KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2024 Pazar
°C

Vali Ekinci: Bu çalıştay, bal sektörünün dünyadaki gücünü pekiştirecektir

'Arıcılık ve Arı Ürünleri Ortak Araştırmalar Çalıştayı'nda konuşan Vali Ekinci: Bu Çalıştay'dan elde edilecek veriler ve süreç içinde 'Avrupa Birliği, TÜBİTAK, DAP, Fırat Kalkınma Ajansı' gibi kurumlar nezdinde yapılacak projelerle de bal sektörü uluslararası düzeyde daha da gelişecek, dünyadaki gücünü pekiştirecektir.

Vali Ekinci: Bu çalıştay, bal sektörünün dünyadaki gücünü pekiştirecektir
18 MAYIS 2022 ÇARŞAMBA 19:01
4
1233
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi işbirliğiyle ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Ortak Araştırmalar Çalıştayı düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Tolga Balcı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kanatlı ve Arıcılık Dairesi Başkanı İslam Köse, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği (TAB) Merkez Başkanı Ziya Şahin, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, Akademisyenler, STK Temcilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Açış ve selamlama konuşması Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak yaptı. Daha sonra sırasıyla Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği (TAB) Merkez Başkanı Ziya Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kanatlı ve Arıcılık Dairesi Başkanı İslam Köse, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Tolga Balcı, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan selamlama konuşmalarını yaptılar.

Son olarak konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, üç üniversitenin ortak girişimleri ile hazırlanan ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Ortak Araştırmalar Çalıştayı'nın Bingöl ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

“Bu Çalıştay, zengin bitki örtüsü, uygun ekolojisi ve koloni varlığı ile kaliteli bal ve bal ürünlerine ev sahipliği yapan ve sektördeki ağırlığı her geçen gün büyüyen Bingöl'ümüze hayırlar getirsin inşallah” diyen Vali Ekinci: “Ekonomide küresel daralmaların yaşandığı ve hemen her ülkenin bir şekilde bundan nasibini aldığı bir zamanda ‘üretimi, üretimi çeşitlendirmeyi ve uluslararası piyasaları' hedefleyen bu çabanın karşılıksız kalmayacağına yürekten inanıyorum. Üretim ve istihdam adına, ilimiz ve ülkemiz ekonomisi adına son derece stratejik bir değeri olan bu program için sayın rektörlerime teşekkür ediyorum” dedi.

“YAPILACAK PROJELERLE DE BAL SEKTÖRÜ ULUSLARARASI DÜZEYDE DAHA DA GELİŞECEK”

Bu programın, aynı zamanda geçen yıl Yüksek Öğretim Kurulu Kararı ile Bingöl'de kurulan ve halen tek olma özelliğini koruyan “Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi”nin ne kadar isabetli bir karar olduğunu da gösterdiğini kaydeden Vali Ekinci, şunları söyledi:

“Evliya Çelebi'nin ‘Seyahatname'sinde hassaten dikkat çektiği ilimiz, zengin florası ile arıcılık açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Yaklaşık 141 bin kovanı, kayıtlı 1550 üyesi, 750 dönüm üzerine kurulu 3 adet Bal Ormanı, Murat Nehri Havzası ve ORKÖY projeleri kapsamındaki hibe ve kredi destekleri ile sektördeki marka değerimiz her geçen gün artmaya devam edecektir inşallah. Dünden bugüne baktığımızda, Arıcılar Birliğimiz, Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz ve 2016 yılında Pilot Üniversite seçilen Üniversitemiz gibi ciddi kurumların paydaşlığında yürütülen bilimsel çalışmalar ve uygulanan projeler ilimiz adına üretim süreçlerini daha verimli, sürdürülebilir ve kârlı kılmıştır. İnşallah bu Çalıştay'dan elde edilecek veriler ve süreç içinde ‘Avrupa Birliği, TÜBİTAK, DAP, Fırat Kalkınma Ajansı' gibi kurumlar nezdinde yapılacak projelerle de bal sektörü uluslararası düzeyde daha da gelişecek, dünyadaki gücünü pekiştirecektir.

“İLİMİZİN TANITIMINA KATKI SUNACAKTIR”

Çalıştay vesilesiyle, ‘ortak akıl ve işbirliğinin sektörün sıkıntılarını tespit ve çözüm önerileri geliştirme, üretim ve pazar kapasitemizi büyütme, sektöre emek veren kardeşlerimizin kârlılık düzeylerini arttırma ve ilimizin tanıtımına katkılar sunma açısından önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Bugün Bingöl'de siz değerli bürokratlarımızı ve alanında yetkin akademisyenlerimizi misafir etmekten hakikaten gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bu seçkin ve samimi çabaların ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz kalkınmasına katkılar sunmasını temenni ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

CEVDET YILMAZ VİDEO KONFERANS İLE BAĞLANDI

Son olarak programa video konferans ile katılan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz da çalıştayın Bingöl'e hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Programın önemine değinen Yılmaz, başarılı sonuçlar alınmasını, bunun hem Bingöl, hem bölge, hem de ülke adına üretim ve gelişim adına katma değere vesile olması temennisini paylaştı.

Dört oturum şeklinde devam eden çalıştayın birinci oturumunda, “Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmada Arıcılığın Rolü: Destekler, Teşvikler Paneli”; ikinci oturumunda “Ülkemizde ve Bölgemizde Arıcılık Faaliyetleri, Bingöl'de Arı Irkı ve Arı Islahı Çalışmaları”; üçüncü oturumunda “Bölgemizde ve Ülkemizde Arı Ürünlerinin Bölgesel Kalkınmadaki Rolü Paneli” ve dördüncü oturumunda “Araştırma ve Pilot Üniversitelerin Ortak Çalışma Alanları ve İşbirliği Fırsatları: Arıcılık Alanında İş Birliği, Güç Birliği” konuları değerlendirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.05.2024
17:13
Öğretmenlikte yeni dönem
Öğretmenlikte yeni dönem
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti MKYK toplantısında yaptığı sunumda, önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni dönem öğretmenlik şartlarıyla ilgili detayları anlattı.
25.05.2024
15:59
Bingöl`de kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'de kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den Bursa'daki kurban pazarına gitmek üzere 105 büyükbaş hayvanın sevkiyatı yapıldı.
24.05.2024
20:41
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Bingöl'e geliyor
Yılmaz, Bingöl Üniversitesi mezuniyet törenine katılmak üzere geleceği kentte çeşitli temaslarda da bulunacak!
24.05.2024
17:49
Bingöl`ün trafik sorunları masaya yatırıldı
Bingöl'ün trafik sorunları masaya yatırıldı
İl Trafik Komisyonu Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta başkanlığında toplandı. Alt komisyon kurulması kararının alındığı toplantıda, aktarılan görüşlerin bu komisyon tarafından tespiti ve üretilen çözümlerinin İl Trafik Komisyonuna sunması ve bu doğrultuda kesin kararın alınması kararlaştırıldı.
24.05.2024
17:03
Bingöl Valiliği, demir madeni ocağı için ‘ÇED Gerekli Değildir` Kararı verdi
Bingöl Valiliği, demir madeni ocağı için 'ÇED Gerekli Değildir' Kararı verdi
Genç İlçesi'nin Gözertepe ve Kavaklı Köyü Mevkiinde yürütülmesi planlanan ve yıllık 450 Bin ton (demir + pasa) üretimin yapılması hedeflenen demir madeni projesine 'ÇED gerekli değildir' kararı verildi.
24.05.2024
17:02
Yeni eğitim müfredatı onaylandı
Yeni eğitim müfredatı onaylandı
MEB, uzun süredir üzerinde çalışılan ve tartışmalara neden olan yeni müfredat taslağını Talim ve Terbiye Kurulu onayına sundu ve onaylandı. Bu onay ile birlikte, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' olarak da bilinen yeni müfredat, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kademeli olarak uygulamaya alınacak. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Demirli, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın