Baluken'den olayla ilgili açıklama | HABER YORUMLARI
BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Cumartesi günü saat 13.15te AK Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleşen canlı bomba olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
ben de üzüldüm ben de tasvip etmiyorum. senle aramızda bir fark kaldı mı?bu topraklar seni seçti,ve senin seçilmeni sağlayan bu topraklarda,bu topraklar üzerinde seni seçenlerin kanı döküldü,doğru olun yaşadığınız gibi konuşun en azından insanlar ona göre sizi değerlendirsin,barış barış diyerek onu da beş paralık ettiniz yazık.
sen ve senin gibi pkk yandaaşlarının Allah belasını versin millet seni seçmişse bu şehre hizmet getiresin diye seçmişti canlı bomba yı bingöle getir diye oy vermedi.!! bu canlı bomba da senin de parmağın var kim ne derse desin.!! senin gibi aciz aciz ve pkk yandaşı bir insanı bu memlekette istemiyoruz artık.!!!!!!! bu olayda yara alan tüm vatandaşlar için vicdan azabı çekeceksin..!!!!!
utanma olsa konuşmazdın. senin şahsına millet oy verdi sen bizi perişan ettin. senden utanıyorum biraz yürekliysen istifa et. bak ölü sayısı bu sabah itibariyle 5 oldu. senin yüzünden oldu bunlar. sen var ya sen idris az değilsin. biz zazayız zaza idris. sen diyorsanki ben kurmancım o ayrı ama biz zazayız ve huzurumuz bozuldu. sana varya oy verenler bile pişman. erkek ol istifa et ama koltuk tatlıdır sendede o yürek yok
Artık sizi ve sizin gibileri Bingölde istemiyoruz. Timsah gözyaşları sizinki. Doktor olmuşsun adam olamamışsın diye bir laf var. O yetim çocukarın hakkkını savunabilirmisin? Senin vekilliğin faydası buydu, zalimlerin Bingölü kana bulaması. Yeter artık. Bingöl halkını iyi tanımış olman gerek. Seni Bingöle bile almazlar.
HEM DESTEK VERİN HEMDE BAŞSAĞLIĞI DİLEYİN. ONLARIN KATİLLERİ SİZSİNİZ. ALLAH SİZİN BELANIZI VERSİN. KURBAN OLUN GİDEN CANLARA . ONLARIN O MÜBAREK İSİMLERİNİ O PİS AĞIZLARINIZA ALMAYIN. TERÖRİSTLER..
teröre açık açık destek veren ve kadın,erkek,çocuk,yaşlı demeden rasgele halkımızı katleden canilere terör diyemeyen bir partinin milletvekili olarak bu hayatını kaybeden ve yaralanan suçsuz ve günahsız insanlara nasıl hesap vereceksin ve hangi yüzle bu halkın karşısına çıkıp da ben sizin vekilinizim dersin.Sana oy veren halka hizmet için mi ordası yoksa halkı öldürmek için mi. yeter artık bu ülke HUZUR istiyor.
arladaslar hepimizin acisi cok büyük. hic bir insanin ölmemesi hepimizin temennisi. bír olayin ardindan aklima gelen tek sey su olmustur hep, bu olayin sonuclari nedir ve kime fayda saglar.simdi bakiyorumda Akp kaybettigi oylarin on mislini almis bile. Pkk veya bdp ise hic yoktan kendine binlerce düsman edinmis. en son bir müslüman olarak ki öyleýiz tam kanitlarimiz olmadan kimseleri yargilamayalim. Bu bize islamin bir ögretisidir.Ve kizginlik zekamizi gölgeler. Ama yapan kimlerse bize deger vermedigi bizi insan olarak görmedigi kesin.
BÖYLE BİR OLAYDA BİLE YUVARLAK CÜMLELER KULLANACAKSAN BUNA HİÇ KİMSE İNANMAZ.BARIŞI DİLİNİZDEN DÜŞÜRMEZSİNİZ ANCAK İKTİDARI BOMBAYLA TNT KALIPLARIYLA İSTERSİNİZ. DEVLETE HER GÜN KÜFÜR EDERSİNİZ ANCAK PKK'yı KINAYAMAZSINIZ KORKUNUZDAN.BİNGÖLLÜLERİN İÇİNE HANGİ YÜZLE ÇIKACAKSIN?
Bingöl Üniversitesi'nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Akıllı Tarım 4.0 ve Tarımsal Ar-Ge Politikası Toplantısı'nda, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, akıllı üretim sistemleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yenilikçi projeler ele alındı.
28.01.2026
22:29
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi'nde yer alan kalkınma ajansları, 'Yerel Kalkınma Hamlesi' vizyonu doğrultusunda iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Erzurum'da bir araya geldi. Toplantıya Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 15 ilden kalkınma ajansı temsilcileri katıldı.
28.01.2026
22:29
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 866 gram kubar esrar ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.
28.01.2026
22:27
Karlıova'da besicilerin zorlu kış mesaisi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan ağır kış şartları, besicilerin günlük yaşamını zorlaştırmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen hayvanlarını ayakta tutmaya çalışan besiciler, zorlu bir mesai yürütüyor.
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın