KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Zarar tazminatları görüşüldü

Terör ve Terörle Mücadeleden Zarar Görenlerin Zararlarının Karşılanması hakkında araştırma yapılması amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) ve İçişleri Bakanlığı görevlileri, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya katıldılar.

Zarar tazminatları görüşüldü
26 MART 2008 ÇARŞAMBA 10:28
0
1238
0
AA aa
5233 Sayılı Terör ve Terörden Zarar Görenlerin Zararlarının Karşılanması Hakkındaki Kanun Kapsamında bugüne kadar yapılan müracaatların, basın ve yayın yoluyla, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığı ile vatandaşlara sağlıklı duyurulup duyurulmadığı konusunda araştırma yapılmak üzere BM ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Karasar, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Haydari Pakkan, dün sabah saat 10.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Balkanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda katıldı. Toplantıda, Vali Yardımcıları, Baro Başkanı, sivil toplum örgüt temsilcileri ve köy muhtarlarının hazır bulundu.
Açılış Konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu “ Yapılan çalışmalarda Bingöllü olup ta yeryüzünde yaşayan herkes terörle mücadeleden doğan zararların devlet tarafından karşılandığını biliyor. Ve terör tazminatından haberdardır” dedi.
İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü (UNDP) işbirliğiyle hazırlanan “Yerinden Olma” (Ülke İçinde Yerinden olmuş kişiler) projesi kapsamında, BM ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevli olarak araştırma yapan Karasar ve Haydari, terörden zarar gören vatandaşlara başvuru konusunda Bingöl Valiliği'nin, yaptığı başarılı çalışmalarla il genelinde basın ve yayın yoluyla, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar aracılığı ile halka terör tazminatları hakkında her türlü bilgiyi sağlıklı bir iletişimle sağladıklarını dile getirdiler.
Toplantıya katılanlar ise duyuruların yeterince yapıldığını, kanunlardaki esneklikten dolayı başvuru sayısında çok fazla artış olduğunu belirtiler.
Toplantının sonunda katılımcılara ülke içinde yerlerinden olmuş kişilerin temel hakları ve yol gösterici ilkeler ile ilgili el kitabı dağıtıldı.
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın