KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2024 Pazar
°C

Millet İttifakı Bingöl'de iki partiyle yarışacak

Bingöl'de bir milletvekili çıkarma umudu bulunan ancak çatı aday noktasında uyuşmazlık yaşayan Millet İttifakı'nda DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girecek. İyi Parti ise kendi aday ve logosuyla seçime katılacak.

Millet İttifakı Bingöl`de iki partiyle yarışacak
06 NİSAN 2023 PERŞEMBE 21:13
21
7171
10
AA aa

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine kısa bir süre kala aday listeleri için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girecek.

GELECEK VE DEVA PARTİLERİ OY POTANSİYELLERİNİ ÖLÇEYEMEYECEK!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA ve Gelecek partilerine "ittifak içinde ittifak" önerisinde bulunmuş, teklifi kabul edilmemişti. Kuruldukları günden bugüne ilk defa bir seçim yarışı içerisinde yer alacak olan Gelecek ve DEVA Partisi seçime CHP listesinden girecek. Bu sebeple seçimlere CHP listelerinden katılma kararı alan, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Parti seçmenleri oy pusulalarında kendi logolarını göremeyecek. Bu nedenle partilerin oy oranları da ölçülmeyecek.

CHP'YE OY VERMELERİ İSTENECEK

Öte yandan Gelecek ve DEVA Partisi'nin pusulada logoları olmayacağı için seçmenin CHP'ye oy vermeleri talep edilecek.

İYİ PARTİ KABUL ETMEDİ

İYİ Parti ise ortak listeden girmeyi kabul etmedi. CHP ve İYİ Parti oy potansiyelinin düşük olduğu, vekil sayısı 5'ten az olan Çorum, Van, Adıyaman, Aksaray gibi 10 ilde ortak liste yapma kararı almıştı. 10 ilin 7'sinde CHP, 3'ünde İYİ Parti'nin listesiyle seçime girilecek.

BİNGÖL'DE İTTİFAKIN İKİ PARTİSİ YARIŞACAK

Bingöl'de daha önce Saadet Partisi çatısı altında seçime girme hazırlığı yaptığı belirtilen Millet İttifakının, Genel Merkezlerin aldığı kararlar nedeniyle CHP listelerinden seçime girileceği bildirildi. CHP listesinin hangi parti adaylarından oluşacağı henüz bilinmiyor ancak CHP'nin Bingöl'deki taban oyunun dikkate alınarak tercihlerin belirleneceği belirtiliyor.

Millet İttifakının ikinci büyük bileşeni olan İyi Parti ise Bingöl'de kendi aday ve logosuyla seçime katılacak. İyi Parti Genel Merkezi'nden alınan bilgide, Bingöl'de herhangi bir ortak adayın desteklenmeyeceğini, İyi Parti'nin kendi adayları ve logosuyla seçime katılacağı vurgulandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100543)
09 Nisan 2023 Pazar 00:30
Ortak aday;
Mahfuz GÜLER
olursa hepsi el birligi ile calisirsa cikar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100536)
08 Nisan 2023 Cumartesi 14:51
Hangi siyasi parti olursa olsun fark etmeksizin çıkmış ve çıkacak olan milletvekilleri veya belediye başkanları önce benim adamım ya para sahibi olsun ya iş sahibi olsun
diye hareket ediyor ,aslında kendi çevresine faydam dokunsun diye hareket edildiğinde bilmelidir ki diğer insanları kaybediyor. Doğru olan ya kura sistemi ya da KPSS puanı ,o şekil yapılırsa herkes hakkına razı olur ve görevde olan milletvekili ve belediye başkanı yastığa başını koyduğu zaman daha rahat uyur. Hesap gününde de rahat olur. Yoksa o gün herkes yaptıklarından mesul olacaklardı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100520)
07 Nisan 2023 Cuma 23:52
Ak partinin yeni çıkacak milletvekili adayları Bingöle hizmet etselerde etmeseler de yine Bingölde Ak partiye oy verilecek Bingölde yine Ak parti kazanacak gibi görünüyor tüm milletvekili adayları seçilmeden önce Bingölü paris gibi geliştirecez Türkiyenin en gelişmiş ilçesi yapacaz derler seçilince Bingölü de Bingöllüleride verdikleri sözleride unuturlar hatırlayacakları tek bir planları olacaktır daha fazla ihale daha fazla para daha fazla torpille tüm akrabalarını belli makam mevkilere getirmek olacaktır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100503)
07 Nisan 2023 Cuma 14:10
Valla kıyamet te kopsaöl de milet itifakı miletvekili çıkarmaz sadece onların Cumhuçbaşkanı
adayı ortağı Hdp bir çıkarırı ikisinide Akp alır
seçilenler inşalah bundan öncekiler gibi ceplerini .yandaşlarını düşünme yerine Bingöl ü düşünürler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100502)
07 Nisan 2023 Cuma 13:40
chp bingölde hangi bölgede oy alır birileri anlatsın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100499)
07 Nisan 2023 Cuma 11:44
O kadar şartlanmışsınız ki Cumhur ittifakında olan üç partini kendi listeleriyle seçime gireceklerini göremiyorsunuz.Hatta MHP isimlerin yer aldığı listeleri yine sizin gazetemizde yer alıyor.Ben buna ideolojik körlük ya da hırsı diyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100491)
07 Nisan 2023 Cuma 05:04
Hepsi birleşip İyi parti adayı olarak Ziya Buyankara yi aday gösterse hdp 1, akp 1, iyi parti 1 şeklinde sonuçlanır seçim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100482)
06 Nisan 2023 Perşembe 23:55
Bingöl'de Millet İttifakı İYİ Parti çatısı altında seçime girilmeli. CHP, İYİ Parti ayrı ayrı aday gösterirse Akparti 2 tane vekil çıkarır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100480)
06 Nisan 2023 Perşembe 23:36
Hepsi birleşse 3 bin oy alamaz boşa hayal kurmayın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100476)
06 Nisan 2023 Perşembe 23:10
Bingölde millet ittifakının bir tane çıkarma şansı var ama iyi parti ortak adayda anlaşmazsa o da Ak partiye gider ve 1 hdp 2 akparti olur. Birleşirlerse 1-1-1 olur
25.05.2024
17:13
Öğretmenlikte yeni dönem
Öğretmenlikte yeni dönem
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti MKYK toplantısında yaptığı sunumda, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni dönem öğretmenlik şartlarıyla ilgili detayları anlattı.
25.05.2024
15:59
Bingöl`de kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'de kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den Bursa'daki kurban pazarına gitmek üzere 105 büyükbaş hayvanın sevkiyatı yapıldı.
24.05.2024
20:41
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Bingöl'e geliyor
Yılmaz, Bingöl Üniversitesi mezuniyet törenine katılmak üzere geleceği kentte çeşitli temaslarda da bulunacak!
24.05.2024
17:49
Bingöl`ün trafik sorunları masaya yatırıldı
Bingöl'ün trafik sorunları masaya yatırıldı
İl Trafik Komisyonu Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta başkanlığında toplandı. Alt komisyon kurulması kararının alındığı toplantıda, aktarılan görüşlerin bu komisyon tarafından tespiti ve üretilen çözümlerinin İl Trafik Komisyonuna sunması ve bu doğrultuda kesin kararın alınması kararlaştırıldı.
24.05.2024
17:03
Bingöl Valiliği, demir madeni ocağı için ‘ÇED Gerekli Değildir` Kararı verdi
Bingöl Valiliği, demir madeni ocağı için 'ÇED Gerekli Değildir' Kararı verdi
Genç İlçesi'nin Gözertepe ve Kavaklı Köyü Mevkiinde yürütülmesi planlanan ve yıllık 450 Bin ton (demir + pasa) üretimin yapılması hedeflenen demir madeni projesine 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi.
24.05.2024
17:02
Yeni eğitim müfredatı onaylandı
Yeni eğitim müfredatı onaylandı
MEB, uzun süredir üzerinde çalışılan ve tartışmalara neden olan yeni müfredat taslağını Talim ve Terbiye Kurulu onayına sundu ve onaylandı. Bu onay ile birlikte, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' olarak da bilinen yeni müfredat, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kademeli olarak uygulamaya alınacak. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Demirli, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın