KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bingöl Düzağaç'a Akıllı Kavşak

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nün uzun süredir üzerinde çalıştığı ve birçok detayı hesaba katarak hazırladığı projede uygulama aşamasına gelindi. 'Akıllı Kavşak' uygulamasıyla hem trafik güvenliği artacak hem de bekleme süreleri kısaltılarak trafik yoğunluğu önlenecek. Kavşakta neler değişecek? İşte yeni çalışmanın detayları…

Bingöl Düzağaç`a Akıllı Kavşak
02 EKİM 2023 PAZARTESİ 21:42
64
12828
25
AA aa

(BİNGÖL ONLİNE ÖZEL) - Bingöl'de trafiğin en işlek noktası olarak gösterilen ancak ışıklardaki bekleme süresi fazlalığı ve oluşan uzun kuyruklar nedeniyle tepkilerin odağı olan Gündoğdu (Düzağaç) Kavşağı'nın yenilenmesi için çalışmalar başlıyor. Hayata geçirilecek proje ile birlikte uzun kuyrukların son bulması ve güvenli geçişin sağlanması planlanıyor.

5 FARKLI PROJE HAZIRLANDI, SİMÜLASYONLARI YAPILDI

Edinilen bilgiye göre; asfalt yenileme çalışmalarının devam ettiği bölgede ihtiyaca cevap vermeyen ve neredeyse en kötü seviyede olan Düzağaç Kavşağı için bir süredir çalışma yürüten Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, araç geçişlerine dair hem sayısal hesaplamalar yaparak hem de drone görüntüleri alarak proje çalışmalarını başlattı.

Kavşağı kullanan yol kullanıcılarının taşıt işletme maliyetlerinin (yakıt tüketimi, durma kalkma, uzun kuyruklanma) azaltılması için kavşağın hizmet edeceği mevkilerin öngörülen trafik potansiyeli, kavşak alanının geometrik özellikleri, çevresel durumu, arazinin mülkiyet durumları ve diğer sosyal-ekonomik faktörler göz önüne alınarak birçok alternatifli proje yürüten Bölge Müdürlüğü, 5 farklı proje hazırladı.

Tüm hazırlanan alternatif çalışmaların trafik simülasyonunun yapılıp verimlilikleri değerlendirilerek en uygun alternatif kavşağın seçilmesi planlamasını yapan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlük düzeyinde de destek aldı.

Kavşak alternatifleri, proje safhasında benzetim ortamında uygulayarak, sağlanacak faydayı, belirlenen performans parametrelerini esas alarak analiz etmeyi sağlamak amacıyla trafik simülasyonu yapıldı.

Bu trafik simülasyonlarının gerçeğe en yakın olabilmesi için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Trafik Güvenliği Başmühendisliği tarafından kavşak bölgesinde en pik saatlerde her yön için trafik sayımları yapıldı.

Trafik simülasyonlarının neticesinde elde edilen kuyruklanma uzunluğu, hız ortalaması, taşıt gecikme zamanı yakıt tüketimi, karbon salınımı faktörleri bakımından irdelenerek en uygun kavşak alternatifin seçilmesi amaçlandı.

KAVŞAKTA NELER DEĞİŞECEK?

Akıllı Kavşak uygulaması ile şu an dört fazlı ışık uygulaması yerine iki yönlü ışık uygulamasına geçilecek ve ana transit geçişler ile tali yollar karşılıklı işletilecek. Bu sayede trafik ışıklarında bekleme süresi neredeyse üçte bir oranında düşürülecek. Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nden Düzağaç Kavşağı istikametine gelip Elâzığ istikametine dönecek araçlar için üçüncü şerit açılacak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bahçe duvarından pay alınarak dönüşler yumuşatılacak ve daha hızlı sağlanacak.

Ayrıca çarşı merkezinden kavşak istikametine seyredip kavşağı dolanmak suretiyle yapılan U dönüşleri de kavşağa girmeden açılacak yeni yoldan sağlanacak.

Öte yandan yapımına başlanan Yeni Hastane için de bir dizi önlemler alınacak. Bu kapsamda çarşı istikametinden gelen araçlar için Çapakçur Köprüsü çıkışına sinyalizasyon sistemi konulacak ve Devlet Su İşleri (DSİ) 94 Şube Müdürlüğü'nün alt kısmındaki tali yol yenilerek hastane bağlantısı buradan sağlanacak. Köprü çıkışındaki sinyalizasyon sisteminin kurulacağı alanda tıpkı Kültür Mahallesi'nde uygulanmakta olan düz geçişli kavşak açılacak ve araçlar Düzağaç Kavşağı'na gitmeden çarşı merkezine bağlanabilecek.

Proje kapsamında yenilenecek olan Düzağaç Kavşağı'nda yeşil alanların düzenlemesi de yapılarak daha güzel ve daha fazla yeşil alan kazandırılması da planlamalar arasında.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün de destek verdiği projelendirme çalışmalarında sona gelindiği, bir ay içerisinde çalışmaların başlayacağı ve en kısa sürede tamamlanarak kullanıma açılacağı öğrenildi.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK OLABİLİR Mİ?

Uzun yıllardır dillendirilen ‘köprülü kavşak' taleplerine ilişkin yapılan araştırmada, bölgedeki özel mülkiyetlerin varlığı, yüksek yapım maliyetleri, kamulaştırmadan kaynaklı problemler, mahkeme süreçleri ve fiziki açıdan yeterli alanın bulunamaması gibi bir dizi problemler olduğu kaydedildi.

Köprülü kavşak uygulamasının mühendislik açısından imkânsız olmadığı ancak çalışmaların uzun yıllara sarkacağı da vurgulandı. İleriki yıllarda bu konunun da masaya yatırılarak çok daha kalıcı çözümler üzerinde çalışılabileceği de ifade edildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104318)
10 Ekim 2023 Salı 10:12
Arkadaşlar başlamış olan akılı kavşağın çalışmasına bakıldığında inan ki eski kavşak daha kullanışlı ve daha mantıklıdır. Tali yolu o kadar dar açıdan yapılıyor ki tali yolu kullanacak araçlarla anayoldan seyir halinde olan araçların çarpışmaması imkânsızdır. Ama tali yolu daha geniş ve biraz daha uzun bir mesafe ile anayola bağlanırsa hiçbir sorun yaşanmayacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104305)
09 Ekim 2023 Pazartesi 16:14
Arkadaşlar başlamış olan akılı kavşağın çalışmasına bakıldığında inan ki eski kavşak daha kullanışlı ve daha mantıklıdır geliyor. Tali yolu o kadar dar açıdan yapılıyor ki tali yolu kullanacak araçlarla anayoldan seyir halinde devam eden araçların çarpışmaması imkânsızdır. Ama tali yolu biraz daha geniş açıdan ve biraz daha uzun bir mesafe ile anayola bağlanırsa hiçbir sorun yaşanmayacaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104300)
09 Ekim 2023 Pazartesi 10:40
Demekki yıllardır bizi APTAL KAVŞAGA mahkum etmişler.
Fikri Aytekin (@aytekin)
07 Ekim 2023 Cumartesi 16:54
Abe ne yuvarlak kavşağı allah aşkına şehir içimi sanki altan gitsin üsten gitsin hangi çağdayız halen kavuşak diyoruz ana yol orası kardeşim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104251)
05 Ekim 2023 Perşembe 06:11
Alt geçit veye üst geçit tek çözüm akil kavşak yerine mantıklı ve akıllı insan duynennibsanlazim Jara yolarım bölge müdürlüğünü elazigdan almaklazim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104243)
04 Ekim 2023 Çarşamba 15:21
Cevre ıllerde hepsınde alt geçıt üst geçıt oluyorda neden bingöl de sıkıntı mezarlıgın ordan temel yapıya kadar alt gecıtte hıç bır engel yok bu yapacagınız akkıllı kavşak dedıgınız hiç bır şeye cözüm degıl daha bır çok sıkıntı olur sayın yetkılıler sankı karşınızda cahıl bır şey bılmıyen bır memleket var o şekıl davranıyorsunuz rabbım sonumuzu hayrra cevırsın ıhale peşınden koşmaktan fırsat bulamıyorlarkı memleketle ılgıleneler sayın feyzı ıle zekı bey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104239)
04 Ekim 2023 Çarşamba 13:23
Dikkat! Dikkat! Saygıdeğer hemşerilerim lütfen Bingöl'ümüze sahip çıkalım. Söz konusu proje boş gereksiz kullanışsız bir projedir. Gündoğdu kavşağın kesinlikle köprülü kavşak olarak düzenlenmesi gerekiyor. Bunun dışında yapılan her iş safi zarar olur. Engel olalım Bingöl'ümüze sahip çıkalım. Her mecrada bu durumu dile getirelim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104235)
03 Ekim 2023 Salı 22:37
ihmal etmek ilgisiz bırakmak bakımsizlik bir suçtur! ilgisizlik bir suçtur!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104234)
03 Ekim 2023 Salı 22:35
sehir yillardir ilgisiz birakildi...ihmal da bir suctur!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104233)
03 Ekim 2023 Salı 22:34
yillardir ilgisizlik
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın