Kamunun, çalışanlarına yüzde 26,5 ama kendi alacaklarına yüzde 58,5 zam yapacağına dikkat çeken ve 2024 bütçesinin bu haliyle adaletten uzak olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, memur maaşlarının en az yüzde 58,46'lık yeniden değerleme oranı kadar artırılması ve bunun üzerine de yüzde 10 refah payı verilmesi gerektiğini vurguladı.
Oh ne ala memleket canımızıda isteyin bu para vatandaştan yetimden bakalından mevsimlik işçisinden fırıncıdan taksiciden manavdan çifçiden çıkıyor farkıdamısın
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
15.05.2025
00:53
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın