KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba
Burak Büker
Belirtilmemiş

Ülkemizin durumu ve halkımızın ruh sağlığı

18 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ 16:35
0
1421
2
AA aa

Bir psikolog olarak şunu söyleyebilirim ki halkın ruh sağlığı ile oynanıyor. Nasıl ki aile içinde yaşanan kavga ve çatışmalar çocukların ruh sağlığını derinden etkiliyorsa ve kişilik bozukluklarına varacak kadar ağır travmalara neden oluyorsa , şu anda ülkemizin içinde bulunduğu çatışma ortamı halkta onarılması güç travmalara neden olacaktır.

Özellikle çocuklarımızı şiddet içeren olaylardan koruyalım. Televizyon, internet, basın gibi sosyal medya araçları çocukların yaşlarına göre bilinçli bir şekilde kullanıldığında çocuk gelişimine önemli katkıları bulunabilmektedir. Ancak günümüzde çocuklar şiddet içeren, yaşlarına uygun olmayan birçok oyun ve program izlemektedirler. Sosyal medyada yaralılar, ölüler, şiddet içerikli fotoğraflar sınırsızca yayınlanmakta ve bu olumsuz içerikli görüntüler çocukların bunları yıllarca hatırlayıp olumsuz etkileri altında kalmasına sebep olabilmektedir.

Peki ebeveyn olarak neler yapmalıyız?

-Tv, gazete ve sosyal medyayı kullanan, facebook, twitter hesapları olan çocukların neleri izlediği düzenli olarak takip edilmelidir.

-Şiddet içerikli olayları herhangi bir şekilde izlemişlerse, bu olaylar hakkındaki duygu ve düşünceleri sorulmalı, zorlamadan konuşmaya teşvik edilmelidir.

-Çocuklar duygu ve düşüncelerini en rahat oyunla ifade ettiğinden dolayı onlara oyun ortamı sağlanmalıdır.

-Çocuklar endişe duydukları konuları açtıklarında ebeveynler konuşmaktan çekinmemeli, önce çocuğun duygu ve düşüncelerini öğrenmeli sonra gerekli açıklama ve düzeltmeleri yapmalıdır.

-Çocuklara her zaman akıllarına gelen soruları ebeveynlerine sorabilecekleri ve endişelerini paylaşabilecekleri belirtilmelidir.

Ülkemizin bu zor günlerden bir an önce kurtulmasını temenni eder herkese huzur dolu bir gelecek dilerim. 

      

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hanefi BOZABA (@Misafir_19830)
01 Ağustos 2016 Pazartesi 08:36
Yüreğine Sağlık.
Furkan Vural (@Misafir_19813)
18 Temmuz 2016 Pazartesi 22:10
Hocam çok önemli bir noktaya parmak bastınız sizi tebrik ediyor ve gelecek yazılarınızı merakla bekliyorum
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın