KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Karasu: '3 ayrı dava açtık'

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın daimi işçi alımlarında şaibe olduğunu iddia eden Doğan Karasu: 'Üç ayrı dava açtık. Birincisi, mülakatın genel olarak iptalini istedik. İkincisi, mülakatın Bingöl ayağının iptalini talep ettik. Üçüncüsü, Bilgi Edinme Hakkı kapsamında verdiğimiz dilekçeyi ret ettiği için Bingöl Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünü dava ettik.'

Karasu: `3 ayrı dava açtık`
02 OCAK 2022 PAZAR 15:26
46
5285
14
AA aa

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın daimi işçi alımlarında şaibe olduğunu iddia eden Doğan Karasu, çocuğunun haksız bir şekilde elendiğini belirtmişti.

Yeni bir açıklama yapan Karasu, 3 ayrı konuda mahkeme açtıklarını belirterek, yasal süreci takip edeceklerini söyledi.

Karasu, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı 'Daimi İşçi' adı ile personel alımına gitti. ‘Dostlar alış-verişte görsün' tarzı mülakat yapıldı. Listeler önceden hazırlandı ve mülakat komisyonuna verildi. Hatta her siyasetçinin kontenjanı bile belliydi. ‘Mülakat Komisyonu'nun ellerine tutuşturulan listeye müdahale etme imkanları yoktu. Derken mülakat bitti, listede olmayanlara ‘sınavı kazanamadınız' notu gönderildi. Sınavı kazananların kim/kimler olduğu açıklanmadı, kamuoyundan gizlendi/gizleniyor. Liste açıklanmadığı için sonuca itiraz etme süreci de bloke edildi. Asil listeden kaç kişi elendi, yedek listeden kaç kişi yukarı kaydırıldı, kimlere kazandırıldı, kurada olmayıp listeye giren var mı, kim kimin adamı, hangi niteliklere sahip, mülakat kaç grup şeklinde yapıldı, kazananlar ağırlıklı olarak hangi grupta yer aldı? Bilmiyoruz.

Liste bir türlü açıklanmadı, açıklanamadı. Yaptığınız iş/işlem doğru ise neden açıklamadınız? Yanlış ise ki, yanlıştır, neden yanış iş/işlem yaparak haksızlığa, hukuksuzluğa, kul hakkı yemeye kadar işi vardırdınız? Yaptığınız iş yanlış olsa bile kazandırdıklarınızın listesini kamuoyuna açıklamanız gerekiyor, yasal zorunluluktur çünkü. Bilgi Edinme Kanunu kapsamında dilekçe verdik, ‘bilgi vermiyoruz' cevabını verdiniz. O bilgiyi verecektiniz, zira o bilgiyi alacağız. Vermeyince ‘gizemli liste'yi daha çok merak etmeye başladık. Çok önemli kişileri almış olmalısınız. Kimliklerini gizlediğiniz bu arkadaşlar göreve başlayınca kimler olduğunu öğrenmeyecek miyiz? Yoksa bu arkadaşlara yeni kimlik mi vereceksiniz, tanınmamaları için bir dizi estetik operasyondan mı geçireceksiniz?

Üç ayrı dava açtık. Birincisi, mülakatın genel olarak iptalini istedik. İkincisi, mülakatın Bingöl ayağının iptalini talep ettik. Üçüncüsü, Bilgi Edinme Hakkı kapsamında verdiğimiz dilekçeyi ret ettiği için Bingöl Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğünü dava ettik. Listeyi almak için dava açmak aklımıza gelmemişti ama aklı aşan keyfi uygulamayı da bu vesile ile görmüş olduk. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız, yozlaşmış ilişki düzeninin toplumun normali/normu olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bingöl kamuoyu ‘hep böyleydi, böyle gidecek, bir gün bana da sıra gelecek' pragmatizminden vaz geçmelidir. Yanlışlara seyirci kalmak kimseye fayda sağlamıyor. Bingöl Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü devletin bir kurumudur, keyfi davranamaz, şeffaf olmak, hesap vermek zorundadır. ‘Gençlik'e örnek olmalıdır, siyasetçilere göre tavır geliştirmemelidir. 

Açıklanmayan/açıklanamayan ‘torpilli liste'de adı olan arkadaşlar sakin olsun, acele etmesin, mahkemelerin sonucunu beklesinler. Borç altına hiç girmesin, hazırda paraları yoksa kimseye hediye almasın, kredi çekip girilen/yeni girecekleri taahhütlerden uzak dursunlar. Yasal süreci takip etsinler, çıkacak sonucu beklesinler.

Bu dava şahsi değildir, yozlaştırılmış ilişkiler tekerleğine çomak sokmak tutumudur. Haklıyız, bundan dolayı da güçlüyüz. Kaybetsek de, ‘Allah'ım her şey size aleniydi, elimizden geldiğince mücadele ettik, başaramadık' deriz ve hesabı diğer dünyaya devir ettiririz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88314)
06 Ocak 2022 Perşembe 20:12
Aşağdakiler yukardakiler
Hayat tahteravalli gibi
Sıçrayıp dururlar aşağıdakiler
Çıkmak için yukardakilerin yanına
Seslenirler yukardakiler yukardan
Gelin gelin çıkın yanımıza!
1000 kişi katılır sınava
20 kişilik yer var sadece oysa
Yukardakilerin yanında
Tükenir gider güzelim hayat
Yukardakilerin yanına çıkmak uğruna
980 kişi sıçrayıp durur ömür boyunca
Bir tahteravallidir hayat
1000 kişi sıçrayıp durur yukarıya
20'si kalır orda
Kim kaldı yukarda
Sorması yasak amma!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88246)
04 Ocak 2022 Salı 06:59
Sanki yalan söylüyorsun. Bunu hoca ile konuştun mu? Hiç bir öğretmen tarihi gelmemiş bir ödevin notunu veremez. İdareye git, Milli Eğitim Müdürlüğüne git. Durum çok basit.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88245)
03 Ocak 2022 Pazartesi 23:43
Doğan bey o ogrencini bul helallik dile ondan sonra gel hak hukuk işleriyle ugras ki sana destek vereyim. Samimi olmayan insanların hak hukuk adalet peşinden koşmalari sadece bu kavramlara zarar verir. Bu arada mülakat zulmünü bu milletin başına bela eden büyüklerimizin de Allah .... versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88241)
03 Ocak 2022 Pazartesi 21:18
Doğan bey insanlara bu kadar tepeden bakmasaydınız, bu kadar ideolojik bakmasaydınız sözleriniz para ederdi belki. Hiç samimi bulmadım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88231)
03 Ocak 2022 Pazartesi 11:35
Senin adamın çıkmadığı için bu mücadelen yoksa sesin çıkmazdı doğan efendi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88235)
03 Ocak 2022 Pazartesi 14:30
@Misafir Kullanıcı sende hakkını ara mücadeleni ver herkes versin allah size akıl fikir vermemişmi yoksa korkuyormusunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88233)
03 Ocak 2022 Pazartesi 12:35
@Misafir Kullanıcı Doğru bir eleştiri ama bari hakkını arayan adama köstek olmayalım. Hakkı yenilip susan inler var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88226)
03 Ocak 2022 Pazartesi 09:47
Boşuna uğraşma yın hocam hukuk yoluna başvurmuşsun ama hukukun idareye karşı yetkileri sınırlıdır.bende mahkemeye başvurdum mahkeme işlem iptali diyor ama uygulayan kim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88223)
03 Ocak 2022 Pazartesi 07:54
dogan hoca beni arkadaslarımj çalıştırıp hakkımızı olan mesayimi vermeyen kimin gücü varsa onun dediğini yapan müdürden adaletmi bekliyırsun. Ben onu Allaha havale ettim hakkım ondan alınacak. Hergün o daireye giderken diyorum Allahım hakkımı al. Büyük adalet Allahın adalwtidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88337)
07 Ocak 2022 Cuma 09:49
@Misafir Kullanıcı Hadi oradan yalakalalık yapmanın anlamı yok çalışan arkadaşların hiçbiri hakkını o adama helal etmiyor. Millet çalışıyor ve İnsanların parasını hakkını vermiyor. İzin kullanın diyor benim izne değil emeğim karşılığına ihtiyacım var. Hakkım haram olsun diyorum. Kimki beni çalıştırıp üretimi vermiyor hakkım zehir zıkkım olsun. Kanun ortada birini çalıltırıyorsanız rızasını alacaksınız bunu o devleti savunuyor dediğin Müdürüne söyle. Devlet böyle savunulmaz devlet çalışanın hakkını öder. Sana gelince yalakalık yapmayı bırak hak neyse onu savun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88237)
03 Ocak 2022 Pazartesi 16:08
@Misafir Kullanıcı bende gençlik sporda çalışıyorum il müdürüne iftira etmeyin.Daha önceleri yatan adamları işe getirtip çalıştırmaya başladı ya sizde onlardan birisiniz zannımca.Aksine önceleri çalıştırılıp alamadığımız mesaileri ücret veya izin olarak kullandırtan bu müdür.Devletçidir adam gibi adamdır mahmut danayiyen..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88221)
03 Ocak 2022 Pazartesi 03:11
Dogan bey umutlu olmak iyidir, fakat....... devletten ve onun yapay yargi organlarinda hakkini aramak mevcut realiteylen ne kadar uyumlu oldugunu hatirlatmak isterim. Olasi secimde gomun gitsin bunlari.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88216)
02 Ocak 2022 Pazar 23:28
Torpilli giren Müslüman kardeşlerime sesleniyorum.acilen istifa edin aldığınız maaş haram,yediğiniz kul hakkı ,sebep olanlar ise adalet kavramını hiç etmiştir.Böyle haksız uygulamalar devam ederse Avrupa'ya daha çok genç gider gelecek biter.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_88212)
02 Ocak 2022 Pazar 22:10
Oldum olası bu komünistleri sevmem Doğan Karasu hariç helal sana Paşam
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın