İmar uygulamalarına ilişkin kamuoyundaki yanlış algılara açıklık getiren Belediye, İmar kanununa muhalefet edip, kentin estetik görünümünü bozmaya çalışan inşaat firmalarına ağır yaptırımların uygulanacağını bildirdi.
Şu yatay mimar dediğiniz metropol kentlerde uygun bingölde imar 5 kat bundan aşşağı olur mu bi şehir görüntüsü olmaz siz yatay imarı Çevreyolunda uygulayın
hiç bir yaptırım uygulanmıyor çunkü bütün bingöl biliyor maden sokaktaki zülmü açık ve net ortada olan elektrik trafosunun etrafı çevrilmiş ve her türlü ölüm tehlikesi saçıyor bir tarafı manav bir tarafı çay ocağı neden müdahale edilmiyor anlaşılır gibi değil kimse kusura bakmasın memleket sahipsiz ve sorumsuz böyle bir adalet anlayışı dünyanın hiç bir yerinde yok lütfen sayın başkanı göreve davet ediyorum hatırla dost ahbapla belediyecilik olmaz tşk
Sayın başkan memlekette inşaat firmalarının çoğu iflas etti keşke imardan anlasaydın sonrada kurallara uysaydın şirketler inşaat işçileri sanayi sitesi esnafı kültür mahallesi sakinleri perişan olmuş haldeler siz kalmış estetik açıklaması yapıyorsunuz icraat istiyoruz icraaaaaaaaaattttttt
@Misafir Kullanıcı Kentsel dönüşüm mağdurları sanayi sitesi esnafı inşaat işçileri inşaat firmaları bu vatandaşları çağır toplantı yap bakalım ne düşünüyorlar vatandaş çok büyük sıkıntı içinde bunlara çözüm bulun hazır cvp değil vatandaş icraat bekliyor icraaaaaaatttttt
Daha önce bir yerlerden torpil bulup da kentin estetik görünümünü bozanlara ne demeli.Onların yaptıkları yanına kâr mı kalacak.Ceza verilecekse herkese verilmeli.Sayın Başkan, bu rantçılara dur deme vakti gelmiştir.Bunlara karşı dik durun.Yalnız değilsiniz.
Kardeşim kime ağır yaptırım uygulanacak bingöl bldyesi uydukente gelsin bir baksın her taraf işgal altında cafeler marketler vs adım atamıyoruz lütfen buraları düzeltin
1.Yapı denetim firmalarıyla beraber hareket edilmiyor 2.ruhsatlar geciktiriliyor 3.imar mevzuatının 3194 sayılı yasaları kafanıza göre şekillendiriyor. 4.pasif davranılıyor 5.encümenler işten anlamıyor 6.bir firmaya ceza kesemiyeceksiniz 7.Allah bingöl e yardım etsin
Önce ovaya el atn şehrin yarısını ovaya çekip mayın üzerinde yatırıyorsunuz. Acilen kuzey imara açılmalı. Allah korusun ufak bir deprem nice canları alabilir
madem ki bu konuda gerçekten çok hassas olacaksınız ve büyük konuşuyorsanız yaptığınız işleri (özellikle imar konusunda) bir bülten şeklinde aylık yayınlayın. bakalım mevzuat gerçekten uygulanıyor mu uyguluyor musunuz? diğer işlerinizi yayınlayın. ama bülten hazırlayıp sürekli bakan şuraya geldi, şurayı ziyaret etti, vekil şu taziyeye gitti, diğeri şu düğüne gitti diye yazacaksanız, başından itibaren bırakın da rutin de bozulmasın rant da. vaatlerde de bulunmayın. iki kelam ümitli cümleler görüyoruz ardından bir de yaşanılanları gözümüzle görüyoruz, üzülüyoruz.
@Misafir Kullanıcı Çamur mu atma? Belediyeciliğin hali ortadayken bana çamur atma dersen eminim rantçı gruplardan birisine çalışıyorsundur. ben bingöllü olup bingöl'de yaşamayan ve hiçbir geliri bingöl'den olmayan biriyim. sorun belirtiyorum ve ümitli konuşan belediyeye öneride bulunuyorum. Şov yapmasınlar diyorum, çalışsınlar diyorum ve bunu da onları seçimle oraya getiren halka şeffaf bir şekilde anlatsınlar diyorum. Belediyenin çabasını görelim ki Rantçı baronlara karşı biz sahiplenelim ordaki çaba gösteren çalışanları diyorum.
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:36
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın