KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2024 Cuma
°C

Bu yol neden tamamlanmıyor?

Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'

Bu yol neden tamamlanmıyor?
27 NİSAN 2024 CUMARTESİ 16:50
10
1818
3
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Konuya ilişkin özet açıklamaya yer verdiği önergesindeki soruların Anayasanın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması isteminde bulunan Sarıgül, Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu ilçesi üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan Bingöl-Sancak-Kiğı yolu projesine 2013 yılında başlandığı, 2015 yılında onaylandığı, ihalesinin de 2018 yılında gerçekleştirildiğini belirterek şunları kaydetti;

“490 milyon lira bedelli olan yol projesinin toplam uzunluğunun 32,5 kilometre olacağı ve ihalesinin de 2 aşamadan olacağı bizzat dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından açıklanırken hizmete girişe ilişkin farklı tarihler açıklanmış ve son olarak 2022 yılında tamamlanacağı bölgedeki vatandaşlarımızla bizzat Bakan tarafından paylaşılmıştır. Proje hayata geçirilmeden yol üzerinde yer yer çökmelerin olduğu iddia edilirken yolun akıbetine ilişkin de yetkili kuruluşlarca da tatmin edici bir açıklama da yapılmamıştır.”

Yolun akıbetini soran Sarıgül, yanıtlanmasını istediği soruları şöyle sıraladı;

1. 2018 yılında ihalesi yapılan proje için kaç firma ihaleye girmiştir? İhaleye giren firmaların teklif bedelleri nedir? İhaleyi kazanan firma hangi şartlarda projeyi üstlenmiştir?

2. Projenin başlangıçtaki bitiş tarihi nedir? Neden bu tarihlerde değişiklikler olmuş ve belirtilen tarihte hizmete alınamamıştır?

3. Proje de zaman içerisinde değişikliğe gidilmiş midir? Yapılan değişiklikler nelerdir? Projenin şu an gerçekleşme oranı nedir?

4. Bölge ve bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?

5. Henüz hizmete girmeden yol üzerinde çökmelerin olduğu iddiaları doğru mudur? Bakanlığınızca iddialara ilişkin bir araştırma yapılmış mıdır?

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109240)
27 Nisan 2024 Cumartesi 22:51
Bingöl-Sancak arası 32,5 km olup tamamlanmış olup güzelce hizmet vermektedir. Ancak, Sancak-Kiğı arası ve ondan ötesi Yedisu-Erzincan'a doğru herhangi bir faaliyet yok. Soru konusu bu Sancak'ın kuzeyi için olacak yol ile ilgili olmalı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109234)
27 Nisan 2024 Cumartesi 18:51
Kim yapıyor o yolu bi sorun bakalım kendinize?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109233)
27 Nisan 2024 Cumartesi 18:33
Karadenizde'ki o zor coğrafya ya rağmen kısa zamanda o kadar yol ,köprü,tünel ler yapıldı ki kıskanmamak elde değil!?
09.05.2024
20:53
Bingöl`de bir silahlı saldırı daha!
Bingöl'de bir silahlı saldırı daha!
Bingöl'de son dönemlerde artan silahlı saldırılara bir yenisi eklendi! Akşam saatlerinde Kültür Mahallesi'ndeki bir işyerinde meydana gelen silahlı saldırıda 1 kişi ağır yaralandı! Polis, olay yeri incelemesini sürdürüyor.
09.05.2024
19:56
Bingöl`de sahte belgeyle şeker alımına polis kıskacı!
Bingöl'de sahte belgeyle şeker alımına polis kıskacı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 102 ayrı şeker alımından 28 milyon 208 Bin 166 TL haksız kazanç elde eden 19 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığını duyurdu.
09.05.2024
18:38
Bingöl`ün jeotermal potansiyeli değerlendirildi
Bingöl'ün jeotermal potansiyeli değerlendirildi
Vali Usta: 'Bingöl'ümüzün jeotermal potansiyelinin güçlü projelerle etkin bir şekilde kullanılması, turizm ve ekonomi açısından daha aktif ve katma değer sağlayan birer parametreye dönüştürülmesi gerekiyor' dedi.
09.05.2024
18:37
Zazaca`ya kaç kontenjan ayrıldı?
Zazaca'ya kaç kontenjan ayrıldı?
Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu açılırken, Zazaca ve Kürtçe için ayrılan kontenjanlar da açıklandı. İşte branşlara ayrılan kontenjanlar….
09.05.2024
18:36
Mülakat sistemi değişiyor! İşte yeni taslak
Mülakat sistemi değişiyor! İşte yeni taslak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen alımlarında mülakat sisteminin değişeceğini duyururken detaylar da belli olmaya başladı. Buna göre her adaya ayrı bir kod verilecek ve heyet adayın kimlik bilgilerini bilmeyecek.
09.05.2024
18:34
Bingöl`ün tek projesi Yeşilyurt Ortaokulu`ndan
Bingöl'ün tek projesi Yeşilyurt Ortaokulu'ndan
Türkiye geneli sunulan 630 projeden destek almaya hak kazanan 125 projeden biri de, yürütücülüğünü Yeşilyurt Ortaokulu Müdürü Ali Alın'nın yapmış olduğu 'Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri' projesi oldu. 10 farklı köyden 30 öğrenciye tarım konusunda eğitim verilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın