Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı görevinden alınan Doç. Dr. Turan Buzgan, akademisyen olarak kamu hayatını sürdürecek. Buzgan'ın alınması tepkiyle karşılandı.
evet her çıkışın bir inişi vardır kardeş makam mevki geçici işde baki olan ALLAHTIR siz kendinizi kaybetmiştiniz sen ve ..... tel cevap vermiyor meleket için bir çalışma içine girmediniz miletvekili aday adayı olduğunda seni podyumda bingölde ğördük çok iyi eti müezzin oğlu seni almakla yerinde karar gecikilmiş evet.
Ankarada hastane müdürü, bürokrat olarak 30'a yakın kabiliyetli Bingöllüyü sağlık Bakanlığı kadrolarına yerleştirmesine vesile olmuştur. kim bu ölçüde şimdiye kadar bingöle destek olduki
Sayın müsteşar'a akademik yaşamında başarılar dilerim. görevden alınması manidardır. dışardaki bingöllüler olarak coğumuz ya görevimizden alınıyoruz yada sürgüne gönderiliyoruz. görevden haksız alınıyoruz bingöölü deyip yanlarına gidiyoruz beni yanıma bu işler için gelme diyor. yahu mübarek senden atamamı istedik kadro mu istedik ihale mi istedik böyle konuşuyorsun. dışarda hemşerilerimize yardımcı olabilecek bi gücümüz kalmadı artık.çünkü ankara bursa istanbul daki üst düzey bütün kadrolarda kimlerin atandığı ortada. şunu cok merak ediyorum bakanın bingöle bir artısı var nı yok mu.ünv 81 şehirde var kensel dönüşüm bütün şehirlerde var, havaalanı bi kaç il dışında bütün şehirlerde var sen artı olarak bingöle ne kazandırdın. tek kişilik monarşizim bakana ve belediye başkanına hayırlı olsun. 129 oy herşeyi açıklıyo. teşkilata nasıl baskı yaptığı ve nasıl kadrolaşmaya gittiği şu temayülde bana oy vermez şu vermez düşüncesine göre kadrolaşmasını kurdukları ilerde bize rakip olacak dışardaki ve içerdeki bingöllüleri nasıl engelleyeberiz. böyle düşünen bir kadro var bingölde. Hz Ömer'in güzel bir sözü vardır nasıl seçerseniz öyle yönetilirsiniz
kurum müdürü Bingöllü olan kurumların hali ortada...sadece Bingöl değil tüm türkiyede bu uygulanmalı,bir ildeki kurum müdürleri kesinlikle o ilin yerlisi olmamalı...turan bey kim ne derse desin dürüst adamdı
Tarım Bakanlığı merkez teşkilatındaki bürokratların geneli Diyarbakır'lı. Kalkınma Bakanlığında acaba ne kadar Bingöllü bürokrat var? Bilen var mı? Siyasiler gelip geçecek ama bürokratlar uzun yıllar oralarda çalışacak.. Lütfen destek verelim..
Eh turan bozgan sanada kalmadı Sağlık müdürlünde 2 yıllıklar şube müdürü olabiliyor Halk sağlığında 2yıllıklar şube müdürü oluyorda adamlarını bir bir yerleştirdin hastanellerde yıllarını verenleri bir çırpıda harcadınız çok ah aldınız bu dünya etme bulma dünyasıdır bunu anladım.
Hemşerimiz dir ama bingöle yaptıklarını çok görmemek lazın elinde imkan varken türkiyenin sağlık atamalarını kendisi yaptı kaç tane bingöllü başhekim, sekreter atadı. hiç. böyle bingöllü olurmu vekaleten atadığı bir kaç kişi var okadar .
gelebileceği en üst kuruma geldi ama bingöllülerin tayinini yapmadı sanki devletin işi boş kalacakmış gibi haketti kimse kendini sağa sola atmasın yabancı bile daha faydali oldu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın