Bingöl'deki bir otobüs durağının içleri halinin görüntülerini sosyal medyada paylaşan vatandaş sitem etti: 'Bingöl Belediyesi tarafından kurulan kapalı durağın hali içler acısıdır. Bu belediye ne iş yapıyor? Çöplük gibidir. Yazık değil mi bu milletin parasına?'
Bingöl Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl vatandaşların kışın soğuktan, yazın sıcaktan etkilenmemesi için inşa edilen klimalı durakların içler acısı son hali, bir vatandaş tarafından kayda alınarak sosyal medyada paylaşıldı.
Bingöl Üniversitesi önündeki, içerisi harabeyi andıran klimalı durağın görüntülerini kayda alan vatandaş, ilgisizlikten ve hor kullanımdan yakındı.
Özellikle belediyenin duraklarda bakım-onarım yapmadığını ve çürümeye terk ettiğine dikkat çeken vatandaş, “Belediye ne iş yapıyor?” diye sordu ve sitemini şu sözlerle paylaştı;
“Bingöl Belediyesi tarafından kurulan kapalı durağın hali içler acısıdır. Bu belediye ne iş yapıyor? Çöplük gibidir. Durak mı ya da başka bir şey mi belli değil. Yazık değil mi bu milletin parasına, yazık değil mi? Bunun sorumlu kimdir? Bu milletin ödediği vergiye yazık değil mi? Elektrik tesisatına kadar kırılmış, bunun sorumlusu kimdir?”
Arkadaşlar belediye diyoruzda resmen birileri talan etmiş durağı bunun hiç kimseye faydası yok oraların parası yine bizim çevrimizden çıkıyor halkın parası böyle yapmakla bir yere varamayız bunu önlemek bütün vatandaşların gòrevi duyarlı olalım lütfen
Belediyenin kusuru nedir bilmiyorum .ancak bir yerin temiz tutulması kullanılabilir kalmasını sağlamak vatandaşın sorumluluğuna bağlı. maalesef sorgulanması gereken 1. unsur çevremizi bu kadar hoyrat kullanan vatandaşın hizmetine sunulan bu imkanlara bu kadar ihanet eden bir kesimin olması .
Belediyede kaç personel çalısıyor ve kaçı iş yerıne gidiyor veyahut kaçı dilekçe yazmayı biliyor? Yan gelip yatma yeri belediye şehrin an.sı aglamış kimin umrunda olur ki ?
ben gecen gün aynısını devlet hastanesi karşısında gördüm aynı pıslık ve klıma çalışıyor ama ısıtmıyor boş boş yanıyordu yazık günah degilmi belediyenin bi görevli ayarlaması lazım temizliğ bakımı yapılması gerekiyor
Bingöl halkı bu konularda çok duyarsız. Kamu malına zararı ençok bu ilde gördüm. İnsanlar birbirni uyarmıyor. Gidip bakın bingölde yapılan park ve bahçelere. Hepsinin durumu içler acısı. Hertaraf yıkık dökük virane olmuş. Daha geçenyıl uydukentte kocamn bir park yapıldı. Kentpark! Gidip haline bakın bir. An.sını ağlatmışlar.Belediyede güya görevli atamış parklara. Adam çöpü topladıktan sonra ortadan kayboluyor. Yanıbaşındada belediyenin bilmm ne inşaatı var. Hiçkimsemi müdahale etmez ya. Normalde her sokak cadde başında kamera var tespit edip kessin cezayı. Yazık günah.
O durağı o hale getirenlerin ahırda ki canlılar kadar terbiyesi ve medeniyeti yoooooktuuuurrr. İnsan denen varlık eline diline hakim olmayı bilmelidir. Bu olayda suçlu belediye değil o durağı o hale getiren insan olamayan varlıklar.
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın