KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Baluken'den başbakan'a eleştiri

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, 'Başbakan hem suçlu hem güçlü rolünü oynamaya çalışmaktadır. Başbakan Bursa, Ankara, Erzurum belediyelerinin yaptığı insani yardımlar üzerinden siyasi kazanç elde etme arayışındadır' dedi.

Baluken`den başbakan`a eleştiri
26 EKİM 2011 ÇARŞAMBA 18:36
0
2351
13
AA aa

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirdi.

Yapılan yardımların teşhir edilmesini etik görmediklerini belirten Baluken, "Ancak Başbakan Erdoğan'ın bugün yapmış olduğu açıklamada belediyelerimizin tüm bu çabalarını görmezden gelerek hiçe sayarak hedefleştirmesini kabul etmiyoruz. Başbakan hem suçlu hem güçlü rolünü oynamaya çalışmaktadır" dedi.

Baluken, şöyle devam etti:

"Başbakan'ın açıklamasında polis taşlamak, asker taşlamak, Molotof atmak, sağı solu yıkmak için anında organize olanlar belediyelerimize bir şekilde özdeşleştirilen suçlamalar olarak gelmiştir. Biz Başbakan'ın bu açıklamalarını, bu tutumunun sosyal medyadaki ırkçı, ayrımcı ve ötekileştiren yaklaşımlardan hiçbir farkının olmadığını belirtmek istiyoruz."

Erçiş, Van merkez ve köylerde yıkılan binaların enkazlarının henüz yüzde 50'sinin bile kaldırılmadığını savunan Baluken, "Özellikle Van Valisi başta olmak üzere devlet yetkililerinin yerel yönetimlerimize karşı ayrımcı politik tavır takınmaları nedeniyle koordinasyon yeterli düzeyde sağlanamadı" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
brusk (@Misafir_6704)
28 Ekim 2011 Cuma 03:57
Dogru soyluyorsunuz sayin Baluken. Basbakan Somaliye 580 milyon yardim etti. Ama Van' a 5 milyon bile zorla iki gun sonra yardim ettiler. Eger devlet doga felaketlerinde halka hizmet vermiyorsa sayin Baluken bu konu hakkinda soru sorma hakki vardir. Demokratik bir toplumda devlet halka hizmet ve hesap vermek zorundadir.
sercan zorba (@Misafir_6700)
27 Ekim 2011 Perşembe 19:50
SAYIN İDRİS BALUKEN DEPREMİ BİLE O PİS SİYASETİNİZE ALET ETTİNİZ YAZIKLAR OLSUN SİZE KEŞKE HİÇ ÇIKMASAYDINIZDA REZİL OLMASAYDIK ŞİMDİYE KADAR BİNGÖLÜN ADI ÇIKMAMIŞTI SENİN ÇİRKİN SİYAYSETİN YÜZÜNDEN GÜZEL BİNGÖLÜMÜN ADINI BİLE NEFRETLE ANIYAN VAR.İNŞALLAH BU YORUMLARIMIZI OKURSUNDA KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERİRSİN ...
mm bb (@Misafir_6698)
27 Ekim 2011 Perşembe 15:42
başka işiniz yokmu depremi bile siyasi ranta kullanıyorsunuz idris bey.ben bir zaza olarak depreme üzülen bütün türkiyeli kardeşlerime teşekkür ediyorum.keşke bdp ye oy vermeseydim
hayat (@Misafir_6697)
27 Ekim 2011 Perşembe 15:19
Maşaallah. Vekilimiz konuşacak bi şeyler bulmuş. Canım kardeşim başbakan olayın olduğu gün kızılay başkanından bile önce gitti oraya. biz sizin değil oraya, asıl görev yeriniz olan Ankara'ya gidip göreve başlamanızı 3 ay bekledik. Sevsinler vekilimi. Başbakan oraya giderken BDP li Van Belediyesi de cenaze aracını Malatya'ya terörist cenazesini almaya yollamış. Herkes Van'a ambulans yollarken BDP li başkan Malatyaya yollamış. Çoook duyarlısınız canııım!
serhad (@Misafir_6696)
27 Ekim 2011 Perşembe 15:13
:)))))))yaww neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamadım SAYIN idris baluken çok değerli bir insandır bingöl seninle grur duyuyor bingöl seninle onur duyuyor...
alperen62 (@Misafir_6695)
27 Ekim 2011 Perşembe 14:53
sayın baluken başbakan doğru söyledi ama taş ve molotof atmada hemen organize oluyorsunuzda neden afette organize olupta halkımıza yardım etmiyorsunuz ama sizin derdiniz halka yardım değilki siz kürt halkını köle gibi kulanıp ölümünü seyretmekle meşgülsünüz
zaza12 (@Misafir_6694)
27 Ekim 2011 Perşembe 13:40
idris baluken sen artık fazla olmya başladın sana oy verdiğime oyle pişmanımki şimdi seçim olsa değil sana oy su vermezdim..sen artı bingöllün miletvekili değilsin sen aponun mltv sin sen boş konuşyorsun..vana tüm türkiyeden yardım gitti ve herkes elinden geleni yaptı sadece bdp hariç siz depremi bile siyasete alet etiniz ve bidaha çirkin yüzünüzü gösterdiniz..idris bey kendini fazla rezil etme geç otur yerinde sen boyle yaptıkça kendi kendini bitiriyorsun kişiliğinede saygım vardı artık onada yok..inşallah okuyorsundur bu yorumları
zaza12 (@Misafir_6693)
27 Ekim 2011 Perşembe 11:10
İdris siz olsanız enkazı birgünde kaldırısınız.Çünkü sizin insana verdiği değer belli.altında can olup olmadığına bakmaksızın bir günde kepçelerle kamyonlarla kaldırırsınız. Vanda BDP depremden rant sağlamak dışında ne yaptı.Ben bir kürt olarak elimi vicdanımı koyuyorum devlet vanda elinden elini yaptığını düşünüyorum. hangi ülkede 6 saat için 1400 arama kurtarma ekibi deprem bölgesine ulaşabiliyor.bana japonyada bu yıl yaşanan depremde japonya türkiyeden daha mı hızlı ve organizeli hareket etti.Lütfen vicdanlı olalım.
zaza (@Misafir_6692)
27 Ekim 2011 Perşembe 10:35
hadi canım sende sırf konuşmak için atıyorsun. kimin ne olduğunu gayat iyi biliyoruz efendi. çocuklara masal anlatıyorsun. bu milleti yıllarca sömürdünüz. kardeşi kardeşe düşman ettiniz. ama asil ulusumuz gösterdiki biz birbirimizin aynasıyız. doğu batı farketmez hepimiz kardeşiz. şimdi zorunuza gidiyor değil mi?
hakan (@Misafir_6691)
27 Ekim 2011 Perşembe 06:57
size oy verirken o kadar içten verdimki şimdi sizin 3. basına çıkmanızla sizden iğrendim ellerimi kırmak istiyorum tanıdığımız o kişilikli dik ağırbaşlı idris bey değilsizin artı kürt meselesi çözme gibi bir zihniyet yok partinizde ve şuan yapılacak bir seçimde her taraftan yıkılırsınız parti olarak zaten çöktünüz yazılar olsun artık diyecek sözüm yok
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın