Bingöl'deki bir otobüs durağının içleri halinin görüntülerini sosyal medyada paylaşan vatandaş sitem etti: 'Bingöl Belediyesi tarafından kurulan kapalı durağın hali içler acısıdır. Bu belediye ne iş yapıyor? Çöplük gibidir. Yazık değil mi bu milletin parasına?'
Bingöl Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl vatandaşların kışın soğuktan, yazın sıcaktan etkilenmemesi için inşa edilen klimalı durakların içler acısı son hali, bir vatandaş tarafından kayda alınarak sosyal medyada paylaşıldı.
Bingöl Üniversitesi önündeki, içerisi harabeyi andıran klimalı durağın görüntülerini kayda alan vatandaş, ilgisizlikten ve hor kullanımdan yakındı.
Özellikle belediyenin duraklarda bakım-onarım yapmadığını ve çürümeye terk ettiğine dikkat çeken vatandaş, “Belediye ne iş yapıyor?” diye sordu ve sitemini şu sözlerle paylaştı;
“Bingöl Belediyesi tarafından kurulan kapalı durağın hali içler acısıdır. Bu belediye ne iş yapıyor? Çöplük gibidir. Durak mı ya da başka bir şey mi belli değil. Yazık değil mi bu milletin parasına, yazık değil mi? Bunun sorumlu kimdir? Bu milletin ödediği vergiye yazık değil mi? Elektrik tesisatına kadar kırılmış, bunun sorumlusu kimdir?”
Arkadaşlar belediye diyoruzda resmen birileri talan etmiş durağı bunun hiç kimseye faydası yok oraların parası yine bizim çevrimizden çıkıyor halkın parası böyle yapmakla bir yere varamayız bunu önlemek bütün vatandaşların gòrevi duyarlı olalım lütfen
Belediyenin kusuru nedir bilmiyorum .ancak bir yerin temiz tutulması kullanılabilir kalmasını sağlamak vatandaşın sorumluluğuna bağlı. maalesef sorgulanması gereken 1. unsur çevremizi bu kadar hoyrat kullanan vatandaşın hizmetine sunulan bu imkanlara bu kadar ihanet eden bir kesimin olması .
Belediyede kaç personel çalısıyor ve kaçı iş yerıne gidiyor veyahut kaçı dilekçe yazmayı biliyor? Yan gelip yatma yeri belediye şehrin an.sı aglamış kimin umrunda olur ki ?
ben gecen gün aynısını devlet hastanesi karşısında gördüm aynı pıslık ve klıma çalışıyor ama ısıtmıyor boş boş yanıyordu yazık günah degilmi belediyenin bi görevli ayarlaması lazım temizliğ bakımı yapılması gerekiyor
Bingöl halkı bu konularda çok duyarsız. Kamu malına zararı ençok bu ilde gördüm. İnsanlar birbirni uyarmıyor. Gidip bakın bingölde yapılan park ve bahçelere. Hepsinin durumu içler acısı. Hertaraf yıkık dökük virane olmuş. Daha geçenyıl uydukentte kocamn bir park yapıldı. Kentpark! Gidip haline bakın bir. An.sını ağlatmışlar.Belediyede güya görevli atamış parklara. Adam çöpü topladıktan sonra ortadan kayboluyor. Yanıbaşındada belediyenin bilmm ne inşaatı var. Hiçkimsemi müdahale etmez ya. Normalde her sokak cadde başında kamera var tespit edip kessin cezayı. Yazık günah.
O durağı o hale getirenlerin ahırda ki canlılar kadar terbiyesi ve medeniyeti yoooooktuuuurrr. İnsan denen varlık eline diline hakim olmayı bilmelidir. Bu olayda suçlu belediye değil o durağı o hale getiren insan olamayan varlıklar.
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın