Seçim startı verildi, aday adayları sahaya inmeye başladı | HABER YORUMLARI
2023 genel seçimleri öncesi partilerden aday adayı olacak isimler kamuoyu temaslarını sıklaştırırken, ittifakların atacağı olası adımlar üzerine de senaryolar çoğaldı. Mevcut tabloda 2 AK Parti, 1 HDP milletvekilinin bulunduğu Bingöl'de gelecek seçimde nasıl bir tablo oluşacak?
Özüne dön çolig ne ırkçı Türkçü parti olan iyi parti ile mhp ye nede akp ye oy verme mecliste bizim kimliğimizi kültürümüzü savunan tek parti HDP dir..reye xo bideren partiye ma,wa faşist bizane ke şare çolig bindeste tırkan niyo
Bingöl halkı artık bölgecilik adamcılık aşiretçilik ideolojik düşüncelere sahip mecliste hiç konuşmayan memleketinin halkının sorunlarını sıkıntılarını kulak arkası yapan salla başını al maaşını adaylar istemiyor bingöl halkı artık genç dinamik eğitimli aydın bilgili birikimli donanımlı kültürlü ehliyet liyakat sahibi halk adamı memleket sevdalısı hizmet aşkı ile yanıp tutuşan o km hiç meclise bir kez bile girmeyen yeni yüzler istiyor
Bingölde halk nezdinde yapılan anket sonuçlarında hiç istenilmeyen sürekli aynı yüzleri aynı adayları sanki halk istiyormuş gibi gösterilip dayatılan teamül yoklamasından bıktı usandı artık halk artık kültürlü eğitimli aydın bilgili birikimli donanımlı topluma faydalı olan yeni isimler yeni yüzler olan zeki korkut mehmet ziya buyankara gibi halkın gğvenini itibarını tevecühünü kazanmış insanları mecliste görmek istiyor şu iyi bilinsinki eğer şu an mevcut olan vekiller ve eski vekiller aday olursa ağzı ile kuş tutsa ak parti mhp kazanamaz yer vermezlerse her ikisi bağımsız girer yine kazanır
Benim tahminim 1-1-1 olacağı yönünde.6 lı masa yerelde birleşir ve Saadet Partisi çatısı altında seçime girer, kirlenmemiş,adı akp ile anılmamış,dürüst,muhafazakar bir aday bırakırsa 1-1-1 kesindir. olur ki akp yanlış bir aday bırakırsa ve cumhurbaşkanlığını kaybedeceğini de halkımız anlarsa bu seçim akp nin ilimizde çöküşü dahi olabilir.6lı masa 1.sıraya dürüst ve her kesimden oya alabilecek, 2. sıraya da oy ekstra oy potansiyeli olan bir aday bırakırsa,durum 6 lı masa 2 -hdp 1 dahi olabilir.
Bir arkadaş Eşref TAŞ'tan bahsetmiş ama şunu çok iyi bilsinler AKP' nin adayı kim olursa olsun bizden oy alamazlar. 20 yıl oy verdik cumhurbaşkanına ve cumhurbaşkanının hayrına meclise giden vekilleri artık görmek istemediğim gibi Ak Parti'ye de oy vermem.
Akp.mhp hariç kim varsa oy verecegim. Yetti daha yav. Sağ sol teror meror laflarina karnimiz tok. Cocuklarimiz aç , ekmegimiz yok. Işsizlik tavan. Her seye zam zam zam zam. Vallahi yerli otonobille karnimiz doymuyor . Hastanelerde doktor yok, randevular en az 4 ay sornasina veriliyor. Kim öle kim kala. Bu millet size gösterecek ama. Daha kimse teror meror laflarini yiyip yutmuyor haberiniz olsun.
Genç bölgesinin vekile ihtiyacını olduğunu önceki dönemlerden tanına ve sevilen kıymet kadir bilen Eşref Hocamızı tekrar mecliste görmek bizleri sivan bölgesi olarak çok mutlu eder.
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
19.02.2026
03:38
Yükümlülerden cami çevresinde temizlik
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde kamu yararına çalışma yükümlülüğü bulunan yükümlüler, Ramazan ayı kapsamında Ulu Camii'nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
19.02.2026
03:36
Bingöl'de Çarşı Pazarda Ramazan Bereketi
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de çarşı ve marketlerde alışveriş yoğunluğu arttı. Vatandaşlar sahur ve iftar sofraları için temel gıda ürünlerine yönelirken, kent genelinde hareketlilik yaşanıyor.
19.02.2026
03:35
Genç'te Tren Otomobile Çarptı; 3 Yaralı
Yaşanan kaza, hemzemin geçitlerde sürücülerin daha dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
18.02.2026
05:01
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın