Hastanelerde ‘mhrs' dönemi başladıSağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında Bingöl'deki hastanelerde Merkezi Hastane Randevu Sisteminin (MHRS) başlatıldığı bildirildi.![]() Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlaması yapılarak vatandaş hasta memnuniyetinin arttırılması ve hastanelerdeki kuyrukların azaltılmasını hedefleyen Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nin (MHRS) uygulaması Bingöl'deki tüm hastanelerde hizmete girdi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye'de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ni yürürlüğe koyduğu belirtilen açıklamada, bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirildiği ifade edilerek, bu programın en önemli çalışmalarından biride Merkezi Hastane Randevu Sistemi(MHRS) olduğu kaydedildi. MHRS nedir? MHRS'nin amaçları nelerdir? Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması)suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması. MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması. Randevu nasıl alınır? 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş Erzurum veya Kayseri illerinden randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.
YORUM YAZIN ![]()
|
|