Bingöl Milletvekillerinden Tıp Fakültesi Açıklaması | HABER YORUMLARI
AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, STK'ların Bingöl'de tıp fakültesi açılması ile eğitim ve araştırma hastanesi açılması taleplerine ilişkin açıklamada bulundular. 'Gündemimizdeki bir konudur! Altyapı hazırlamadan açtık demek olmuyor! Yukarı çıkabilmek için önce merdiven yapılacak' diyen milletvekilleri, atılan ve atılacak adımları ise şöyle sıraladılar;
Bu sorunları aza indirmek için Elazığ, Malatya ve Ankaradaki hastalara sahip çıkmak için Bingöllü bürokratlara sahip çıkmak gerekir. Hızlı işlem olmazsa çok mağdur oluyorlar işlerini göremeyenlere oralarda kalmak maliyetli oluyor bena hol inşallah sabır ile
Buraya doktorlar ancak tıp olursa gelir ve kalırlar.şuanda bile çok talep var açılması için doktorlardan.akademi camiası inanıyor ama siyasilerin inanmıyor.çünkü kariyerleri yok liyakat ve ehliyet yok.
Yıllardır bu sağlam temel edebiyatı yapıyorsunuz.rektörler hep açmak ister siz engel olursunuz.Üniversitenin rektörü prof. O camianın en üst düzey yöneticisi açacağına inanıyor.siz inanmıyorsunuz.çünkü sizin kalibreniz bulunduğunuz pozisyon ile ters arantılı.
Ne kadar boş bir milletiz. İşin artistliği medyatikliği ne onun peşinden koşuyoruz. Memlekette ilkokul bir sorun, ortaokulu bir sorun, Lise kademesindeki eğitim bir sorun. Bu sorunları halletmeden sanki memlekette doktordan geçilmiyor izlenimi yaratılmak isteniliyor. Memlemekin önce eğitim sorununu halledin. Okullardaki öğrencilerin yarısından fazlası dershane eğitimi alıyor. Kimsede bunlara ağa bu kadar öğrenci okula gidiyor birde dershaneye gidiyor sebebi nedir demiyor. Tıp fakültesi parasınıda velilerin dershanelere ödediği paradan halledebilirsiniz.
@Misafir Kullanıcı Senin TIp Fakültesini istemendeki en büyük neden bence senin akıl sağlığın yerinde değil. Tüm Bölümlerin Bİngöl'e gelmesine gerek yok sadece Psikiyatri bölümü senin için yeterli
@Misafir Kullanıcı Sen ne kadar boş bir adamsın ya.Tıp diyoruz tıp memleketin en büyük sorununu sağlık konusudur.hastaneye yolun düştü mü hiç.Bu talebe karşı çıkan herkes Bingöl düşmanıdır.
Facia bir saklama olmuş.yani özet olarak diyorlar ki gerek yok Bingöl halkı Tıp mış hastanemiz layık değil.sabah erken saatlerde Elazığ'a gitmek için yola çıkın otobüs bekleyin.
Maşallah öyle bir metin düzenlemiştir ki okusan Bingöl uçmuş hiç sağlık sorunu yok. Devlet hastanesindeki rezalettir tabi haberiniz niye olsun anlara keyif varken.biri şehğ biri ağa öteki de zaten paşa
Siz önce kardiyoloji gibi bir bölüme doktor getirin.Kocaman bir şehirde bir doktor var.Numara alamıyoruz, randevu Allah versin.Siz tıp fakültesi hikayesi okuyorsunuz. 3 aydır göz polikliniği randevu vermiyor.Ultrasona gidiyorsun en yakın 10 gün. Merdivenmiş,basamakmış.
@Misafir Kullanıcı Maşallah senin kafan herşeyi alıyor,sen önce okuduğunu anla ondan sonra yorum yap. 1ay önce anjiyo cihazı bozuldu iki hafta anjiyo hastaları çevre illere sevk edildi önce doktor ve ekipmanlar temin edilsin,eksikler giderilsin Tıp fakültesi ha deyince olmuyor.
@Misafir Kullanıcı Senin kafan da işte bu kadar alabiliyor ne okuduğunu da anlamamışsın.Tıp olmazsa tabi ki doktor olmaz kardiyoloji olmaz kafanız basmıyor bari saçma sapan yorum yapmayın bilen eğitimli kişiler yorum yapsın
Tıp fakültesi için önce araştırma hastanesi açılmalıdır. ASM, 112 acil istasyonları ve halk sağlığı merkezi temel oluşturmuyor fakülte için. Böyle bir açıklama sadece günü kurtarmaktır.
Key seyd' mi biyor, gî tunzîyê mi yeno. (Ne zaman avım denk gelse, tazımın tuvaleti geliyor). İktidar da sizde, muktedir de sizsiniz. Yalnız kanayan bir yaraya merhem olacak hizmete de bin bir bahane! En son hastane inşaatınız yedi yılda bitmişti. Peh!
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Aylar süren ağrılar ve geciken tanının ardından Ankara'da ameliyat olan Çiğdem Dursun Varol, Bingöllü hemşehrimiz Op. Dr. Mehmet Ali Çaparlar'ın başarılı operasyonuyla sağlığına kavuştu. Çaparlar'a teşekkür ederek tedavi sürecindeki ilgi ve güven için memnuniyetini dile getiren Varol, tavsiyelerini de paylaştı.
09.12.2025
03:17
Mutluca sakinleri mutsuzca seslendiler!
Köylüler, defalarca ilettikleri taleplerin karşılıksız kalmasından şikâyet ederek '2025 yılında hâlâ yol beklemek zorunda kalıyoruz' diyerek tepkilerini dile getirdi.
09.12.2025
03:15
BİGED'den Ödüllü Dama Turnuvası
Başvurular 15 Aralık 2025 tarihine kadar kabul edilecek. Dernek, strateji ve zekâ gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın