TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!' | HABER YORUMLARI
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
İnsan ister ki doğaya zarar vermesin insanlığın geleceğine ilimizin geleceğine kendi geleceğimize kendi ellerimiz ile son vermeyelim. Para biter, ev biter hayat biter ama geleceğimizi bitirmeyelim. Söylediğimiz bu dur. Yoksa ova da kimin arazisi var kimin yok kimin babasından kalmış kim sonradan almış bizi alakadar etmiyor. Sadece ovayı koruyalım o kadar
Aslında hepimiz suçluyuz ovaya sahip çikmamız gerekiyor. Bu tarlası olan arsası olan ticari alan veya gelcek için yatırım olsun diyenler için değil geleceğimiz için bu ilin geleceği için elzemdir. Yoksa hiç kimsenin kazancına karşı değiliz. Servet düşman5 seğiliz. Hata tarlasını sürmeyen adramdan tarlası alınmalı süren ciftçilik yapan adamlara verilmesi kanısındayım. Üreten eken diken sahip çıkan herkese destek olmak lazım
Yorum yazanlar siz nerde yaşıyorsunuz Adamlar bataklığı kurutup proje geliştirerek ev yapıyorlar Mühendisler odası bingol de yeni yapılan binalara niye ses çıkarmadınız uydu kentteki eserlerinize bakın bana bu ülkede uygulamada bitane mühendis gosteremezsiniz ustalar sizi yonetiyor sizler masa başında beyanat vermeye devam edin bu ülkede hangi ile giderseniz gidin cevre yolları ticari alana açık şehiri önünü kesmeyin mizana açın mazrafakiye açın yok az koyune açalım
il planlama müdürlüğü ne iş yapar. Çiftçilik yapanlar tarlalarına su götüremiyor.bazı uyanıklar su arklarını dereleri yolları tarlalarına eklemişler. Benimdir diyor. Ya vuracaksın bunları ya da belaya bulaşmamak için evinde oturacaksin. Bunu il planlama müdürlüğü halleder. Onların da umurunda değil. Çünkü bu memlekette kanun kişilere göre uygulanır. Herkese kanun yok malesef. Yılların çiftçisi olarak söylüyorum En basit örneği selahttin bayram Halil Bayram Ali Bayram bir bakın bunlar nereleri işgal etmişler. Veya babalarından bunlara ne kalmışt�
Ben kırk yıldır yola sıfır arazim var birlikte çiftçilik yaptığımız komşularımın tarlaları bakıyorum şimdi başkalarının olmuş. Birde çiftçilik yaparken su arkları ve yollar dahil olmak üzere bazı uyanıklar tarafından tarlalarına dahil edilmiş. Onlarda konuşurken hak ve adaletten bahsediyor.
Belediye başkanı şakacıktan her deprem öncesi alınması gereken tedbirler ile yapılması gerekenler hakkında konuşurken mikro imar planlanlarindan bahsediyor. Ovanın imara açılması ile başkanın söyledikleri çelişiyor. Ya başkana makro imar planını mikro diye yutturmuşlar. Ya da başkan Bizim aklamızla dalga geçiyor. Mikrodan maksat bizim mikro dalga fırın anladığımızı sanıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
14.04.2026
10:14
Bingöl'de Üniversitelilere Siber Suç Uyarısı
Başsavcı Abdullah Sert ve Savcı İrem Zeynep Evran, Bingöl'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek siber suçlar, sosyal medya güvenliği ve dijital dolandırıcılık konularında önemli uyarılarda bulundu.
14.04.2026
09:35
Bingöl dahil 12 İlde FETÖ Operasyonu: 17 Gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. Bingöl'ün de aralarında bulunduğu illerde 15'i aktif kamu görevlisi 17 şüpheli gözaltına alındı.
14.04.2026
09:15
Bingöl'de Jandarmadan Huzur Operasyonu
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 3-10 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda hapis cezası bulunan 3 kişi yakalanarak tutuklandı. Farklı olaylarda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken 15 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
14.04.2026
08:01
12Bingölspor'dan Stadyum Mesajı: 'Koşu Pisti Olmamalı'
12 Bingölspor Kulübü, yeni statta kros/koşu pistinin yer almaması gerektiğini vurgularken, projenin Bingöl'e yakışır ve futbolun ruhuna uygun halde şekillenmesini istedi.
14.04.2026
07:59
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerine yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Karakoçan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
14.04.2026
07:59
Başkan Tartar rüşvet iddialarına sert çıktı! 'Vicdanım Rahat
Bingöl'ün Genç ilçesi Şehit Ahmet Boz Caddesi kentsel dönüşüm projesi üzerinden ortaya atılan rüşvet iddialarına Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan ve hak sahiplerinden sert tepki geldi. Başkan Tartar, 'Hayatım ortadadır ne birikmiş malım var ne de başka bir hesabım. Vicdanım rahat' dedi.
14.04.2026
07:58
DEAŞ operasyonu: 525 şüpheli yakalandı
Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, MİT Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde Bingöl dahil 56 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 525 şüpheli yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın