KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2025 Perşembe
°C

Aslen bingöllü olan ünlüler!

Araştırmacı Yazar Yaşar Gülen, aslen Bingöllü olan ünlüleri kaleme aldı. Aralarında profesör, ses sanatçısı, gazeteci, sunucu ve oyuncunun yer aldığı yazı dizisi, ‘Kürd Olduğu Bilinmeyen Ünlüler’ olarak yayımlandı.

Aslen bingöllü olan ünlüler!
23 ARALIK 2014 SALI 19:29
29
63192
13
AA aa

İşte, okurken “vay be bu şahısta mı Bingöllüymüş” diye hayretler içerisinde kalacağız köşe yazısı ve aslen Bingöllü olan ünlüler.

Çalışmamıza Bingöl ilimiz ile devam ediyoruz. Bingöl şüphesiz Vilayet-i Şarkiye'de ki en sıra dışı vilayettir. Gerek tarih boyunca merkezi yönetimlerle uzlaşmayan başkaldırıcı yapısı, gerekse efsanelere konu olmuş bereketli toprakları ile göze batan ilin bağrından çıkmış o kadar fazla tüm Türkiye'ye mal olmuş isim var ki; bu yazıyı ne zaman yazmaya başlasam bir türlü bitiremedim, çünkü hangi kuyuyu kazısam altından Bingöl'e özgü bir şeyler çıkıyordu.

İtiraf etmem gerekir ki, bu araştırma dizim için harcadığım mesailer arasında, belki de en fazla heyecanlandığım ve zamanın su gibi akıp gittiği başlıktı ''Bingöl''. İnceledikçe bizzat kendim Bingöl'ün bu muazzam hazinesinden ne denli bihaber yaşadığımın farkına vardım!

O Bingöl ki; Köroğlu destanında efsaneleşmiş, Büyük İskender'i büyülemiş bir tatlı hayal kadar güzel şehir.

Bitlis Kıyamı lideri Melle Selim'i ve Şeyh Said Kıyamın'da hayatlarından edilen 47 güzide şahsiyetten 29'unu bağrından çıkarmış yerin ismidir Bingöl.

Şeyh Said'in kumadanlarından meşhur Şeyh Şerif, Botyanlı Omer-e Faro, mertliği ile yedi düvele nam salmış Yado Beq, ilk Kürd kadın gerillası Telli Xanım, İstiklal Mahkemlerinde kahramanca direnen Derdê Xanım, büyük komutanlardan Sarê Ereb, evliyâullah'dan Hafızê Mıstan, büyük alimlerden Melle Hafızê Rize ve adlarını zikretmediğim daha nice kahraman, Bingöl'ün buram buram kadirşinaslık kokan aziz topraklarından filizlenmişlerdir.

Bingöl 1950'li yıllarda, 1980'li yıllarda ve düşük yoğunluklu çatışma ortamının kendini en fazla hissettirdiği 1991-97 arası süreçte hep kürtlüğünü en üst düzeyde muhafaza etmiş bir abidedir.

HÜSEYİN AVNİ ULAŞ

İstanbul'da hukuk öğrenimi gördü. Erzurum ve Sıvas kongrelerine katıldı.1920'de ki ilk Meclis'in mebuslarındandır. 1921 senesinde Atatürk'ün ''tek adam'' olması endişesiyle o dönemin koşullarında demokratik muhalefet için kulis çalışmalarında bulundu. 1921 yılının sonlarında Kuvvay-i Milliye içerisindeki 2.Grup'un önder kadrolarından birisiydi. Bu gurubun desteğiyle 1922 senesinde T.B.M.M. 2.Başkanlığına seçildi.Kızı Fethiye ünlü yazarlardan Nurettin Topçu ile evlenmiştir. 1945 senesinde kurulan Milli Kalkınma Partisi'nin kurucu üyeleri arasındadır. Aslen Kiğılı'dır.

SELMAN AKBULUT

1971 yılında Michigan Üniversitesi Matematik Bölümün'den menzun olmuştur. Aynı Üniversite'de 1975 senesinde doktora çalışmasını tamamlamış ve 1976 senesinde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamıştır.1986 senesinde profesörlüğe yükselmiştir.Türk Matematik Derneği ve Amerikan Matematik Derneği üyesidir. 29 akademik çaplı çalışması mevcuttur, 300'e yakın akademik çalışmada o'na atıfta bulunulmuştur. Aslen Kığılı'dır.

SÜLEYMAN NECATİ GÜNERİ

Konya'da hukuk öğrenimi gördü. Daha sonrası aynı il'de hakimlik yaptı. Konya'da Türk Sözü, Erzurum'da Albayrak gazetelerinde makale yazarlığı yaptı. Erzurum Kongresi'nin teşkilinde en fazla hizmet veren unsurlardan birisiydi. Müdefa-i Hukuk Cemiyeti kurucularındandır. Cumhuriyet döneminde Erzurum ve Zonguldak illerinden mebusluk yapmıştır. Erzurum'da ki Kuvay-i Milliye Hareketi'nin liderlerindendir. Aslen Kığılı'dır.

YILMAZ BİNGÖL

Hacettepe Üniversitesi menzunudur. 1994-2002 seneleri arasında A.B.D.'de lisansüstü eğitim çalışmalarında bulunmuş, iki yüksek lisans, bir de doktora derecesi almıştır. 2006 yılında doçentlik aldı. 2008 yılından itibaren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde Strateji Kurulu üyeliğinde bulundu. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dekanlığı'nı yürütmektedir, aynı zaman da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurumsal danışmanlarındandır. Aslen Karlıovalı'dır.

MEHMET BARCA

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü menzunudur. Master ve doktorasını İngiltere'nin Leicester Üniversitesi'nde tamamlamıştır.2001 yılında Yrd.Doç.Dr. 2003 yılında Doç.Dr. ve 2008 yılında Prof.Dr. ünvanını aldı. Stratejik yönetim uzmanı olan Barca, birçok kamu kuruluşuna danışmanlık yapmıştır.Yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış birçok akademik eseri bulunmaktadır. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakülatesi Dekanlığı'nı yürütmektedir. Aslen Bingöllü'dür.

ABDULLAH BAYRAM

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü menzunudur. Doktorasını İngiltere'de Newcastle Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Yardımcı Doçentliğe atandı. 1995 senesinde Hayvan Ekolojisi bilim dalında Doçent ünvanını aldı. 2003 yılında Zooloji anabilim dalında Profesör ünvanını aldı.2008 senesinde Yüksek Öğretim Denetleme Kurulu'na Mili Eğitim Bakanlığı Temsilcisi olarak atandı. Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Rektörüdür. Aslen Bingöllü'dür.

FAHRETTİN YAKUPHANOĞLU

Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi'dir. 200'ün üzerinde akademik çalışması bulunmaktadır.Doğa Bilimleri alanında Türkiye'nin en yetkin bilim insanlarından birisi olarak görülmektedir. Aslen Bingöllüdür.

MEHMET MAHFUZ SÖYLEMEZ

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi menzunudur.Yüksek lisansını ve doktora tezini Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. Çorum İlahiyat Fakültesi'ne Öğretim Üyesi olarak atandı. 2004 yılında Doçent oldu. 2009 senesinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesine geçti. Halen İstanbul İlahiyat Fakültesi bünyesinde, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanlığı'nı yürütmektedir. Aslen Solhanlı'dır.

MEHMET NİYAZİ TANILIR

Şuhut,Hanönü,Ilgaz ve Çubuk ilçe kaymakamlıklarını yürüttü. 2000 yılında İçişleri Bakanlığı'nca gönderildiği Londra'da kriminoloji dalında yüksek lisans yaptı. Tezini Türkçe olarak ''İnternet Suçları ve Bireysel Mahremiyet'' adıyla kitap olarak yayınladı. 14 Eylül 2004 - 16 Mart 2007 tarihleri arası Van Valiliği görevinde bulundu,5 Mart 2007 tarih ve 2007/11773 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Kahramanmaraş Valiliği görevine atandı. Kahramanmaraş Valiliğinin ardından 2011-2012 yılları arasında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı yaptı.17 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan büyükelçiler kararnamesi ile Karadağ Büyükelçiliği'ne atandı. Aslen Bingöllü'dür.

ALİ HAYDAR YURTSEVERALİ

Gazeteciliğe 1968 yılında başladı. 1973'de Hürriyet Gazetesi'nin Viyana muhabirliğine başladı.1980-85 arası Ak-Ajans,Tercüman Gazetesi ve Yankı Dergisinde muhabirlik yaptı. 1985-2001 yılları arasında Milliyet Gazetesi Temsilciliği'ni üstlendi. 2001 sonrası Anadolu Ajansı Viyana muhabiri olarak çalışmaya başladı. Başta TRT olmak üzere BBC,DW,NPS,WDR gibi radyo ve televizyonlar için programlar hazırladı. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı gazetecilerinden Ali Haydar Yurtsever aslen Bingöllü'dür.

MEHMET AKİF BEKİ

Mesleğe 1990 yılında muhabir olarak başladı, sırasıyla Zaman Gazetesi, Haftalık İzlenim, Flash TV, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkisch Daily News gazetelerinde çalıştı. 1998'de Kanal 7 Washington Temsilciliği'ne atandı. 2001 yılında aynı kanalın Ankara Temsilciliği'ni üstlendi. Bir dönem Başbakanlık Basın Sözcülüğü görevini yürüttü. Halen Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı ve CNN Türk'te moderatörlük yapmaktadır. Gazeteciliğin yanısıra birçok kitapın da yazarı olan M.Akif Beki, aslen Bingöllü'dür.

 

MEHMET BUTAKIN

Yazıları Varlık,Radikal,Milliyet Sanat,Sanat ve Hayat, Virgül, Yasakmeyve ve Sonra Edebiyat'ta yayınlanan Butakın, 2001'de Yaşar Nabi Nayır Gençilik Şiir Ödülü'ne ve aynı yıl "Seküler Cumhuriyet: Türkiye'nin Siyasal ve Toplumsal Değişimi" adlı çalışmasıyla Milliyet Ödülleri, Sosyal Bilimler Ödülü'ne değer görüldü. İlk kitabı olan Israr Falcıları'nı 2003 yılında yayımladı. İkinci kitabı Üniter Düşüncenin Sonu, Özgürlük Önermeleri yine 2003, son kitabı Yaylılar İçin Dörtlü ise 2006'da piyasaya çıktı.Aslen Bingöllü'dür.

SANEM TOLUAYSANEM

Mesleğe Best FM haber merkezi editörü olarak başladı, sonra sırasıyla Star TV'de ''Günaydın Türkiye'' programı muhabiri, Radyo Foreks ve Hür FM'de muhabir olarak çalıştı.1998'de CNN-Türk'de muhabir olarak çalışmaya başladı.200-2004 seneleri arasında aynı kanalda Gürkan Zengin'in sunduğu ''Editör'' programında muhabir-editör olarak çalıştı.

Bir süre aynı kanalda ''Ajans'' isimli programın sunuculuğunu yaptı. Daha sonra TRT ekranlarında ''Dünyamız Detay'' programını hazırladı ve sundu. Son olarak El-Cezire Türk kanalına transfer olan başarılı haberci, aslen Bingöllü'dür.

ALİ HAYDAR HAKSAL

ilk çalışmalarını yerel gazete ve dergilerde değerlendirdi. Mavera, Yönelişler, İslâm, Kayıtlar, Yedi İklim, Hece, Yansıma, Yeni Devir, Milli Gazete gibi dergi ve gazetelerde öyküleri yayınlandı. Halen Milli Gazete'de köşe yazarlığı yapıyor. Şimdiye kadar 15'in üzerinde kitap yazan Haksal, 1987 senesinde ''Sesim Bana Yetmiyor'' isimli kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından o yılın en iyi ''hikâye'' ödülünü aldı. Aslen Kığılı'dır.

NAİL YURTSEVER

Müzik faaliyetlerine 1992 senesinde MKM bünyesinde başladı. 1993'de Evrensel Sanatlar Merkezi'nde armoni ve piyano eğitimi aldı. 1997'de müzikolog Timur Selçuk'tan doğu müziği armonisi ve piyano, müzikolog Oğuz Abadan'dan ise basgitar ve solfej dersleri aldı. 1998 senesinde Studyo Sound'da tonmayster olarak çeşitli albümlerin kayıt ve mikslerini gerçekleştirdi. ''Büyük Adam Küçük Aşk, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Umutsuz Ev Kadınları'' başta olmak üzere birçok kült yapımın müziklerine imza attı. Aslen Kığılı'dır.

İSMET ÖZDEK

Çocukluğunda ayakkabı boyacılığı yaptı, simit sattı ve inşaatlarda çalıştı. 1989 senesinde Viyana'da işçi olarak çalışan babasının yanına gitti ve burada ortaokul 3.sınıfa başladı. Utangaç birisi olarak tanınan Özdek bu huyunu yenmek için dans kurslarına başladı. 2002 senesinde Viyana Dans Akademisi'nden eğitmen olarak menzun oldu. 2007 senesinde kendi Dans Okulu'nu açtı ve okulu Avusturya'nın en başarılı dans okulları arasında gösterildi. Viyana Opera ve Balosu'nun kareografisini üstlendi. Aslen Bingöllü'dür.

AYGÜL ERCE

Aygül Erce'nin müzik yolculuğu İzmir 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girmesiyle başladı. Konservatuvar eğitimini tamamladıktan sonra bir süre İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde çalıştı.1996′dan bu yana kendi müziğinin ve sözünün peşine düşen Aygül Erce, bestelemiş olduğu ''Annem Kurtar Beni, Pınar'ın Şarkısı ve Benim Sana Verecek Bir Oğlum Yok Paşa,Puşi'' gibi şarkılarıyla adını duyurdu. Folk, rock, jazz, opera gibi birçok müzik türünden etkilendi ve bestelerine yansıttı.

2013 yılında “Acıya Şarkılar “ adlı,çoğunluğu kendi bestelerinden oluşan albümünü çıkardı ve yılın en iyi albümleri arasında gösterildi. Aygül Erce aslen Bingöllü'dür.

OLGUN ŞİMŞEK

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Ana Sanat Bölümü mezunu olan sanatçı,1993 yılında sanat hayatına başladı. Televizyonda şov programlarında çıkan Şimşek, Bir Demet Tiyatro komedi dizisindeki "Kudret" tiplemesiyle ve İbo Show'da ki "Güçlü" karakteriyle geniş kitlelerce tanındı. ''Gülşen Abi,7 Numara,Beşik Kertmesi, Alacakaranlık,Beyaz Gelincik,Kapalı Çarşı ve Yalan Dünya'' gibi kült dizilerde canlandırdığı her türlü rolün üstesinden geldi. Mükemmel oyunculuk performansı ile izleyiciler tarafından derhal fark edilen başarılı sanatçı İstanbul,Adana (Altın Koza),Ankara ve Antalya (Altın Portakal) Film Festivalleri'nde ''en iyi erkek oyuncu'' ödülünü kazandı. İyi ve kötü karekterleri aynı başarıyla oynayan, dram ve komedi'yi aynı tatta izleyiciye hissettiren bu deha tiyatro sanatçısı aslen Karlıovalı'dır.

DERYA KARADAŞ

O'nu son yılların en popüler kült sitcom dizilerinden ''Yalan Dünya''da canlandırdığı ''oryantal Zerrin'' tiplemesi ile tanıdık. Oyuncu Derya Karadaş aslen Kığılı'dır.

CAHİT GÖK

Kült dizilerden ''Ezel''de canlandırdığı Kenan Birkan'ın gençliği tiplemesi ile kendini kanıtlayan, birçok Dizi ve Sinema Filmi'nde irili ufaklı rollerde oynayan, en son çok iyi bir oyunculuk performansi gösterdiği ''Kuzu'' filmiyle adından bir hayli bahs ettiren Oyuncu Cahit Gök aslen Bingöllü'dür.

ŞİNASİ YURTSEVER

1997 ile 2000 yılları arasında yayınlanan ''Küçük İbo'' isimli dizide Selçuk karakteriyle tanındı. Ardından ''Yılan Hikâyesi, Kınalı Kar, Avrupa Yakası, Yabancı Damat, Bir Bulut Olsam ve Aşk ve Ceza'' gibi tv klasikleri arasına girmiş, bir çok televizyon dizisinde rol aldı. 2003 yapımı ''Yazı Tura'' filminde Basri karakteriyle İlk sinema tecrübesini yaşadı. Ardından ''Hayatımın Kadınısın, Hokkabaz ve Küçük Kıyamet'' isimli sinema filmlerinde rol aldı. 2011 yılında ''Çalgı Çengi'' filminde nakliyatçı rolünü canlandırdı. 2012 yılında başlayan ''İşler Güçler'' dizisinde yapımcı Hakkı karakteriyle ün kazandı. 2013 yapımı ''Düğün Dernek'' filminde Yılmaz karakterini canlandırdı. Bu sene vizyona giren ''Olur Olur ve Hadi İnşallah'' sinema filmlerinde sergilediği oyunculuk performansıyla sinema eleştirmenlerinin takdirini kazandı. Şuanda, 2014 yılında başlayan ''Kardeş Payı'' dizisinde Hilmi karakterini canlandırmaktadır. ''Merhum'' duayyen gazeteci Ali Haydar Yurtsever'in yiğeni olan sanatçı, aslen Bingöllü'dür.

ABDULLAH KIĞILI

Ünlü ''Kiğılı'' giyim mağazaları zincirinin kurucusu ve sahibidir, ayrıca Fenerbahçe Spor Külübü'nde başkanvekilliği de yapmıştır. Aynı zamanda İstanbulspor, Güreş Federasyonu, Kayak Federasyonu ve Futbol Federasyonu''nda yöneticilik yapmıştır. 1997'de kısa bir dönem Futbol Federasyonu Başkanı da olmuştur. Aslen Kığılı'dır 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114898)
16 Haziran 2025 Pazartesi 10:20
Mesut Parmak ünlü Gayrimenkul Ekonomisti Aslen Bingöl KİĞİ Yayladereli ve eğitimlerini londrada almıştır 71 Bağdat caddesi London Cadde gayrimenkul un sahibidir ve kendisi ünlü bir fenomen olup Türkiye de Emlak sektörünün ünlü duayenidir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99298)
13 Mart 2023 Pazartesi 17:22
Şinasi Yurtsever Bingöllü değil Malatyalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97444)
14 Ocak 2023 Cumartesi 04:03
Prof Dr H.Husnu Gündüz emekli rektör unuttunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96895)
16 Aralık 2022 Cuma 21:05
Barış nalbanti unuttunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_89656)
25 Şubat 2022 Cuma 01:21
70'li yıllarda Kiğı'da hekim olarak çalışmıştım. Hastaneye gelenlerin kimisi Zaza, kimisi Kürt ve kimisi de Ermeni idi. Hemşire hanım çevirmenlik yapıyordu hastanın Türkçesi olmadığında. Kiğı'dan Yedisu'ya giden yoldaki bir geçitin adı Ermeni Kayası idi.
hayriarsakay (@Misafir_19715)
11 Haziran 2016 Cumartesi 01:07
idyecek ne söyleyeyimki demkki soyunu inkar edenlerde var aramızza tabiki en önemlisi hepimiz kardeşiz ama yinede asıllarını inkar etmesinler kimse gelipte sen kığılısın deyipte kimse malını mülkünü almazlar kimsenin bingöllüysen harbi insan olacaksınız tekrar yazıyorum ama asla vatan millet birdir ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN önemli olan kendi insanlarına yaptıkları faydalı işlerdir beyler bayanlar öyle
Demir Çelik (@Misafir_18238)
26 Aralık 2014 Cuma 20:41
Bu listeyi bir sipariş olarak yayınlamışlar.Her halinden ısmarlama olduğu belli.Bingöl çok ünlü yetiştirmiş.Ancak bu liste biraz farklı.Anlayan anlar.
atila çankaya (@Misafir_18223)
24 Aralık 2014 Çarşamba 17:34
gerçekten reklam içerikli bir haber olmuş. olgun şimşeği anladım da.saydığınız isimlerin bingölün neresin de ünlü olmuşlar kimler tanıyo ve bingöle ne katkıları olmuş gerçekten bir vatandaş olarak çok merak ettim.haber sitenizde lütfen kayde değer bilgiler sunarsanız çok sevinirim.bundan sonraki yazılarınız da başarılar dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21697)
07 Ocak 2018 Pazar 21:04
@atila çankaya Listenin çoğu bilim adamı. Sanatçılardan daha az katkı sağladıgını düşünün siz devam.
kanireş genclik (@Misafir_18222)
24 Aralık 2014 Çarşamba 17:05
ben anladığım kadaruyla bu bizim hanili nevzat bingölün soylemlridir
karlıova gencil bingöl (@Misafir_18221)
24 Aralık 2014 Çarşamba 16:58
bence ben anladıgım kadarıyla bu yine bizim ..... nevzat bingölün reklamlarıdır bingöl onlıne bingöle mal olmuş sayılmayacak kadar değerler variken sokağa çıkınca bingöl halkının bile tanımadığı bir kaç simaya ünlü kelimesini kondurması bile bingöle ve bingölülere yapılan bir ayıptır
18.06.2025
21:26
Bingöl Basın Konseyi`nden Vali Usta ile Başkan Arıkan`a Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden Vali Usta ile Başkan Arıkan'a Ziyaret
Yaklaşık 15 gün öne kurulan Bingöl Basın Konseyi, ilk ziyaretlerini Bingöl Valisi Dr. Ahmet Usta ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a yaptı. Konsey Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaretlerde, konseyi amacı, hedefleri ve yürütülmesi planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
18.06.2025
20:06
Hibe desteği alacaklar dikkat! Son başvuru 23 Temmuz
Hibe desteği alacaklar dikkat! Son başvuru 23 Temmuz
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP)2025 Yılı 16. Etap Başvuru Sonuçları Askı İlanı yayımlandı.
18.06.2025
19:50
Hülakü, su sorunu için yanıt istedi
Hülakü, su sorunu için yanıt istedi
Bakan Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, soruları sıraladı ve 'Bingöl Merkez'deki içme suyu sorununun kalıcı biçimde çözülebilmesi için önümüzdeki dönemde hangi adımlar atılacaktır?' diye ekledi!
18.06.2025
19:20
Okan Alay`dan yeni eser!
Okan Alay'dan yeni eser! 'Sesin Değdiği Yerden'
Bingöl temalı şiir ve hikâyeleri ile de adından söz ettiren ve kuşağının özgün kalemleri arasında yer alan Alay, 'Sesin Değdiği Yerden' adlı yeni eserinde bireyin iç dünyasında yankılanan seslerin peşine düşüyor.
18.06.2025
13:47
Bingöl`de 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 15 bin kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince yapılan çalışmada, 15 bin 300 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
18.06.2025
13:40
12Bingölspor ismini ve logosunu değişti!
12Bingölspor ismini ve logosunu değişti!
Daha önce çeşitli sebeplerle isim değişikliğine uğrayan ve son olarak '12Bingölspor' adıyla faaliyet gösterirken M.Engin Özturan öncülüğündeki yönetim tarafından alınarak 3. Lig'e çıkarılan yeşil beyazlı temsilcimiz, kurumsal kimliğini yenileyip ismini ve logosunu değiştirdi. Yeni ismi Bingölspor FK olarak tescillendi, logosunda ise Bingöl'ün folklorik sembolü olan kartal ile güneş ve dağ figürleri yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın