KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

İhale Safsatası..!

Açılışına sevinilen Gülbahar Barajı'nın ova köylere hayat vermesi beklenen sulama kanalları yıllar geçmesine rağmen yapılmadı. Bir yandan tarımsal gelişimden bahsedilirken diğer yandan yıllardır devam eden 'ihale ve ödenek safsatası' nedeniyle ova köyleri ekinlerinden beklenen mahsulü toplayamıyor!

İhale Safsatası..!
23 NİSAN 2019 SALI 19:19
10
4588
11
AA aa

1996 yılında yapımına başlanılan, 2009'da dönemin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın girişimiyle iz ödenekten çıkartılıp yapımına tekrar başlanan ve 11 Aralık 2013'te 113 dev eserle birlikte dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Bingöl Gülbahar Barajı'na, Bakan Yılmaz'ın desteğiyle 2009 yılından 2013 yılına kadar 58 milyon 527 bin 593 TL ödenek tahsis edildi.

27 Eylül 2013 itibariyle su tutmaya başlanan barajın toplam su tutuma kapasitesi 20 milyon metreküp. Bingöl'de 15 bin 720 dekar tarım arazinin suyla buluşmasını sağlayacak olan Gülbahar Barajı'nın sulama şebekesi işi ihalesi 2014 yılı başlarında yapıldı. Aradan geçen 4 yılın sonunda 2018 sonbaharında ana kanal yapım işi tamamlandı ancak ara kanal işi yapılamadığı için çiftçilerin umutları yine başka bahara kaldı.

ÇİFTÇİLERİN TORUNLARI SUYU GÖREBİLECEK Mİ?

1996'da Gülbahar Barajı hikâyesiyle başlayan sulama umudu, aradan geçen 25 yıla rağmen yeşermedi. Bu süre zarfında Bingöl genelinde barajlar, göletler ve dere ıslahı çalışmaları yürüten Devlet Su İşleri (D.S.İ.), Gülbahar Barajı sulama kanalları işini tamamlayamadığı için çiftçiler toprağını işleyemiyor, ekininden beklenen hasadı toplayamıyor.

Özellikle sebze ve karpuz yetiştiriciliğinde önemli bir ihtiyaca cevap vermesi beklenen ovada köylülerin son yıllarda yöneldiği seracılıkta da su sorunu büyük engel teşkil ediyor.

Su ihtiyaçlarını sondaj ve benzeri yöntemlerle çözmeye çalışan köylü, elektrik ve sulama maliyetleri nedeniyle beklenen kâr oranını yakalayamamakla birlikte, daha fazla alanda ekim yapmak isteğinden mahrum kalıyor.

Tarımsal atılımlardan sıkça bahsedilen ve ‘Üreten Türkiye' çağrılarının sıkça dillendirildiği bugünlerde Bingöl ova köylerinin bu sorununun daha kaç bahar sonra çözüleceği bilinmiyor.

Edinilen bilgilerde ise ara kanal ihale çalışmalarının devam ettiği ancak yapımın gelecek yıllara sarkacağı vurgulanıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43796)
25 Nisan 2019 Perşembe 07:31
üç seçim daha uyutacaklar bu safsata ile. emeği geçen herkese( başta yılmaz ve saz arkadaşları) bu baraj 10 yıldır su tutmuş bunlar ne ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43786)
24 Nisan 2019 Çarşamba 22:15
Iyidir iyidir böyle devam
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43776)
24 Nisan 2019 Çarşamba 19:41
birçok işe aynı anda başlanıyor ve bundan dolayı birçok iş aynı anda yavaş yavaş gidiyor. Belki şu denenebilir, bir işi hızlıca bitirip hemen diğer bir işe başlamak daha fonksiyonel olabilir. Sadece bir öneri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43775)
24 Nisan 2019 Çarşamba 19:11
Vaaaayyyyyyy bingol vay
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43762)
24 Nisan 2019 Çarşamba 11:33
sahipsiz memleket
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43753)
24 Nisan 2019 Çarşamba 09:11
Bingöl Gülbahar sulama kanalı yapımı malüm sahipsizlikten bitirilemiyor ve kimse ödenek göndermiyor.Sahipsiz memleket. Daha önce Sancak barajından ovaya gelen sulama kanalları Arazi toplulaştıması nedeni ile eski sulsms kanalları tahrip olmuş ve ova arazileri su alamıyor.Ancak köylüler kendi imkanları ile arazilerine su götürmektedir. Bingöl seçmeni merkez ve tüm ilçelerinde Akparti başkanlar çıkartmıştır. Bingöl insanı acaba bir devlet hizmeti -İmkanını hak etmiyormu ? Görünen odurki Bingöl insanı - Çiftçileri hizmete layik değildirler ?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43747)
24 Nisan 2019 Çarşamba 08:54
Ben bir kurumda çalışıyorum. Burada benim gördüğüm.
İhaleler paranın geri gitmesin diye yapıldığı, Bri sürü gereksiz şeyler alındığı, olmasa da olur denilecek çok şey alınmıştır. Mesele dahili telefonumumuz varken IP li telefon ( İnternet protokollü telefon ) alınmıştır. Her bir telefonun Fiyatını söylemeyeyim nazar oluruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43745)
24 Nisan 2019 Çarşamba 08:31
bakanımız ve vekillerimizin canı sağolsun başka bahara
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43738)
24 Nisan 2019 Çarşamba 06:57
Yazık bu memlekete
Misafir Kullanıcı (@Misafir_43731)
23 Nisan 2019 Salı 19:50
Birde soruyorlar Bingöl neden sandığa gitmedi.
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın