KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2025 Cumartesi
°C

Belediye otobüsü talebi için toplanacaklar

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, belediye otobüsü istediklerini belirterek, Cuma günü belediye önünde oturma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Belediye otobüsü talebi için toplanacaklar
27 EYLÜL 2022 SALI 16:00
14
5353
16
AA aa

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahid Korkutata, “Bingöl halkı belediye otobüsü istiyor” sloganı ile ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

Sosyal medya üzerinden de imza kampanyası başlattıklarını aktaran Korkutata, Cuma namazı çıkışında hem basın açıklaması hem de oturma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Korkutata; “30.09.2022 Tarihinde cuma namazı çıkışı  Dörtyol saat kulesi önünde basın açıklamasında bulunulacaktır basın açıklaması sonrası Bingöl Belediyesi önünde oturma eylemi yapılarak ulaşım taleplerine dikkat çekmek amaçlı bir araya geleceğimiz  basın açıklamasına tüm Bingöl halkı davetlidir. 90'lı yıllarda kendine ait hizmet araçları bulunan Bingöl  belediyesinin  ulaşım hizmetlerinin olmaması toplumsal sıkıntılara neden olmaktadır. Belediye otobüsünün olmamasından dolayı hizmette maddi sıkıntılar çeken özel halk otobüsleri,  kendi açılarından haklı olduklarını söylemektedir. Bizde kendilerine kısmen de olsa olsa katılmaktayız lakin hizmet koşullarını kabul eden SS 18'nolu Kooperatifi  artan nüfus oranını hesaplamadığı için  bugün de sıkıntı çektiğini söyleyerek, bu sıkıntıyı özellikle engelli  vatandaşlardan çıkartmaktadır” dedi.

Bingöl'e halk otobüslerinin kazandırılması gerektiğini aktaran Korkutata; “Bizlerde belediye otobüsünün alınması ile bu yükün hafifleyeceği kanaatinde olup “Bingöl halkı belediye otobüsü istiyor” sloganı ile  toplu taşıma hizmetinin sağlanmasını talep ediyoruz. Türkiye toplu taşımanın olmadığı bir kaç nadir illerden birisi de Bingöl ilimizdir. Buradan Sayın Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a çağrımız; Bingöl ilimize  toplu taşıma hizmetini kazandırması olacaktır. Tunceli-Ağrı belediyeleri bu hizmetlerde Türkiye' de öncü belediyeler olmuştur. İstiyoruz ki Bingöl ilimizde örnek teşkil etsin. 9 yıldır aynı sorun üzerinden gitmeyi de anlamsız bulmaktayız. Bu şehrin kadim halkı daha ne kadar bekleyecek yapmayın, etmeyin bu güzel şehre  bu hizmeti kazandıralım. Buradan Bingöl Milletvekillerine çağrımızdır. Gerekli girişimleri sağlayarak Bingöl halkının yanında olduklarını göstersinler. Pozitif ayrımcılık 3 Aralık'ta değil tüm aralıklarda sergilenmelidir. Change.org üzerinden başlatmış olduğumuz imza kampanyası da şu an 9.274 sayısına ulaşmıştır. Herkesin desteğini artırmasını ve yetkililerin yorumları okumasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95719)
29 Eylül 2022 Perşembe 16:32
bingöl belediyesi bir an önce otobüs getirmeli, encümenlik dönemınden bu yana NİHAT KAYA ordan rant saglıyor kendine artık dur denmeli
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95715)
29 Eylül 2022 Perşembe 15:16
Kimse cesaret edipte bunu buraya kadar getirip konuşamadı Allah yolunu açık etsin arkandayız. İnşaallah Belediye Başkanı da somut bir adım atar da Bingöl halkına bir mirası olur. Niye diğer derneklerden ses çıkmıyor? Acaba menfaatlerinden olacakları için mi?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95705)
29 Eylül 2022 Perşembe 08:03
Ben şahsen buradan bir şey çıkacağına ihtimal vermiyorum. Türkiye'de belki de Belediye otobüsü olmayan tek şehir. Bu girişimi destekliyoruz. İnşallah belediye cesur bir adım atıp her güzergaha belediye otobüsü koyar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95677)
28 Eylül 2022 Çarşamba 10:25
Tüm halk bu sese kulak vermeli şehrimizin gerçekten Belediye otobüsüne ihtiyacı var duyun bizi sayın Erdal Arıkan Duyunnnnnnnn!!!!!!!!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95676)
28 Eylül 2022 Çarşamba 10:23
Cuma günü orda olalım özel halk otobüsü şoförlerinin tavırları bezdirdi bizi ve zamlar artık aldı başını gitti. Tam destek Mücahid bey
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95668)
28 Eylül 2022 Çarşamba 09:14
Bu oturma eylemine herkes katilmalidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95666)
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:54
cuma günü toplanalim rahat ulaşim için bütün bingöl sesimizi duyuralim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95665)
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:51
belediye otobüsü istiyoruz her şehirde var bingölde niye yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95664)
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:42
Halk otobüslerin olmaması tek firma olması tek taraflı skandaldır, tek kelimeyle birilerine peş keş çektirmektir bunun başka izahı olamaz ,Selam ve dua ile...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95661)
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:26
Cimere yazın kara leke belediye ...üç beş ....Bingöl u sömürüyor
17.10.2025
16:22
Bingöl`de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl'de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı açıklamasında; 'Halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde mücadelemiz kararlılıkla sürdürmektedir' vurgusu yapıldı.
17.10.2025
16:05
Baylaz:
Baylaz: 'Boş tencereler bile konuşuyor ama iktidar duymuyor!'
'17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz: 'Çocuklar yatağa aç giriyor, kadınlar pazardan eli boş dönüyor, emekliler bir ömür çalıştıktan sonra kuru ekmeğe muhtaç ediliyor. Gençler geleceğe değil, yurt ve burs kuyruklarına bakıyor. Bu tablo bir kader değil, 23 yıldır iktidarda olan AKP'nin iflas etmiş düzeninin sonucudur!' dedi.
17.10.2025
13:43
12Bingölspor`da hedef, kayıpsız bir hafta!
12Bingölspor'da hedef, kayıpsız bir hafta!
Nesine 3.Lig 2. Grup'ta mücadele veren 12Bingölspor, ligin 7'nci haftasında Kırşehir Spor'a konuk oluyor. Yeşil beyazlı temsilcimizde hedef, deplasmandan 3 puan çıkararak liderliğini koruyup yükselişini sürdürmek.
17.10.2025
13:11
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Ons altındaki artış yurt içinde altın fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu sabah Kapalıçarşı serbest piyasanın açılışında çeyrek altın 10 bin lirayı, Cumhuriyet altın ise 40 bin lirayı geçti. Asgari ücretliler yoksulluk sınırının altında maaşla mücadele verirken, Hükümet kanadından neredeyse her gün Türkiye ekonomisinin büyümesinden bahsediliyor.
17.10.2025
12:49
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Çalıştayla, Bingöl'ün depreme hazırlık sürecine bilimsel ve katılımcı bir bakış kazandırıldığı, ortak akılla şekillenen bu sürecin, Bingöl'ün geleceğini güvence altına alacak önemli bir adım olduğu vurgulandı.
16.10.2025
14:16
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. '2026 yıl sonu enflasyon hedefimiz yüzde 16' diyen Yılmaz, yüzde 3.3 büyümeyi öngördüklerini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın