Şahıs sanki yaptıklarımız yapacaklarımızın kanıtı der gibi ! Ayrıca vereceğiniz her oy size kan , gözyaşı ve asimilasyon olarak geri dönecektir.Gerisini siz düşünün!
YAY BU NE AYAK FAİK SEN HER YERDE ATIP TUTURUYON KİM ÇATLASIN PATLASIN ŞAYET DİYORSAN BİNGÖL ZAZA LAR ÇATLASIN patlasın diyorsan sen çok zawalısın kimse çatlamaz ama herhal senin sawunduğun PKK BDP NİN HESABINI BİNGÖLÜLER SORAR ÇOKZAWALISIN KİM OLDUĞU BELİ OLMAYAN BİR İ ÇIKIYOR ZAZA LAR BİNGÖLER ÇATLASIN PATLASIN BİZ YANİ BDP PKK İSTEDİYİNİ BİNGÖL YANİ CEWĞÇUR İNSANINI TEHDİT EDİYOR SİZ GİBİ bölücülerden cewağçur halkı az kaldı wede kurtulacaktırBU SAAT EN SONRA ŞUAN BDPPKK 1961 İSMET İNÖNÜN CHPSİNİ YAPTIĞINI YAPIYOR ZAZALAR SİZİ KINIYOR
Yıllardır zulüm edildi diye inleyip duran bir kısım ırkçı zihniyet . Allah bu milleti sizin elinize düşürmesin bingölün yüzde sekseninden fazlası zaza olan ve kendini zaza olarak tanımlayan insanları asimile etmeye çalışmanız kadar iğrenç bi durum olamaz düşün artık memleketin yakasından . Neymiş efendim çewlik... bugüne kadar bingölde hangi vatandaşın dilinde çewlik ismini duydunda bugün böyle bir talepte bulunuyorsun .İNSAF YAHUU ....
Faik tarik sen cahil olmasaydın eğer burda görüşlerini söyleyen insanlara cahil demezdin. söylediğin bu laftan ötürü herkesten özür dilemelisin. senin gibi düşünmeyen saygınyok anlaşılan. cahilik senin gibi zazacayı kurtçenin lehçesi sayanlardır. şunu o daracık kafana sok önce zazaca ayır bir ırk ve ayrı bir dildir. kurtçeden daha köklü ve eski bir dildir. biraz zahemt edip araştırsan görürsün.
b u memleketin adı bingöl dür bingöl kalacak sen istersen onu bide imralından iste belki o senin önerini kabul eder hiç bir şeklde benim vekil desilsin bingöllünde sözde vekilisin allah hakımızı ......
Şu açıklamayı yapmak zorunda hissettim kendimi, umarım herkes okur. Şimdi, senin adın Ahmet. Arkadaşlar arasında sana Ehmo diyorlar. Kimliğine Ehmo yazabilir misin? Bu sebepten, Bingöl'ün halk dilindeki adı Çolig, Kimlikteki ismi Çewlik'tir.
çevlik ismi ÇOLİG ilimizin kürtçesidir,
Bingöl ismi de ÇOLİG ilimizin türkçesidir!
welhasıl ÇOLİGe ha çevlik demişsin ha bingöl demişsin her ikisi de ilimizin adını temsil etmemektedir.
çolig eskiden aşağı çarşı adı ile anılırdı aşağı çarşı çukur bir alan olduğu için atalarımız bu şehri ÇOLİG(Çalık) olarak kullanmıştırlar. bingöl ve çevlik her ne kadar dile daha güzel gelse de biz şehr,mizin gerçek ismi ÇOLİGi istiyoruz. bu arada kanun teklifi veremeyen akp vekillerine yazık halbuki zazalar sizi destekliyor(du)..
Simdi konuyla ilgili esas görüsüm.
Ya kardesim adam Cewlik demis sen colig diyorsun.Siz catlasanizda patlasanizda Ikiside Kurdi dilerindedir.
Benim icin ha cewlik olmus Ha colig olmus hic vark etmez yeterki biri olsun.
En cok bingölde iki isimüzerine hata baskalari baska isimde diye bilir,mesela Capaxcur,bingöl kalsin diyenlerde olabilir.Bingöl halki arasinda bir secim olur.Yane Adam bu konuda meclise önerge verdi diye etmedik hakaretleri yapiyorsunuz.
Iste bu kadar cahil bir milletsiniz.Birisi diyor bize is lazim Adam onlarca önerge vermis is
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
11.07.2025
16:42
Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak
Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.
11.07.2025
15:45
Haftalık izinlerde yeni dönem
İş Kanunu'na göre işçi tatil öncesi 6 gün çalışmalı ve haftanın 7. gününde 24 saat kesintisiz izin yapmalı. TBMM'de çarşamba gecesi kabul edilen kanunla turizm sektörü hafta tatili uygulamasında genel kuralın dışına çıkartıldı. Buna göre, turizm sektörü çalışanları işçiler 10 güne kadar çalıştırıldıktan sonra 11'inci gün hafta tatili yapabilecekler.
11.07.2025
15:15
Bingöl'de aranan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çeşitli suçlardan aranan 4 şüpheli yakalandı. İkisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2025
15:03
8 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu suçundan 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın