KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2024 Pazartesi
°C

Bingöl'ün trafik sorunları masaya yatırıldı

İl Trafik Komisyonu Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta başkanlığında toplandı. Alt komisyon kurulması kararının alındığı toplantıda, aktarılan görüşlerin bu komisyon tarafından tespiti ve üretilen çözümlerinin İl Trafik Komisyonuna sunması ve bu doğrultuda kesin kararın alınması kararlaştırıldı.

Bingöl`ün trafik sorunları masaya yatırıldı
24 MAYIS 2024 CUMA 17:49
3
1425
13
AA aa

Bingöl İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, kurum müdürleri, komisyon üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

VALİ USTA: “ÇÖZÜM GELİŞTİRECEĞİZ”

Yaptığı açış konuşmasında Bingöl'ün trafik konusunda daha yaşanabilir bir şehir haline getirilebilmesini amaçladıklarını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Usta, “İlimizdeki trafik sorunlarına kalıcı ve etkin çözümler üretebilmek amacıyla bugün geniş katılımlı bir toplantı yapıyoruz. Farklı kesimlerden, farklı bölgeler için gelen talepleri ve gündem maddelerini ilgi aktörlerle birlikte ele alarak değerlendirecek ve çözümler geliştireceğiz.” dedi.

Toplantının ilk bölümünde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunum eşliğinde ilin trafik sorunları ele alınarak değerlendirildi.

Toplantının ikinci bölümünde ise vatandaşlardan ve kurumlardan gelen dilekçe ve yazılarda belirtilen talepler ile gündemde yer alan konular görüşüldü.

KURULAN ALT KOMİSYON HANGİ KONULARI İNCELEYECEK? 

Toplantıda, park nedeniyle trafiğin sıkıştığı noktaların belirlenmesi, bazı alanlarda çift yönlü parkın yasaklanarak tek yönlü parka dönüştürülmesi, , trafik akışını riske sokacak alanlardaki ATM'lerin kaldırılması, ihtiyaç olunan yerlerdeki yaya geçitlerinin yapılması, trafik sinyalizasyon sistemi ihtiyacı olan bölgeler için bu ihtiyacın karşılanması, bazı alanlarda yaya trafiğini rahatlatacak şekilde kaldırımların genişletilmesi, toplu taşıma araçlarıyla ilgili sorunların tespiti,  ticari taksi şoförleriyle ilgili yaş sınırlaması ve birden fazla yolcu alınmasının önlenmesi, yek yönlü trafik akışı olan yerlerde bunları belirten levhaların konulması ve benzeri birçok konuda görüş ve önerilerin paylaşıldığı toplantıda aktarılan görüşlerin incelenmesi, araştırılması ve ilgili kurumlar nezdindeki sorumluluklara dair gerekli adımların atılması hususunda kurulan alt komisyonun görevlendirilmesi sağlandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109948)
09 Haziran 2024 Pazar 12:45
Ya üniversite kavşağına ne demeli orası otogardan daha çok kaçak yolcu alıyor buna müdahale eden yok geçenlerde bir çocuk ile annesi kıllpayı kazadan kurtuldular vatandaş otobüs şoförüne sitem ediyor oda diyorki il trafik ve belediye izin veriyor o zaman izin vermesin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109757)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:34
Zabıta Trafik Ekipleri Kaldırımları Sokak Aralarını Denetlesinler Lütfen, Öğrenciler Kaldırımlarda Yürüyemez Durumda,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109756)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:32
Bu Fotoğrafta görünen en Tecrübeli İnsan Ali BAYRAM' dır. lütfen onun FİKİRLERİNE DEĞER VERİLSİN...
Adam 40 yıldan fazladır Şoförler Odası Başkanlığı yapıyor. Tarım Müdürünün ne fikri olacak, yada bilmem nerenin Müdürü, bildiğimiz kadarıyla Trafik Ekipleri, Karayolları, Belediye Trafik Zabıta Müdürlüğü bu insanların olması gerekirken çok farklı insanlar görüyoruz. herkesin fikri değerlidir ancak lütfen sokaktaki vatandaşlara sorulsun araç başındaki şoförlere sorulsun esnafa sorulsun madem çok kalabalık oluyor herkesin fikri alınsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109755)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:26
ŞEHRİMİZİN EN KALABALIK EN YOĞUN TRAFİĞİNİN OLDUĞU YERLERDE HALK OTOBÜSLERİ DAHA FAZLA KULLANILIYOR, ŞEHİR TRAFİĞİNİN RAHATLAMASI İÇİN EN İYİ ÇÖZÜM HALK OTOBÜSLERİNİN KÜÇÜLTÜLMESİ DAHA SAKİN YERLERE ÇEKİLMESİ VE DURAKLARDA 3 - 5 DAKİKA BEKLETİLMEMESİ, ZATEN SAATLERİ DOLUNCA MERKEZDEN ÇIKIŞ YAPIYORLAR BİDE ÜSTÜNE GELİP ÇARŞININ EN İŞLEK YERİNDE BEKLİYORLAR VE DURAKLARA TAM YANAŞMIYORLAR, ÇIKIŞ YAPARKEN DE ASLA AYNALARI KONTROL ETMEZLER ÇÜNKÜ HERKESİN ONLARA YOL VERME ZORUNLULUĞU VARDIR.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109754)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:22
Çarşı Merkezinde bulunan Ulu Camii Önünde ki Durağı Halk Otobüsleri normal durak olarak kullansınlar, Depolama yerleri Yeni Mahalle ve Bahçelievler Mahallesi Girişinde Ancak Otobüsler zaten bu şehir trafiğine ağır geliyor bide Şehrin en kalabalık yerinde ayrıca depolama yapıyorlar.
bu Şehirde ilk önce Halk Otobüslerine Kurallar Uygulanmadığı sürece hiç bir şey değişmez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109749)
27 Mayıs 2024 Pazartesi 02:05
Berti oteli- çevre yolu dönel kavşağı saçma sapan şekilde işliyor, normalde kural olarak kavşağın içindeki geçiş üstünlüğüne sahipken tam tersi oluyor kavşağın içindekiler bekliyor dışardan kavşağa giren geçiyor, kurala uysan bir dert uymasan bir dert, insan kuralsızlığa uymaya mecbur kalıyor. askerlik şubesi üstündeki kavşağa da düzenleme şart.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109800)
29 Mayıs 2024 Çarşamba 16:54
@Misafir Kullanıcı dümdüz yolu saçma sapan yapan belediyenin sorunu, hangi akılla yaptılar o yolu ve gündoğduyu bilmiyorum ama fiyasko, gündoğdu kavşağında şeritten düz devam etsen sol yola atlıyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109718)
25 Mayıs 2024 Cumartesi 01:03
Burada bahsedilen sorunların Çözümü için mühendislik bilgisi gerekiyor. Trafik planlamayı yapan en önemli paydaş mühendistir. Çok acı ki fotoğraflardan seçebildiğim kadarıyla ve çoğunu bildiğimiz bu yüzler cnn türk ekranlarındaki gibi her konuda bilirkişi olan insanlar. Maşallah. Mühendis varsa ve bilgisine başvurulmuş ise özür diliyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109716)
24 Mayıs 2024 Cuma 23:36
Trafikte en büyük sorun denetimleri yapanlar. Ucube bir PTT kavşağı ve devletin rant sağlama alanı olmuş. Postanede sosyal yardım olarak verdiklerini 20 metre ötede kavşakta vatandaştan alıyor. Neymiş yaya geçiş üstünlüğü. Koy ışığı. Herkes hakkına razı olsun. Koyuyorsa bu bir tezgah olarak bilinir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109714)
24 Mayıs 2024 Cuma 23:10
Bence bunların hiçbiri çözüm değil tek çözüm tırlar ve kamyonetler trafiği ençok bunlar bozuyor kazaya sebep oluyorlar bunların güzergahlarının ayrılması lazım tırlar farklı yollardan gitmeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109712)
24 Mayıs 2024 Cuma 22:33
kültür virajına çözüm bulunsun. çarşıdan gelen yoldaki ışıkta 4-5 şerit oluşturuluyor sonra ışık yanınca herkes göbeğe yükleniyor orası da iki şeritli, arabalar sıkışıyor, taksicilere otobüslerin aceleciliği yandan kaynamaları vatandaşı zor duruma düşürüyor. düzağaçtan gelen araçların endüstri virajına son sürat girmeleri yayaları zor durumda bırakıyor, zaten kör nokta, yolun bir kısmında ışık var bir kısmında yok çözüm bulunsun. otobüsler durağa tam yanaşmıyor, yanaşan da soldan akan trafiğe aldırmadan beklemeden yola atlıyor,
15.06.2024
17:00
Bingöl`de düğün konvoyları yasaklandı
Bingöl'de düğün konvoyları yasaklandı
Belirtilen kuralları ihlal edenler hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 14. Maddesi hükümleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. Maddesi hükümleri ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
15.06.2024
16:59
Bingöl Valiliği uyardı! Hapis cezası var
Bingöl Valiliği uyardı! Hapis cezası var
Valilik açıklamasında; 'Önemsiz tür ve miktarda patlayıcı maddeyi satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında, kullanış amacı gözetilerek, bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur' vurgusunda bulunuldu.
15.06.2024
16:58
Bingöl`de bayram ulaşımı iki gün ücretsiz
Bingöl'de bayram ulaşımı iki gün ücretsiz
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki günü şehir içi toplu taşımanın ücretsiz sağlanacağını duyurdu.
15.06.2024
16:57
Çocuklarımızdan elinizi çekin!
Çocuklarımızdan elinizi çekin!
LGBT Propagandası ve Dayatması tehlikesine dikkat çeken Büyük Aile Platformu (BAP); 'Milletimizin birliğine, değerlerine savaş açanlara karşı da hep birlikte karşı duracağız. Marjinalliğin normalleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Küresel emperyalist lobilerin LGBT propaganda ve dayatması üzerinden yürüttüğü kültür terörüne geçit vermeyeceğiz' açıklamasında bulundu.
15.06.2024
16:56
MEB`den ‘özel eğitim` için sınırlama kararı!
MEB'den 'özel eğitim' için sınırlama kararı!
Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasına yönelik flaş bir karar aldı. Yeni dönemde bu merkezlerin sayıları ve buralardan eğitim alan öğrencilerle ilgili çok sayıda değişiklik geliyor. İşte ayrıntılar…
15.06.2024
16:54
Komandoların Bingöl halayına büyük beğeni
Komandoların Bingöl halayına büyük beğeni
Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 185'inci yıldönümü nedeniyle Bingöl'de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programda Bingöl İl Jandarma Komutanlığı komandolarının sergilediği Bingöl yöresi halk oyunları gösterisi izleyenlerden büyük alkış topladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın