AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taşın Zazalar özerkliği asla kabul etmez açıklamasını değerlendiren HDPli Baluken: Eşref Paşa, Meclis albümünde kendi anadilini yazmaya cesaret edemeyecek kadar, ben kendi anadilimi, Zazacayı biliyorum demeye cesaret edemeyecek kadar bir korkaklıkla Zazaların Paşası olmaya kalkıyor dedi.
idris hoca bir tek zazacayı deil bütün dillerin anayasal güvence altına alınmasını TBMM çatısı altında dile getiren ve savunan eşref beydir. TBMM nin 21.şubat 2014 tarihinde mecliste yaptığı basın açıklamasıda bunun kanıtıdır.
Anadilini Tbmm deki meclis albümüne yazmamış diyorsun bugüne kadar kim anadilimi biliyorum diye cv sine yazmış merak ediyorum.(idris beyin cvsinde bildiği diller Çok iyi düzeyde Zazaca, iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilen) anadilini cv sine yazan bi adam ben ilk defa görüyorum.
SARGON EŞREF BEYİN TIRNAGI EDEMEZSIN KONUSMASINI BILMEYEN Bİ İNSANSIN ONCE NASIL KONUSULACAGINI OGREN SENINDE VEKILIN VAR İDRİS BEY BİNGÖLE NE HİZMET GETİRDİ DOGRUYA KAN GETİRDİ
idris paşa sen kurt ola bılırsın ama biz zazayız asla kurtlugude kabul etmeyız kurtler yeri gelince zazalar bizdendir der yeri geldiğinde ise de4vletin tetikçisidir dersiniz zazalar için acınacak durumdasınız biraz mantıklı konuş biz kürtlüğü kabullenmedik diye zulm ettınız biz zazalara bunları yapan siz değilmiydiniz biz vatanımızı millettimizi seven insanlarız kısaca ZAZALARIZ..
Bu ülkede devlet; 80 sene elinde sopa ile Kürt yoktur Kürtler Türk'tür deyip binlerce insana zülüm etti sırtından sopa eksik etmedi. Devlet hatasını anlayıp elindeki sopayı bıraktı ama aynı sopayı Kürtleri temsil ettiğini iddia edenler eline aldı şimdi. 'Zazalar Kürt'tür' diye söylenmeye ve bunu kabul etmeyen insanlara zulmetmeye başladılar. Yerin dibine batsın böyle özgürlük anlayışı...
İDRİS Başkan bu memlekete vekil olmuş en dürüst milletvekilidir. Kişiliği, hal hatır sorması ,kimseyi ayırt etmeden yaptığı iyilikler sayısızdır. Rabbim İdris Başkanın ömrünü uzun etsin,,etsin ki iki kelimeyi bi araya getiremeyen vekilleri gördükçe bu memleket değerini anlasın,, Baktığı hastalarından aldığı hayır duaları yeter,,,,
Sayın vekil, bunca şehide rağmen bu kan duracaksa başta Öcalan olmak üzere gelip siyaset yapabilirler diyor, barış diyor inadına kardeşlik diyor. Sayın yorum yapanlar, bu anlayış bu zihniyet artık kabul görmüyor. Özerkliğe gelince saat kulesi önünde 100 kişiyi çevirin sorun, boyunuzun ölçüsünü alın. Büyük fotoğrafı görmek lazım. Haberi yapanın da tam istediği gibi hazır seçim yaklaşmışken oh ne ala memleket.
Bu adamın aşiretinin tamamı Servi'de korucudur.Kürd halkına karşı devletin tetikçiliğini yaptınız.Yıllarca devletin silahıyla bütün servi halkına nasıl kan kusturduklarını herkes biliyor. Bide bu aralar zazacı olmuş profumuz, sormazlarmı adama şimdiye kadar neredeydin. sayın profum yada sayın korucubaşım...
eşref bey özerkliği kabul etmiyeceksen bunu kendi bölgende konuş bingöl halkı adına yorum yapma.biz bingölün yerlileri seni ve senin bölgeni kabul etmiyoruz.bizim adımıza konuşma hakkına sahip degilsin sen ve şakşakçılarının tek ortak yönü bingölü nasıl soyarız projesi 2002 den buyana bu memlkette aydın alim okuryazar insan bırakmadınız kendiniz gibi konuşmasını bilmeyenleri başımıza adam diye koydunuz.bundan sonra sizin devriniz kapanacak artık
Zazalar'ın senin gibi bir ..... ihtiyacı yok. Hem Zazayım diyorsun hem de Kürtçülüğe hizmet ediyorsun. Kürtçülüğe verdiğin hizmeti Zazaların davası için harcamış olsaydın gözümüzde bir nebze de olsa bir değerin olurdu. Sen olsa olsa bir Zaza düşmanısın.
Eşref'ten olsa olsa zavallı bir köylü çocuğu çıkar. Doğru dürüst Türkçesi de yok. Konuşabileceği bir dil olsa olsa oda Zazaca'dır.
Yıllardır TBMM kütüğünde ana dilim ZAZACA ve bende ZAZA'yım diye mertçe dolaşan tek bir kişi var o da Kamer GENÇ'dir. Yalan mı?
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
22.03.2026
23:45
25 Günlük Bebek İçin Zamanla Yarış
Bingöl'de tedavi gören 25 günlük bebek, hayati risk taşıyan rahatsızlık şüphesiyle ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Minik hasta için sağlık ekipleri seferber oldu.
22.03.2026
23:44
FKA Personel Alımı İçin Başvuru Süresi Uzatıldı
TRB1 Bölgesi'ni kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) personel alım ilanında başvuru süresi 1 Nisan 2026'ya kadar uzatıldı. Adaylar başvurularını Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecek.
22.03.2026
23:42
Eti Maden eski hükümlü ve engelli sürekli işçi alacak
Eti Maden İşletmeleri, eski hükümlü/TMY ve engelli bireyler için toplam 24 sürekli işçi alımı yapacak. Başvurular İŞKUR üzerinden yayımlanacak ilanlarla takip edilecek.
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın