'Ücretsiz Aktarma' Uygulamasına Son Verildi | HABER YORUMLARI
Bingöl'de Özel Halk Otobüslerinde, 'ücretsiz aktarma' uygulamasına son verildi. S.S 18 No'lu Şehir içi Hat Minibüsleri Kooperatifi, Covid-19 salgını sonrası böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını söyledi.
vay be halen zam diyorlar. kısacık yer icin dünyanın parasını alıyorlar zaten arabaların ici tıka basa dolu.halen gözleri tok olmuyor.zaten kovid cezaları uygulanmış olsaydı tüm hatcılar ceza almıştı.
Bunun adı resmen fırsatçılıktır. Covid öncesi zam yaparken covid sürecinde de otobüsler tıka basa dolu ve şoförlerin birçoğu sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadan uydurmadan taşımacılık yapıyor. Bu karar resmen halkın cebindeki 3 kuruşa göz dikmektir. Burdan Emniyet yetkililerine sesleniyorum daha fazla denetim ve cezai yaptırımlarla otobüsler daha sıkı denetlensin. Bu ilin BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN OLMAMASI İLİN AYIBIDIR. BELEDİYE BU ŞIMARIKÇA KARARI ALANLARI DESTEKLİYOR MU KARŞI MI ÇIKIYOR BİR AÇIKLAMA YAPILDI MI ? BELEDİYE OTOBÜSÜ NİYE ALINMIYOR ?
Bu covid19 da fırsata çevirdiniz yA çoğu şehirlerde sağlık çalışanlarını ücretsiz taşıyorlar böyle bir karar varmı Bingölde yok sadece kendinizi düşünün..!
Bingol belediyesi ivedilikle bu ise el atması lazım,mecut yatçılar istediği gibi bu memlekette at koşturuyor. Bor il bu kadar sahipsiz olamaz belediye hemen bir karar alıp memlekete ve en önemlisi belediyemize hem bütçe anlamda hemde vatandaşa hizmet etmek için otobüs almalı bugün aktarmayı kaldıranlar yarında engelli veya yaşlılarımızın ücretsiz dedikleri kadroda kaldırırlar. Yetkililerden bingöllü olarak bunları duymamız görmemiz gerçekten içler acısı millet zaten issiz ve güçsüz bingollulerin artık ayaklanması lazım görün artık bunları
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın