Açılışına sevinilen Gülbahar Barajı'nın ova köylere hayat vermesi beklenen sulama kanalları yıllar geçmesine rağmen yapılmadı. Bir yandan tarımsal gelişimden bahsedilirken diğer yandan yıllardır devam eden 'ihale ve ödenek safsatası' nedeniyle ova köyleri ekinlerinden beklenen mahsulü toplayamıyor!
birçok işe aynı anda başlanıyor ve bundan dolayı birçok iş aynı anda yavaş yavaş gidiyor. Belki şu denenebilir, bir işi hızlıca bitirip hemen diğer bir işe başlamak daha fonksiyonel olabilir. Sadece bir öneri
Bingöl Gülbahar sulama kanalı yapımı malüm sahipsizlikten bitirilemiyor ve kimse ödenek göndermiyor.Sahipsiz memleket. Daha önce Sancak barajından ovaya gelen sulama kanalları Arazi toplulaştıması nedeni ile eski sulsms kanalları tahrip olmuş ve ova arazileri su alamıyor.Ancak köylüler kendi imkanları ile arazilerine su götürmektedir. Bingöl seçmeni merkez ve tüm ilçelerinde Akparti başkanlar çıkartmıştır. Bingöl insanı acaba bir devlet hizmeti -İmkanını hak etmiyormu ? Görünen odurki Bingöl insanı - Çiftçileri hizmete layik değildirler ?
Ben bir kurumda çalışıyorum. Burada benim gördüğüm. İhaleler paranın geri gitmesin diye yapıldığı, Bri sürü gereksiz şeyler alındığı, olmasa da olur denilecek çok şey alınmıştır. Mesele dahili telefonumumuz varken IP li telefon ( İnternet protokollü telefon ) alınmıştır. Her bir telefonun Fiyatını söylemeyeyim nazar oluruz.
Prof. Dr. Bahri Çakabay'ın 'Askı Sütürleri' kitabı çıktı
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, ilk romanı Askı Sütürleri ile ameliyathane koridorlarından insan ruhunun derinliklerine uzanan, hafıza, dostluk ve yaşam üzerine kurulu çok katmanlı bir anlatıya imza attı.
04.08.2026
19:34
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Bingöl'de yayıncılık yapan Tuncay Özdemir, Bingöl Devlet Hastanesi'nde geçireceği ameliyat öncesinde yaşanan bir diyalog nedeniyle ameliyatı yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
04.08.2026
19:33
Apiturizm İçin İş Birliği Masaya Yatırıldı
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, beraberindeki heyetle Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek yürütülen projeler ile Apiturizm Projesi kapsamında hayata geçirilebilecek iş birliklerini değerlendirdi.
04.08.2026
19:33
Bingöl'de Nadir Görülen Bal Porsuğu Ölü Bulundu
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
CHP Bingöl İl Genel Meclis Üyeleri Burhan Becerikli, Akif Açıkyer ve Kemal Adıbelli, kırsal altyapı, ulaşım ve kamu hizmetlerine ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, kent genelinde yatırımların yetersiz kaldığını savunarak İl Özel İdaresi'nin araç parkının güçlendirilmesi ve köylere yönelik hizmetlerin hızlandırılması çağrısında bulundu.
04.08.2026
19:30
Kızılay'dan Bingöllülere Kan Bağışı Çağrısı
Türk Kızılay'ın Kan Bağış Tırı, Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde 11 Ağustos'a kadar vatandaşlardan bağış kabul edecek. Yetkililer, azalan kan stoklarının güçlendirilmesi için gönüllü bağışçıların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
04.08.2026
19:29
Bingöl'de Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Sancak beldesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
04.08.2026
19:26
Bingöl Umut Kervanı'ndan 1,3 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
03.08.2026
18:28
Doğada Önce Antrenman Sonra Temizlik Yaptılar
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
03.08.2026
18:26
Bingöl'de 4 aylık bebek uçak ambulansla Ankara'ya sevk edildi
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın