Barışçıl yöntemlerle çözme çağrımızı yineliyoruz | HABER YORUMLARI
BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bu vahim olay vesilesiyle savaşan iki tarafa da operasyon ve çatışmalara son verme, sorunları müzakere ve diyalog gibi barışçıl yöntemlerle çözme çağrımızı yineliyoruz dedi.
yav bu idris boş konuşuyor artık susu idris sana inanmıyoruz ve senin partinede inanmıyoruz sen ve partin hangi yolda olduğu beli sizler kanla siyaset yapanlarsınız
maden acı üzüntü duyuyorsun, neden pkk cenazelerine katıldında kendi halkının cenazesine gelmedin. neden bunu yapanları lanetlemedin, madem iki tarafında ölmesini istemiyorsan pkk silahı bıraksın teslim olsun bu kadar basit. bingölde sizin gibilere yer yoktur bunu kafanıza iyice sokun.
sevgili maşuk kardeşim kimin cesaretli olduğu konusunda kimse üzerinize toz konduramaz merak etmeyin. bedenlerine bomba bağlayıp halkına ve kendi canına kast etmiş canilerin cesaretine hepimiz şahidiz. silahların susması konusunda ise bu vatanı bölseniz bile içinizdeki bir başka grup bunudevam ettirecektir kin kusan silahlarınız susmayacktır çünki silahların sahibi belli değil. Hükümetin bundan sonraki çalışmalarında siz gibi hainlere daha fazla taviz vermeyip psikolojik harp ile kökünüzü kurutmasını diliyorum
bu parti veya siyaset meselesi değil, kim olursa olsun bingölün huzurunu bozmaya hakkı yok, yapılan saldırıyı ve saldırı emrine verenleri kınamayanlar bilsinlerki bu düşünceye sahip olanları daha yüreklendirmektedirler, fehman hüseyin bingölü bir suriye, bir libya gibi biliyordur, buralarda her gün bir bomba patlamış, insanlar ölmüş umurundamı,
Sayın Baluken, yaptığınız açıklamalarınız siyasetten başka birşey değil, hiç kimsenin bingölün huzurunu bozmaya hakkı yok, eleştirdiğiniz ve sorumlu gördüğünüz kesim değil, senin mensupu olduğun kesim gelip bingölde saldırı yaptı, insanların canına kıydı, söylediğinden anladığım, bu eylemleri meşru olarak gördüğünüzdür,
gözlerim yaşardı bir kürt olarak. bir kaç kelime etrfında dolanıp duruyorsunuz. acaba kendiniz inanıyor musunuz söylediklerinize idris bey.yoksa hazır metin yazılıp size okutuluyor merak ediyorum
Seçim zamanında Serdar Atalayın üzerinden onca siyaset yapmıştınız ve sanırım şimdide en fazla sayın atalayın açıklamaları dokundu size. Şimdi sayın atalayın sizler hakkındaki açıklamalarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha iyi anladım. Bu memleketi boş görmüştünüz ama sayın atalay o fırsatı size vermedi ve vermeyecekte. Utanmadan çıkıp hala konusabiliyorsunuzya..
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
26.03.2026
17:10
Karayolları 8. Bölge'de Görev Değişimi
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
16:30
Bingöl'de Kaybolan El Sanatları Yeniden Canlandırılıyor
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlar için kurs açıyor. Usta isimlere çağrı yapıldı.
26.03.2026
14:24
Bingöl'de İtfaiye Ekiplerine Çığ Afeti Eğitimi
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın