KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Google, çin'in askerî sırrını ortaya çıkardı

Dünyanın bir numaralı arama motoru Google'ın uydu ve hava görüntülerinden oluşan “Google Earth” adlı ayrıntılı harita hizmeti, bazı ülkelerin askerî sırlarını ortaya dökmeye devam ediyor.

Google, çin`in askerî sırrını ortaya çıkardı
05 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ 15:46
0
1132
0
AA aa
Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerin bazı gizli askerî sırlarının Google Earth ile ifşa edilmesinin ardından, “KenGrok” lakaplı bir Alman Google müptelası, bir Çin askerî tesisinde, bu ülkeyi 1962 yılında Hindistan ile savaşa götüren bölgenin kopyasını keşfetti. KenGrok, geçen ay Google Earth üzerinden Çin topraklarını incelerken, iki ülke arasında sorun olmaya devam eden sınır bölgesinin bire bir kopyasının varlığını ortaya çıkardı. Güvenlik ve uydu fotoğrafları konusunda uzman “globalsecurity.com”dan Tim Brown, bir Çin askerî üssünde görülen bu arazinin, tartışmalı sınır bölgesinin tam bir kopyası olduğunu kaydetti. Uzmanlar, KenGrok'un keşfini, Çin'in bu yıl ortaya çıkarılan nükleer denizaltı tüneli veya Pakistan'ın Kuşab bölgesinde kısa süre önce ortaya çıkarılan nükleer santralı gibi önemli bir keşif olarak değerlendiriyor.


Sydney Morning Herald gazetesinin haberine göre, Çinli yetkililer, bir tank eğitim tesisinin söz konusu olduğunu savunurken, askerî uzmanlar buna şüpheyle bakıyor. Amerikalı askerî uzmanlar, kopya arazinin pek çok şüphe uyandırdığını belirterek, “Askerler arazi örneklerini severler. Japonların Pearl Harbor'dan önce benzer bir arazileri vardı. Çinlilerde Tayvan havaalanlarının tam ölçekli arazi planları zaten bulunuyor.” diye konuştular. Amerikan Dış İlişkiler Konseyi Çin Araştırmaları yetkilileri, bu arazi modelinin varlığının, Çin'in Hindistan'a saldırı niyeti taşıdığına dair açık bir işaret sayılamayacağını belirttiler. Google Earth'ün tüm dünyada beklenmedik ilgiyle karşılanması, bazı ülkeleri rahatsız etmişti.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
09.07.2025
22:55
Bingöl`de konteyner kent kuruluyor
Bingöl'de konteyner kent kuruluyor
Bingöl'de deprem öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında konteyner kent kuruluyor. Bingöl Belediyesi, proje kapsamında alanda altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve çevre düzenlemesi işine start verdi.
09.07.2025
20:24
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöllüler dikkat! Sıcaklıklar fena artacak
Bingöl'de bir süredir etkili olan rüzgâr ve serin hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakıyor! Meteoroloji, özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile yaşlı ve çocukların öğlen saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmaması uyarısında bulunuyor.
09.07.2025
20:23
Bingöl`de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 4 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 ayrı noktada toplam 4 bin 314 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
09.07.2025
20:20
Bingölspor FK`nın ilk maçı 6 Eylül`de Karaköprü ile…
Bingölspor FK'nın ilk maçı 6 Eylül'de Karaköprü ile…
3. Lig 2. Grup'ta mücadele edecek yeşil beyazlı temsilcimiz Bingölspor FK, ilk maçını 6 Eylül 2025'te kendi sahasında Karaköprü Belediyespor ile oynayacak. İlk yarıda 15 maç oynayacak olan temsilcimizin iç ve dış saha maçları şöyle;
09.07.2025
20:18
Bingöl`de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Bingöl'de hangi alanlarda destekler sunulacak?
Programın gerektirdiği asgari şartları sağlamak koşuluyla, mevcut üretim kapasitesinde en az yüzde 75 oranında ve mevcut kayıtlı istihdamda en az yüzde 50 oranında artış sağlayan kapasite artışına yönelik yatırımlar da desteklenebilecek. Desteklenecek yatırım konuları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın