KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Vatandaşların hizmetkârıyım

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiri, vatandaşların ise hizmetkarı olduğunu söyledi.

Vatandaşların hizmetkârıyım
13 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:43
0
2491
0
AA aa

Sinop'tan Bingöl Valiliği'ne atanan M. Hakan Güvençer, Bingöl'de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile tanışma toplantısı düzenledi. Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kahvaltılı tanışmada özgeçmişi hakkında bilgi veren Vali Güvençer 1986 yılında mesleğe başladığını ve Bingöl'ün 14. görev yeri olduğunu söyledi.

 Bingöl'ün ekonomik kalkınmasına katkı sunacak tüm projelere açık olduğunu belirten Vali Güvençer, hakkaniyet ve adaleti gözetleyerek vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Vali Güvençer, "Bingöl'deki kamu yatırımlarının yoğunluğu beni mutlu etti. Ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarı böyle devam ederse, atılan adımlar birbirini güçlendirip, destekleyecek şekilde artacaktır. Böyle devam ederse kamu yatırımları anlamında ilimiz ve bölgemizin ihtiyaçlarının en kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum" dedi.

"Vatandaşlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz"
Kamu kurumlarının vatandaşlara hizmet etmek için var olduğunu belirten Vali Güvençer, sorun ve sıkıntılarını anlatmak üzere kendilerine gelen vatandaşlara insan gözüyle bakıp, değer vereceklerini söyledi. Vali Güvençer, "Ben vali olarak kamu çalışanlarının disiplin amiriyim ama vatandaşların hizmetkarıyım. Bingöl'e hizmet etmek için geldim. Hizmet etmek zorunda olduğum vatandaşları anlamak, dertlerini dinlemek, bunları paylaşmak ve hizmet gayretinde olmak çok güzel. Ancak vatandaşların her istediğini hemen yapmak vatandaşa hizmet anlamına gelmemeli.

Gelen talepleri iyi değerlendirip, araştırıp hak ve hukuka uygun çözüm bulmak gerekir. Hakkaniyeti ve adaleti gözeterek vatandaşa en iyi hizmeti sunacağız. Sabırla vatandaşı dinleyeceğiz. Her şeyden önemlisi talepte bulunanlara insan gözüyle bakıp değer vereceğiz. Ama işlerin yürütülmesinde mali kaynaklar iyi değerlendirilerek hizmetlerin doğru şekilde dağılmasını sağlamaya çalışacağız. Vatandaşa saygı ve sevgi konusunda bütün kurum amirleri ve çalışan personellere gerekli uyarılar yapıldı" şeklinde konuştu.

"Şikayetçi değil, imkanları iyi analiz edip çalışma yapacağız"
Temel ekonomik dinamitleri bakımından Bingöl'ün çok iyi bir yerde olmadığını dile getiren Vali Güvençer, mevcut imkanları en doğru şekilde yönlendireceklerini söyledi. Vali Güvençer, "İçinde bulunduğumuz şartlardan şikayet etme yerine, imkanlar dahilinde mevcut şartları iyi analiz edip buna göre çalışmalarımızı yapacağız.

Bingöl'de yapılması gereken önemli konuların başında yürüyen sulama projeleri ile tarım sektörü ciddi bir atağa geçirilebilir. Aynı şekilde meyve bahçelerine destekler sunulabilir. Çok çeşitlilik yerine daha çok ürün ve başarı elde edilebilecek meyve çeşitlerine yoğunlaşılabilir. Hayvancılık Bingöl için ekonomik dinamiklerden en önemlisidir. Hayvancılığı canlandırmak için vatandaşı harekete geçirip destekleyeceğiz. Bu konuda elimizdeki tüm imkanları seferber edip hayvancılığı eski canlılığına kavuşturmak için çalışmalar yapacağız. Bingöl'ün önemli jeotermal kaynakları var. Bunları enerjiye dönüştürmek mümkündür. Bu kaynaklara uygun projeler hayata geçirilebilir" ifadelerini kullandı.

Gönlünün ve kapısının her zaman vatandaşa açık olacağını dile getiren Vali Güvençer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gönlüm ve makamımın kapısı sonuna kadar açık olacaktır. Bingöl'e hizmet etmek için bana verilmiş zamanı çok iyi kullanmak zorundayım. Zamanımızın çoğunu hizmet etmek için harcamak durumundayız. Burada vatandaşlarımıza da önemli işler düşüyor. Makam kapımız vatandaşa sonuna kadar açık, ancak üst kattaki komşusu halı çırptığı için veya buna benzer önemsiz durumlar için vatandaşlarımız valiliğe gelirse yaşanacak yoğunluktan dolayı istenilen verim alınamayabilir. Vatandaş bize gelirken basit ve olur olmaz şeylerle gelmemeli. Kurumları ilgilendiren sorunlar ilgili müdürlüklere iletilmelidir. Böylelikle hizmet için harcamamız gereken zamanı boşa geçirmemiş ol
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın