KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Tehlikeli restleşme

İsrail, birkaç günlük aradan sonra dün yeniden Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurmaya başlarken, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, “Beyrut'u vururlarsa biz de Tel Aviv'i vururuz.” tehdidinde bulundu.

Tehlikeli restleşme
04 AĞUSTOS 2006 CUMA 09:17
0
1844
0
AA aa
İsrail ise buna daha büyük bir saldırıyla cevap vereceğini bildirirken, Bu durumda bölgenin iyice kan gölüne dönmesinden endişe ediliyor. Nasrallah, Lübnan televizyonlarında banttan yayınlanan konuşmasında ayrıca “İsrail, sivillere saldırıyı durdurursa biz de füze saldırılarını durdururuz.” diyerek ‘kısmi ateşkes' önerdi. Hizbullah lideri, konuşmasında ABD ve İsrail'e çifte gözdağı verdi: “Lübnan, ‘yeni Ortadoğu' için üslerden biri olmayacak. Hizbullah'ı imha edemezsiniz. Çünkü direniş, klasik bir ordu ya da düzenli bir devlet değil. Amacımız azami kayıp verdirmek, düşmanın kapasitesini zarara uğratmak; bunu başarıyoruz. Lübnan, Amerika veya İsrail olmayacak.” Hizbullah'ın elindeki 250 kilometrelik Zilzal-2 füzelerinin İsrail'in her yerini vurabilecek kapasitede olduğu belirtiliyor.

Şeyh Nasrallah'a “jet tepki” veren İsrailli üst düzey bir İsrailli yetkili ise, “Eğer Tel Aviv'e saldırılırsa Lübnan'ın ulusal altyapısı imha edilir.” tehdidinde bulunarak gerilimi iyice tırmandırdı.

Hizbullah, roket saldırılarını ve kuzeye doğru ilerlemeye çalışan İsrail birliklerine kayıp verdirmeyi sürdürüyor. Dünkü saldırılarda 4'ü asker 12 İsrailli ölürken bu, 3 haftalık çatışmalarda İsrail için en kanlı gün oldu.

6 günlük aranın ardından Hizbullah kalelerinden Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesini tekrar bombalayan İsrail uçakları, kuzeydeki Akkar'da bir köprü, Bekaa Vadisi, Suriye sınırı yakınlarındaki karayolları ve güneydeki Nebatiye'yi de yoğun şekilde bombaladı. Beyrut'ta havadan bildiri dağıtarak başkentin güneyindeki 3 Şii mahallesinin boşaltılmasını isteyen İsrail ordusu, sınıra 5 km uzaklıktaki Tayibe köyündeki saldırıda aynı aileden biri çocuk 3 kişiyi katletti.

Lübnan'a 4 ayrı koldan giren yaklaşık 10 bin İsrail askeri ile Hizbullah arasında 11 köy ve kasabada ise çatışmalar yaşanıyor. İsrail güçleri, Hizbullah'ın kontrolündeki Bint Cibeyl, Tebnin ve Nebatiye'ye hakim tepeleri ele geçirmeye çalıştı; ancak örgütün sert direnişini kıramadı.

Bu gelişmeler yaşanırken, ABD ile Fransa'nın Lübnan'da acil ateşkes ve kalıcı barış için iki aşamalı bir plan üzerinde çalıştıkları, görüş ayrılıklarına rağmen bazı ilerlemeler kaydettikleri belirtiliyor.

ZAMAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın