Genç'in cadde ve sokaklarında seyyar satıcılık ve ayakkabı boyacılığı yapan çocuk sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. İnsanın içini acıtan bu tablonun bir an önce değişmesi lazım.
Bence çalışsınlar herkes okuyacak diye bir şey kesinlikle yanlış...Şimdiden zora alışsınlarki yarın zorlanmasınlar...Onlar geleceğin işadamları olacak inşallah...
El alem dediginiz kavur dediginiz beyenmediginiz kötü söz söylediginiz o ülkelerde bu cocuklar okutulur meslek sahibi yapilir topluma Milete faydali birer insan olur Bizimkiler sözde müslümaniz diyorlar ya bütün isleri sahtekarlik hirsizlik rant torpil cikar ve menfaat üzeri peki bu cocuklarin günahi ne yazik deyilmi Allah hakinizdan gelsin sizleri.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri nerede, maaş alıp yatmak mı görevleri bu çocuklara sahip çıkmak için oradalar, herkes görevini yapsın.
Bu çocukların suçu yok, baba, anne işsiz, ne yapsınlar, hırsızlık mı yapsınlar, bu çocukların günlük kazandığı parayı belediye ve diğer devlet kurumları versin, çocukları meslek öğrenebilecekleri kurslarda veya işlerde çalıştırsın. Bu görev Genç Belediye Başkanı ve Kaymakamın görevidir. Her ikisinde de cevap bekliyoruz.
Çocuklar ülkemizin ve biz ailelerin geleceğidir sokaklarda ve kötü insanların elinde harcanıp gitmemelidirler çocuklar okusun...okusun... Okusun gelecekleri parlak,özgüvenleri tam bilinçli birer bireyolsunlar. Çocuklara güvenelim onlarbizim geleceğimiz.
Aile müdürlüğü ne iş yapıyor? Küçücük bir şehirde bu kadar sorun olmamalı. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklar bizim için önemlidir. Oturmayalım hizmet üretelim.
Bende küçükken bu işleri yapıyordum. O yüzden çocukluğumdan hiçbir şey anlamadım. Derslerime hiç çalışamadım. Çünkü aile beslenme ihtiyacını karşılayamıyordu. Eğitim bize lüks geliyordu. Çocukları sokaktan kurtarın. 5-10 lira ile bir yere varılmıyor. Gidip evde kitap okusunlar, parkta oynasınlar.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, stadyumlardaki protokol tribünlerine girişlerde Taraftar Kart ve elektronik biletlerin zorunlu olacağını söyledi. Bakan Yerlikaya, 'Protokol tribünlerine de kim giriyor, kim çıkıyor, bileceğiz.' dedi.
22.07.2025
17:32
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Yeni stadyum dendi, tık yok! Yeni sezona giriliyor stadyumun hali içler acısı! Bu gidişle maçları başka ilde oynarsak şaşırmayız! Taraftar ise tepkili!
22.07.2025
17:30
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül'de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı 2025 Yılı 2. Etap Personel Alımı Eylül'de Başlıyor! 18 Bin Kadroda Hangi Branşlar Var? 18 bin yeni personelin istihdam edileceği alımla ilgili başvuru tarihleri, branş dağılımları ve başvuru şartları sağlık sektöründe kariyer hedefleyen binlerce adayın gündeminde. İşte detaylar…
22.07.2025
17:29
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Müracaatlar elektronik ortamdan yapılacak. Bu belgeye sahip olamayanlar özel eğitim veremeyecek. Kurs, Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce verilecek. Katılımcı şartları ise şöyle;
22.07.2025
17:28
12Bingölspor'da altyapı hazırlığı
12 Bingölspor 13 ve 14 yaş altı altyapı takımı seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmelere katılan sporcuları ziyaret eden Başkan M. Engin Özturan, 'Asıl hedefimiz alt yapı. 12 Bingölspor şampiyon olur ya da olmaz, bizler kalırız ya da kalmayız ama asıl önceliğimiz bu saatten sonra kendini sürdürebilen ve sürekli oyuncu yetiştiren altyapı' ifadelerini kullandı.
22.07.2025
17:27
Bingöl'de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl karayolu kenarında 20 yıl önce çanta içinde beze sarılı halde bulunan faili meçhul bebek cesedi olayını aydınlatan Jandarma ekibine, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta tarafından başarı belgesi verildi.
22.07.2025
17:26
Cinayet ve uyuşturucudan aranıyordular! Yakalandılar
Bingöl'de haklarında arama kararı bulunan 2 şahıs İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT ekipleri tarafından yakalandı.
Bingöl'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı. Ayrıca şüpheli iki şahıs üzerinde yapılan aramada da uyuşturucu madde ele geçirildi.
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Genç ilçesinin kırsalında 7 farklı noktada gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda 2 bin 887 kök kenevir bitkisi ele geçirirken 1 şüpheli yakalandı.
22.07.2025
17:23
Bingöl'de park halindeki araç alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki araç alev aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın