Taziye yemekleri kaldırılmalı mı? | HABER YORUMLARI
Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin geleneği olan taziye yemekleri, günümüz şartlarında cep yakınca birçok ilde kaldırılmaya başlandı. Bingöl'de de taziye yemeklerinin kaldırılması için çalışma başlatılması talep edilirken, kaldırılmaması yönünde de görüşlerin olduğu öğrenildi.
insanların yarasına merhem olmak için gidiyoruz yemeğin ev sahibi tarafından yapılması başlıca yanlış.komşuların akrabaların getirmesi gerekir ya da olmaz.onca dert iinde insanları borçlandırmamak gerekiyor.
bizim köy yaklaşık 150 hane. her ay hane başı 10 lira toplanıyor sadece taziye yemeği için bu para toplanıyor.taziye zamanı dışardan gelen akraba eş dost oluyor. taziye zamanı evlerin yemek yapması zor oluyor. yani toplanan para ile lokantalardan yemek geliyor. bence yasaklanmamalı. milletin acısı kendine yetiyor bir de gidip yemek mi yapsın
Çok doğru bir karar inşallah bingöldede kalkar taziye sahibi acısınımı yaşasın açlarımı doyursun yemekte hele hele kavurma varsa adam telefonla başkalarınada haber veriyor rahmetli turan kırtasiye sahibinin taziyesine gittik kavurma izdihamı vardı taziye sahiplerine çok üzülmüştüm
Kanatimce. Ilk 1 Gün verilmesi yeterlidir yemek .bir ögretim görevlisi olarak Cünkü gercek anlamda durumu iyi olmayip borc altina girip yemek veren vatandaslarimiz var acisi Bir yandan o kadar borc Bir yandan bunu hic Bir din Kabul etmez Islam dini zorlastirma dini deyil kolaylastirma dinir Kimseninde babasinin Mali deyildir Sagilarimla
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
12.12.2025
05:38
Bingöl merkezli terör operasyonunda 12 gözaltı
Bingöl merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen terör operasyonlarında 12 şüpheli gözaltına alındı.
12.12.2025
05:37
Bingöl dahil 52 ilde tefecilere operasyon: 179 gözaltı
Bingöl'ün de aralarında olduğu 52 ilde, tefecilere yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 179 şüpheli yakalandı.
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın