KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

'Bilim, iletişim ve proje esaslıyız'

Bayar: 'Bireysel ihtiraslardan arındırılmış, üretim odaklı yaklaşımları önceleyip ekip ruhuyla hareket edilen bir süreci başlatmak, halkın sosyoekonomik beklentilerine karşılık olacak projelerin geliştirilmesi ve her alanda liyakatli kadrolarla kalkınmayı tabandan başlatıp yukarı yönlü bir ivmeyle geleceğe taşıma hedefimiz var.'

`Bilim, iletişim ve proje esaslıyız`
17 MART 2023 CUMA 12:40
33
3668
12
AA aa

Eğitimci ve Aktivist Ferhat Bayar AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı için AK Parti Bingöl İl Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

"Rûberû, kapı kapı yapılan istişare sürecinin sonu, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla devam eden bir resmîyet!" diyen Bayar, açıklamasında "İmzalar atıldı, lakin milletin sözünü en iyi şekilde temsil etmek ve talebimizi var gücümüzle haykırmak adına sahada olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

"SÖYLEMEK YETMEZ, UYGULAMAK GEREK DİYORUZ"

Bayar açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonuyla başlattığı yeni dönemde irade sahibi bir profil ve vizyona uygun stratejilerle yola çıktık. Kalpten çıkmayan lakin dilde ikrar edilen içi boş söylemlere inat, gücümüz yettiğince sahayı karış karış gezerek herkese vizyonumuzu anlatmaya devam edeceğiz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak ilerlemek temel gayemizdir. Yeni dönemde oluşturulacak saha temsiliyetiyle sürdürülebilir ve güçlü iletişim kanalları kurarak, birbirinden haberdar olunabilen bir alan oluşturma ve ulaşılabilirliği esas alma gayretindeyiz. Bireysel ihtiraslardan arındırılmış, üretim odaklı yaklaşımları önceleyip ekip ruhuyla hareket edilen bir süreci başlatmak, halkın sosyoekonomik beklentilerine karşılık olacak projelerin geliştirilmesi ve her alanda liyakatli kadrolarla kalkınmayı tabandan başlatıp yukarı yönlü bir ivmeyle geleceğe taşıma hedefimiz var. Hayatının birçok noktasında projeler yapmış ve uygulamış olmanın avantajlarını yaşayan bir kardeşiniz olarak bilimsel bir yol haritasıyla insanımıza katma değerler sunmak istiyoruz. Sürecin sonunda üsleneceğimiz görev itibariyle projelerimizi de elbette somut şekilde paylaşacağız. Bu yüzden de diyoruz ki, okumak lazım ancak düşünmek, uygulamak ve neticelendirmek de lazım. Sadece kitapların arasından bakılan dünya, hayat değildir. Memlekete dokunmamış, dertli milletine tepeden bakmış, bir gün olsun milletinin yanında bulunmamış, tepeden inme temsiliyet anlayışın yanında maddi gücüyle milletin sözüne talip olmuş değiliz” dedi.

Bayar: “Türkiye Yüzyılı Vizyonu ile yarın değil hemen şimdi diyerek, başvurumuzun ülkemiz, milletimiz, şehrimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ferhat BAYAR kimdir?

2008 yılından bu yana öğretmenlik ve yöneticilik görevini yerine getirmesinin yanı sıra, 2010 yılından itibaren sivil toplum çalışmalarında aktif olarak yer alarak sivil toplum gönüllüsü ve sosyal aktivist olan Bayar; 1986 yılında Solhan ilçesinde doğmuştur. Evli ve dört çocuk babasıdır. Babadan Şükûran, anneden Tavz ailesine mensup olan Bayar'ın, Solhan ilçesinin yanı sıra Adaklı ve Karlıova ilçesiyle birlikte özellikle Sancak bölgesiyle aynı atadan yakın akrabalık ilişkileri bulunmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Lisans, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans ve Anadolu Üniversitesi Adalet Ön Lisans bölümlerini başarıyla tamamlayan Bayar, mevcut süreçte İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir.

2008 yılından bu yana, Bitlis ve Bingöl illerinde olmak üzere birçok kurumda öğretmen ve yönetici olarak resmî görevlerde bulunmuştur. 2021-2022 döneminde Solhan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Büro'nun kuruculuğunu yaparak; Ar-Ge çalışmalarının yapılmasını ve sivil toplum proje faaliyetlerine kaynak ve destek sağlamış, T.C. İçişleri Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajanslarına proje önerileri sunmuş, kurumların sosyal ve fiziksel imkânlarının geliştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirmiştir.

Resmî görev süresi içerisinde çeşitli hibe programlarıyla ya da sponsorlar aracılığıyla onlarca projenin yazımında, yürütülmesinde ve uygulanmasında bizzat görev alarak, eğitimin kalitesinin arttırılması ve sosyal, toplumsal gelişim sürecine olumlu katkılar sunulması amacıyla önemli çalışmalar yürütmüştür. 2010 yılında başladığı sivil toplum çalışmalarıyla gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerin etkin sonuçlarının kısa sürede ülke genelinde etki oluşturması neticesinde ulusal alanda da aktif olmasının önü açılmıştır. Çalışma hayatı boyunca ulusal çapta birçok sivil toplum kuruluşunda Kurucu, Üye, Gönüllü, Kolaylaştırıcı ve Eğitmen olarak çeşitli görevler almıştır ve bu çalışmalarına halen devam etmektedir.

Gönüllü, gözlemci, kolaylaştırıcı ve eğitmen sıfatıyla dahil olduğu uluslararası çalışmalarla Almanya, İsveç, Polonya, Estonya, Letonya, Yunanistan ve Suriye gibi birçok ülkede eğitsel çalışmalarda bulunarak hem bireysel kapasitesini arttırmış hem de buralarda gözlemlediği ve öğrendiği etkin uygulamaları mesleki yaşamı boyunca yerel süreçlerde de kullanmaya çalışmıştır.

Mesleki çalışmalarındaki başarıları dolayısıyla T.C. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 yılında ‘Yılın Öğretmeni' seçilen ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Bingöl Valiliği ve Solhan Kaymakamlığı tarafından birçok kez ödüllendirilen Bayar, gönüllük çalışmaları kapsamında Van, Elâzığ, Malatya, Bingöl ve en son yaşanan Asrın Felaketinin yaşandığı illerde gerçekleşen depremlerde saha çalışmalarında, arama-kurtarma, enkaz kaldırma ve yardım organizasyonlarında aktif görev alması ve yaraların sarılması sürecinde bizzat görev alması dolayısıyla T.C. İçişleri Bakanlığı ve Bingöl Valiliği tarafından da ayrıca ödüllendirilmiştir.

2020 yılında yöneticilik alanındaki becerilerini veli katılımı ölçeğinde harmanlayarak ‘Okul Yönetimi & Veli Katılımı' adıyla kitap haline getirmiştir. Bireysel kitap çalışmasının yanı sıra yayınlanmış eğitim içerikli birçok kitapta da kitap bölümü yazarlığı yapmıştır. T.C. MEB ÖYGM  tarafından basımı gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde öğretmenlere yönelik olarak uygulanmakta olan Bilgi İşlemsel Düşünme Becerisinin Disiplinlerarası Yaklaşım ile Öğretimi Etkinlik Kitabı'nın hazırlanmasında da ayrıca yazar olarak görev almıştır. Mevcut süreçte aktif olarak T.C. MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığında ‘Editör/Yazar' olarak görev yapmaktadır.

Resmî çalışmalarının yanında T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi tarafından yürütülen ulusal ve ulusalararası birçok kongre, sempozyum ve zirvede sunduğu bildiri ve tam metin çalışmalarıyla hem meslekî becerisini ve deneyimini sahaya sunmaya devam etmektedir hem de öğrenme yolculuğunu devam ettirmektedir.

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti'ne bağlı olarak faaliyet gösteren TDPV | Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı gönüllülerinden olan Bayar; TDPV tarafından düzenlenen Siyaset ve Liderlik Akademisi'ni, Memur-Sen ve YTB tarafından düzenlenen ‘Kudüs Akademisi'ni, Millî Türk Talebe Birliği Uluslararası İlişkiler Enstitüsü tarafından düzenlenen Asya Diplomasisi Akademisi'ni  ve Avrupa Konseyi'nce kurulan ve Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu'nu başarıyla tamamlamıştır.

2014 yılında Solhan Genç Memur-Sen Kurucu Temsilciği, 2020 yılında Türkiye Gençlik Vakfı Solhan İlçe Temsilciliği görevlerini yürüten Bayar'ın; 2011-2016 yılları arasında Solhan Eğitim Derneği Kurucu Başkanlığı, 2011-2018 yılları arasında Habitat Derneği Üyesi ve Gönüllüsü, 2014-2019 yılları arasında Anadolu Gençlik Federasyonu Üyesi ve Solhan İlçe Temsilciliği,  2018 yılından bugüne Uluslararası Gelişim Derneği Kurucu Üyesi, 2019 yılından bugüne Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği Üyesi, 2020 yılından bugüne Eğitim Yöneticileri & Uzmanları Derneği Üyesi, 2021 yılından bugüne Eğitimde Mükemmellik Derneği Üyesi, 2022 yılından bugüne uluslararası insani yardım derneği olan Hayat Derneği Üyesi, 2020 yılından bu yana Türk Hava Gönüllüleri Gönüllüsü, İyiliğe Uçanlar İnsani Yardım Derneği Gönüllüsü ve 2022 yılından bu yana Şüküran Aşireti Dayanışma ve Kalkınma Derneği Üyesi olarak görev almasının yanı sıra daha birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü çalışmalarda bulunmuş ve bugün halen sivil toplum çalışmalarına devam etmektedir.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100160)
25 Mart 2023 Cumartesi 01:43
Öncelikle Elazığdan çok değerli hemşehrim,devrem ferhat bayar hocama saygılar sevgiler.Bu arada adım mehmet ferhat hocam bingöl için biçilmiş kaftandır.Kendisini yakından tanıyan biri olarak şunu söylemek isterim eğer ferhat hocam aday olursa bingöl sınıf atlar.Amacı kesinlikle makam mevki olmayan bingöl için elinden geleni yapacağına inandığım adam gibi adam.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99726)
17 Mart 2023 Cuma 22:51
Ne olursunuz bu gence yer verin hiç değilse 2-3 ay öğrenciler normal bir idareci nezaretinde okurlar. Lütfen yer verin...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99875)
20 Mart 2023 Pazartesi 05:45
@Misafir Kullanıcı Bu ne kendini bilmezliktir. Bu adamın eğitim camiasına kattığı değeri yedi sülaleniz bir araya gelse yapamamıştır. Git de birlikte çalıştığı insanlara sor. Kendi adaylarınızı öne çıkaracaksınız diye başkalarına iftira mı atmaya başladınız. Allah'tan da mı korkmadınız?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99724)
17 Mart 2023 Cuma 22:37
Nihayet memlekette liyakat sahibi birileri temsiliyete talip oldu. Hayırlı olsun. Allahım duy sesimizi...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99721)
17 Mart 2023 Cuma 22:29
Allah utandırmasın. İnşallah direkt aday olursun. Memleketin sana çok ihtiyacı var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99717)
17 Mart 2023 Cuma 21:01
Kazanan hangi aday veya adaylar olursa olsun umarım ilk işleri önceki vekillerin atadığı idarecileri görev almak olur. İlk önce SGK İl Müdürünün görevden alınması memleketin bekası için çok önem arz etmektedir. Kayınbiraderine sırtını dayamış haksızlık ve zulüm ediyor. Şu anki aday adayları inşallah şimdiki idarecilere pabuç bırakmazlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99714)
17 Mart 2023 Cuma 18:50
'Dost kara günde belli olur' derler. Ben Ferhat Hocama şahidim. Ülkemizin her kara gününde birlikte omuz omuzaydık. Elazığ depreminde, Bingöl depreminde, Maraş depreminde, mazlum coğrafyalarda yan yanaydık. Ferhat hocam devletin kara gün dostudur. Allah yolunu açık etsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99710)
17 Mart 2023 Cuma 17:08
Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim yar ve yardımcın olsun güzel insan. Senin gibi kıymetli insanlar bu göreve talip olmaktan imtina ettikleri için çok şey kaybetti bu ülke. Yüce Mevlam yolunu da bahtını da açık etsin inşaallah....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99709)
17 Mart 2023 Cuma 16:56
Bingöl'ün yetiştirdiği büyük değerlerden... Eğitim ve sivil toplum camiasında yaptığı işlerin haddi hesabı yok. Dokunmadığı, değer katmadığı alan yok. Bu adamın ışığının bütün Bingöl halkının farkında olması gerekiyor. Yer verilmezse büyük kayıp olur. Sadece Bingöl'de değil, dahil olduğu her platformda adından söz ettirmiş biridir. Allah yolunu açık etsin, Bingöl adına hayırlı bir gelecekte kendisini var etsin. Tüm gücümüzle hocamızın vizyonunu anlatacağız inşallah.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99703)
17 Mart 2023 Cuma 15:20
Allah yolunu açık etsin hayırlıya vesile olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99700)
17 Mart 2023 Cuma 14:41
Dolu dolu bir kariyer ve aktif bir yaşam.. Umarım çıktığın bu yol hayırlara vesile olur ve hazırladığın projeleri bir an önce hayata geçirme fırsatı bulabilirsin..
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın