Bingöl'de şehir içi toplu taşımaya zam! | HABER YORUMLARI
Bingöl Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edilen yeni tarife, 07 Şubat 2026 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Yeni tarifeyle şehir içi toplu taşıma ücretleri şöyle olacak;
iyi de burada hatalı olan bunlar değil ki, isterse 100 tl yapar, önemli olan belediyenin bunu kabul etmemesi, kabul ettiyse de belediye otobüsü alması gerekir
Allah sizi bildiği yapsın. Ankara'da Kızılay'dan Etimesgut'a 40,00-TL tam bilet ile 67 km yol gidilirken, Bingöl'de hat minibüslerin gidişi ve dönüşünün toplam 12 km bile değildir. Bu yapılan zam ile tam bir zülümdür. Bingöl Belediyesi derhal 15-20 adet halk otobüsü alarak devreye sokmalıdır. Yazık bu memlekete sahipsiz ve de geri kalmışlığın en alasını yaşıyor.
Ya arkadaş niye bu belediyeden ses çıkmıyor? En azından bir açıklama gereği duysun. Ya desin siz buna layıksınız Ya da desin biz bunlara peşkeş çekip bunlara rant sağlıyoruz Ya da desin ki biz belediye olarak batmışız aranızda para toplayın bir belediye otobüsü alalım. Belediye otobüsü olmayan şehir mi olur bu devirde Nedir bu halkın bunlardan çektiği?
Belediyemiz uyuyor, Bingöl halkı uykuda, yetkililerin umurunda değil, Bingöl belediyesi otobüs alma gibi bir niyetleri yok üniversite okuyan öğrenciler 3 veya 4 öğrencisi olan aile bireyleri perişan, ya ALLAH Aşkina neden kimseden ses çıkmıyor belediye Halk otobüsü olmayan tek il Bingöl adamlar istediği gibi cirit atıyor Bingöl uyuyor devaamkeeeee oy zamanında görecez anyayi konyayi bı daha verin mustahaktir....
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
18.08.2026
16:02
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Desteği Çağrısı
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi yardım çalışmalarını sürdüren Bingöl Umut Kervanı, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için hayırseverlere destek çağrısında bulundu. Bir öğrencinin kırtasiye paketinin bedeli 1.000 TL olarak açıklandı.
18.08.2026
15:59
Kiğı'da Mehmet Şimşek'e çağrı!
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği, ilçede Maliye hizmetlerinin yeniden faaliyete geçirilmesini istedi. Dernek Başkanı Cüneyt Cici, hizmetlerin ilçe merkezinden kaldırılmasının vatandaşları temel mali işlemler için Bingöl'e gitmek zorunda bıraktığını belirterek, 'Kiğı halkı hizmet istiyor' çağrısında bulundu.
17.08.2026
13:54
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın