Yılmaz, 'İhracatımız 210 milyar doları aşmış durumda' | HABER YORUMLARI
AK Parti Bingöl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: 'Yüzde 9'un üzerinde bir büyüme bekliyoruz. İhracatımız şuanda geçmişe dönük baktığınızda 210 milyar dolayı aşmış durumda, yılsonunda bu rakam 220 milyarları da aşmış olur. Çok hızlı bir şekilde ihracatımızda bir toparlanma bir artış var' dedi.
Sayın Yılmaz Bingölle geldiğinizde şöyle bir insanların içine çıkın, esnaf ziyareti yapın. Etrafınızdaki yalakalara,d.lkavuklara kalırsa memleket gülük gülistanlık, arpalık.
Sizler şatafat, lüks, zevki Sefa içerisinde yaşarken vatandaşa kuru soğan, kuru ekmek, domatesi bile çok görüyorsunuz. Bu millet ya uyanacak ya da helak olup gidecek.
Güldürmeyin insanı Allah aşkına. Dünya küçülürken biz nasıl büyümüşüz anlatayım. Gâvur ülkeler kendi vatandaşına bedava para verirken, bizim hükümet bankalar üzerinden insanlara ihtiyaç kredisi verip kendi vatandaşını borçlandırarak büyüme göstermiş, kısacası üreterek değil tüketerek büyümüşüz. Bu zamlarla seneye büyüme oranımız sizin hesaba göre yüzde 25;))
Kötülerin kötüsü gelseydi bir memlekete bu kadar zarar veremezdi. Ülkeyi resmen Çin pazarına dönüştürdünüz. Ucuz iş, komşu ülkelere ucuz pazar. Bulgar Trakya'dan, gürcü kafkastan, Azeri Doğu dan , Yunan batıdan girip alış verişini yapıp gidiyor, hepsinin parası bizim üç katımızdan fazla. Ayıp ayıp bu millete bu reva mı
Kendinizi yormaya gerek yok, her şey ortada, bir torba un 380 lira, bir teneke yağ 500 lira, bir litre süt 6 lira, bir litre benzin 9 lira, 330 ml kola 6 lira. Hala konuşuyorsunuz. Size düşen istifa edin gidin evinizde oturun
Sizde bizi iyi cahil bellemişsiniz. Ithalat verilerini dış borcu da paylaşsanıza . Bir ülkenin ithalatı ihracatından 40 milyar dolar fazla cari açık veriyorsa o ülke bitik demek. Bizim ülkenin durumu da ne yazık ki bu. Devletin resmi sitelerinde yazıyor, cari açığın 40 milyar dolar olduğunu.
@Misafir Kullanıcı Valla o ceketi giyen akibeti iyi olmadı davut oğlu giydi ondan çıkardılar 2 beden büyütüp Binali yıldırma giydirdiler oda aksal Başkanı oldu şimdi cevdet bey giyor oda tarım kooperatifi genel müdürü olur
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
06.11.2025
16:47
Bingöl Umut Kervanı'ndan 141 aileye destek
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Ekim ayında; 141 aileye 291 bin 863 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Yardım derneği, 26 Kasım 2025 tarihinde Afrika'nın Benin bölgesinde yardım faaliyetinde bulunacak.
06.11.2025
16:12
FKA'dan 2026'ya güçlü destek: Bütçenin yüzde 80'i projelere ayrıldı
Fırat Kalkınma Ajansı kasım ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Tunceli'de gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2026 yılı bütçesinin yüzde 80'inin proje ve faaliyet desteklerine ayrıldığını belirterek, bölgenin sürdürülebilir kalkınması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
06.11.2025
13:54
Araç sahiplerini üzecek haber: Motorine zam geliyor
Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 2,07 TL zam yapılacak. Yeni artışla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatı 60 TL'ye ulaşacak. Böylelikle geçen hafta gelen 3 TL'lik zammın ardından art arda ikinci zam gelmiş olacak.
06.11.2025
13:19
Bingöl'de arıcılara seminer verildi
Bingöl'de arıcılara, arı hastalıklarıyla mücadele ve koloni yönetimi üzerine kapsamlı bir eğitim semineri düzenledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın