüz esneme özelliği olan malzemenin kullanılması bunun iyi bir öneğidir.
Hamamlara Giderken Çan Yeni yerleşim Karşısı Yolun sağ tarafında Çok düzgün orman arazileri mevcuttur.Orada bir şehşir kurula bilir. Ancak o güzel yerleri kimse görmüyor.
eski belediye başkanın isminini ve partisini vermek istemiyorum maalesef onun döneminde bingölde eski aşağı çarşı sakinlerinin inali mahalesindeki arazileri o dönemde imara açtırılıp yap satçı bazı inşaat firmalarına verilip kat karşılığı bataklık zemin olduğu halde apartmanlar yapılıp hepsi köşelik edilmiştir emin olun en ufak bir depremde yerle bir olurlar idda ediyorum nasıl olsa bu sonradan zengin edilen mülk sahipleri dask sigortası ile kendini güvenceye almıştır şayet deprem olur mülkleri yıkılırsa kasko tüm zararını karşılıyıcak anlıyacağınız olan kirada oturan insanlara olucak
bingöl ovasını imara açmayın da ne yaparsanız yapın. bingöl ovası geleceğimizdir. toprak ağaç ve ekoloji insn olmadan yaşayabilir ancak insan topraksız yaşayamaz. betonu ovaya sokmayalım.
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
04.11.2025
14:58
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi, çevre dostu yatırımlarla hem doğayı koruyor hem de kendi bütçesiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Güneş enerjisi santrali ve evsel atıklardan elektrik üreten belediye, tıbbi atıkları güvenle steril ederek her yıl milyonlarca liralık gelir elde ediyor.
04.11.2025
14:18
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Yeniden İhaleye Çıkıyor
Defalardır iptal edilen ihaleler nedeniyle yenilenemeyen Bingöl Havaalanı PAT sahaları, yeniden ihaleye çıkıyor. Yaşanan ihale iptalleri, kamuoyunda yanıtı merak edilen bir soruya dönüşüyor: 'Kime vereceklerine karar mı veremiyorlar?'
04.11.2025
11:10
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Türkiye Barolar Birliği'nin belirlediği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi güncellendi. Yeni tarifeye göre kira davası açmak için avukata 30 bin lira, bu davayla ilgili icra için 9 bin lira, tahliye için ise 20 bin lira ödenecek.
04.11.2025
10:54
Bu taşıtlarda eldiven ve koruma gözlüğü zorunluluğu
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre bisiklet, motosiklet, traktör ve elektrikli bisiklet kullananlara eldiven ve koruyucu gözlük gibi ekipman kullanma zorunluluğu geldi. Motosiklette arka tarafta oturan kişi de gözlük ve eldiven takacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın