KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Bir yılda 9 farklı dalda ödül alan dünya birincisi Bingöl balında hasat başladı

Tadı ve aroması ile son bir yılda 9 farklı dalda ödül alan ve dünya birincilikleri bulunan Bingöl balında hasat dönemi başladı. Rektör Çapak; 'Önümüzdeki yıllarda inşallah çok daha görkemlisini, belki de ulusal ve uluslararası bal hasat şenlikleri gerçekleştireceğiz.'

Bir yılda 9 farklı dalda ödül alan dünya birincisi Bingöl balında hasat başladı
07 AĞUSTOS 2023 PAZARTESİ 14:22
3
2055
3
AA aa

Son bir yıl içerisinde 9 farklı dalda ödül alan Bingöl balı son olarak Londra ile Paris'te yapılan yarışmada süzme bal kategorinde altın madalya almaya hak kazandı. Tadı ve aroması ile dünyada ün yapan Bingöl balında hasat başladı. Bingöl Üniversitesi Arıcılık, Araştırma, Geliştirme merkezinde yapılan ilk hasada Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba ile yetkiler katıldı.

Çapak; “Bu şenlik gittikçe büyüyecek”

İlk hasadı yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak; “Artık Bingöl balı kendi ispatladı. Dünya şampiyonu bir bal, birçok yarışmada dünya dereceleri var. Biz de Bingöl balımızın daha da bilinir olması ve hak ettiğini bulabilmesi için aşağı yukarı 4-5 yıldır bal hasatları şenlikleri yapıyoruz. Geçen yıl ilçelerimizden bir tanesinde yapmıştık, bu yılda üniversite kampüsümüzün içerisinde arıcı kompleksin olduğu yerde bu şenliğini yapıyoruz. Bu hasat şenliğinde de mümkün olduğu kadar balın farkındalığını ortaya koyma, balımızın olması gerektiği yerde olması için çalışmalar sarf ediyoruz. Aslında bal şenliği yapıyoruz burada ve bu şenlik gittikçe de büyüyecek. Önümüzdeki yıllarda inşallah çok daha görkemlisini belki de ulusal ve uluslararası bal hasat şenlikleri gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle ben bütün arıcılarımızın bu hasat şenliklerini bal sezonlarının kendileri için hayırlı olmasını diliyorum. Bereketli bol kazançlı bir dönem olmasın diliyorum” dedi.

Arıkan; “Markalaşmada çok daha hızlı hareket etmeliyiz”

Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Son yıllarda bütün uluslararası yarışmalarda çok önemli ödüller ve dereceler alındı. Bu şunu gösteriyor, üniversitemizin bünyesinde ilgili bütün kurumların desteği ile çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların sonucunu şu an gerçekten görüyoruz. Artık dünya markası haline gelen balımızın markalaşması noktasında çok daha hızlı hareket etmeliyiz. Çünkü bu markalaşma sürecinin ne kadar hızlı tamamlarsak ilimizin ekonomisine istihdamına ve üretimine çok daha fazla katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Aba; “Önemli olan çok değil, kaliteli bal üretmek”

Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Ali Aba ise “Bugün dünya şampiyonu balımızın hasadına başladık. Önemli olan çok ya da az bal üretmek değil balın değerinde ve kalitesini düşünmek lazım. Biz bu kaliteyi de yakaladık, çıtayı daha da yükselteceğiz. Son bir yılda ilimiz ve ülkemiz adına 9 ödül aldık" şeklinde konuştu. - İHA -

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103187)
09 Ağustos 2023 Çarşamba 15:40
Bir adam bukadar yapmacık olur. Erdal bey zerre kadar samimi gelmiyor konuşmasını bilmiyor içten değil nasıl adamlarla memleketi uğraştırıyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103178)
09 Ağustos 2023 Çarşamba 09:17
bingöl balı bingölde pahalı, kaliteli balda bize gelmiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103162)
08 Ağustos 2023 Salı 01:05
Tebrikler, gönderilen numuneler elbet seçmece! Önemli olan vatandaş aynı kalitede balı alıp tüketebiliyor mu? Hangi dükkan, hangi marka söyleyin onu alalım, hatta oradan rastgele alıp analiz ettirelim bakalım aynı mı?
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
15.05.2024
15:25
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, yıkım nedeniyle yandaki binaya taşındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın