Bürçün: 'AKP, her nakit ihtiyacında değerli mal varlıklarını satıyor' | HABER YORUMLARI
Bingöl Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısında, geçmiş dönemlerden bu yana icra takibinde olan belediye iş hanının 25 milyonluk ödeneği için satışa çıkarılması kararı alındı. Kararın yanlış olduğunu söyleyen Bürçün: '26 Milyon TL gibi bir borç için çaba sarf etmeleri gerektiğini söylememize rağmen işin kolayına kaçıp İş Hanının satışından taraf olduklarını mecliste karar alarak belirtmişlerdir. AKP her nakit ihtiyacında ya değerli mal varlıklarını satıyor.'
Halk olarak tavsiyemiz size Banka hesabi acmaniz,Bu parayi bulup En azindan öncülük yapabilmek ses getirmek lazım,Siyasilere buranin BİNGÖL un kalbi oldugunu,BELEDİYE IŞ HANI deyil ERDAL ARIKAN PARKI yapalim
Bir yanlış üst mahkemeden dönerek halkın malı halka yani Belediye'ye iade ediliyor, ancak satış esnasındaki hukuksuzluk sonucu birilerine peşkeş çekilen ve Belediyeye 26.000.000TL'ye mal olan bu zararın tamamı bu hukuksuzluğa sebep olan ve halkın malını birilerine peşkeş çekenlerden alınmalıdır. Belediyenin yapacağı en güzel şey, iş hanını usulsüz olarak birilerine satmaya çalışıp bu zarara sebep olanlardan tahsil edilmesi için bir an önce dava açmalıdır.
PARALAR NERDE???? .....HEP AYNI SADECE REİSLERİN İSİMLERİ FARKLI. HACI KETENALP i getiren kim? SERDAR ATALAY ı kim Getirdi? YÜCEL BARAKGAZİ yi Kim .getirdi.? ve şimdi ki büyük yüksek mühendis Araştırmacı,eğlenceli sempatik PROF.DR.ERDAL ARIKAN ı kim getirdi? hadi bunu tartışalım. sonuç aynı kişiler çıkmazsa adam deeğilim. 1. başkan F.B 2.BAŞKAN F.G 3.BAŞKAN K.Y 4. BAŞKAN R.Y
Merkezi bütçe diyorsunuzda kültür mah.önceki başkan YÜCEL beyin evleri yıktığı yerin TOKİ tarafından 300-400 trilyon para ile hangi bütçeden karşılanarak yapıldığını sanıyorsun.sana artık kimse merkezi bütçeden Allah'ın suyunu bile vermez.kusura bakma.başka alternatif yok.pandemi süreci ve ekonomik durum ortada iken başka çare yok.burada yazma ile bu işler olmuyor.....
@Misafir Kullanıcı KALAN EV VE İŞ YERLERİNİ SATARAK TAMAMLAYACAKLAR. BUGÜNÜN OKUMA YAZMA BİLMEZ YAP SAT MÜTAHİTLER, BİLE DAHA FAZLA SINI YAPIYOR. HEMEN PARA ANKARADAN GELDİ AYAĞINA YATMAYIN.
@Misafir Kullanıcı güzel yazıyorsun kardeşim de . peki hak sahiplerinden alınan paralar nerde onu sorgulayan yok. Kesin iş merkezinde ki paraları Dış güçler almıştır. hem adamlara satın parayı yiyin. sonra iptal edip yıllarca mahkemede süründürün. mahkeme bile belediyenin ..... olduğunu fark edip kararı vermiş. neyi konuşup devlet meselesi haline getiriyorsunuz. önceki yönetimleri de ak parti belirledi. ak partı her yaptığı yanlışı halka yansıtmasın. burda boş boş yazıiıp başkalarına yalakalık yapmanın anlamı yok.gerçek neyse onu konuşalım .PARALAR NERDE. HIRSIZIN HİÇ Mİ GÜNAHI YOK?
Ayrıca AYDIN BEY Beşyol da eski Belediye İşçi Müdürlüğünün olduğu yeri kimin kimlere sattığınıda biliyoruz.şunu unutmayalımki bu bir keyfi satış değildir.başka alternatifin olmadığını sende bütün Bingöl biliyor.Allah rızası için birazda hakkı söyleyin.Siz olsaydınız ne yapardınız.HALK HER ŞEYİ BİLİYOR..........
Aydın bey parayı nerden getireceksin,kim verecek,merkezi hükümet diyorsun sana 30 trilyon parayı hiç kimse vermez gerçekçi olmak lazım.zaten iş hanı binası miadını da tamamlamış,yıkılmak üzere çevreye görüntü kirliliği veriyor.etrafı yıllar öncesinden işgal edilmiş.en iyisi satıp alan kimse yıkıp hiç olmazsa yeni yapı yaparak görüntü kirliliği ortadan kalkar.AYDIN BEY şunuda unutmayalım Belediyenin değerli duran varlığından bahsediyorsun da durup dururken satılmıyor bunuda bilesin.AYRICA eski belediye hizmet binasının olduğu yeri(Kadayıfçı Sıtkı Ustanın olduğu bina)daha önce kimlerin sattığını
@Misafir Kullanıcı Bu pasajı kimlerin alacağını biliyormusun.ki biliyorsun bu normal bir satış değil bunlar 15 yıldır uğraşıyor sonunda siyasi güc ile alacaklar.Bunun diğer tarafida var bunu bil.26 milyon bir belediye için çok değil merkezi hükümet den alabilirdiler.Ben bizzat reis ile konuştum.Dediki beni buraya getiren güç böyle yapmamı istiyor.Yoksa beden eğitimi öğretmeninden başkan mi çıkar hiç bunu düşündünmü. Bu dünyada güçlü olan hep kazanıyor.
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
01.07.2026
12:17
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın