Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, 'Başbakan hem suçlu hem güçlü rolünü oynamaya çalışmaktadır. Başbakan Bursa, Ankara, Erzurum belediyelerinin yaptığı insani yardımlar üzerinden siyasi kazanç elde etme arayışındadır' dedi.
Dogru soyluyorsunuz sayin Baluken. Basbakan Somaliye 580 milyon yardim etti. Ama Van' a 5 milyon bile zorla iki gun sonra yardim ettiler. Eger devlet doga felaketlerinde halka hizmet vermiyorsa sayin Baluken bu konu hakkinda soru sorma hakki vardir. Demokratik bir toplumda devlet halka hizmet ve hesap vermek zorundadir.
başka işiniz yokmu depremi bile siyasi ranta kullanıyorsunuz idris bey.ben bir zaza olarak depreme üzülen bütün türkiyeli kardeşlerime teşekkür ediyorum.keşke bdp ye oy vermeseydim
Maşaallah. Vekilimiz konuşacak bi şeyler bulmuş. Canım kardeşim başbakan olayın olduğu gün kızılay başkanından bile önce gitti oraya. biz sizin değil oraya, asıl görev yeriniz olan Ankara'ya gidip göreve başlamanızı 3 ay bekledik. Sevsinler vekilimi. Başbakan oraya giderken BDP li Van Belediyesi de cenaze aracını Malatya'ya terörist cenazesini almaya yollamış. Herkes Van'a ambulans yollarken BDP li başkan Malatyaya yollamış. Çoook duyarlısınız canııım!
:)))))))yaww neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamadım SAYIN idris baluken çok değerli bir insandır bingöl seninle grur duyuyor bingöl seninle onur duyuyor...
sayın baluken başbakan doğru söyledi ama taş ve molotof atmada hemen organize oluyorsunuzda neden afette organize olupta halkımıza yardım etmiyorsunuz ama sizin derdiniz halka yardım değilki siz kürt halkını köle gibi kulanıp ölümünü seyretmekle meşgülsünüz
idris baluken sen artık fazla olmya başladın sana oy verdiğime oyle pişmanımki şimdi seçim olsa değil sana oy su vermezdim..sen artı bingöllün miletvekili değilsin sen aponun mltv sin sen boş konuşyorsun..vana tüm türkiyeden yardım gitti ve herkes elinden geleni yaptı sadece bdp hariç siz depremi bile siyasete alet etiniz ve bidaha çirkin yüzünüzü gösterdiniz..idris bey kendini fazla rezil etme geç otur yerinde sen boyle yaptıkça kendi kendini bitiriyorsun kişiliğinede saygım vardı artık onada yok..inşallah okuyorsundur bu yorumları
İdris siz olsanız enkazı birgünde kaldırısınız.Çünkü sizin insana verdiği değer belli.altında can olup olmadığına bakmaksızın bir günde kepçelerle kamyonlarla kaldırırsınız. Vanda BDP depremden rant sağlamak dışında ne yaptı.Ben bir kürt olarak elimi vicdanımı koyuyorum devlet vanda elinden elini yaptığını düşünüyorum. hangi ülkede 6 saat için 1400 arama kurtarma ekibi deprem bölgesine ulaşabiliyor.bana japonyada bu yıl yaşanan depremde japonya türkiyeden daha mı hızlı ve organizeli hareket etti.Lütfen vicdanlı olalım.
hadi canım sende sırf konuşmak için atıyorsun. kimin ne olduğunu gayat iyi biliyoruz efendi. çocuklara masal anlatıyorsun. bu milleti yıllarca sömürdünüz. kardeşi kardeşe düşman ettiniz. ama asil ulusumuz gösterdiki biz birbirimizin aynasıyız. doğu batı farketmez hepimiz kardeşiz. şimdi zorunuza gidiyor değil mi?
size oy verirken o kadar içten verdimki şimdi sizin 3. basına çıkmanızla sizden iğrendim ellerimi kırmak istiyorum tanıdığımız o kişilikli dik ağırbaşlı idris bey değilsizin artı kürt meselesi çözme gibi bir zihniyet yok partinizde ve şuan yapılacak bir seçimde her taraftan yıkılırsınız parti olarak zaten çöktünüz yazılar olsun artık diyecek sözüm yok
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın