Muhtar Kancura: 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi?' diye sitem etti.
ben o isletmenin bingöl de küçük katık işi yapan esnaflari bittirdigiini.saglıkli iken saglıksız bi tüketimin oldugunun ve madem hükümet bütün giderleri devlet kasasından verecekti devlet kendisi isletseydi.kurumlardan fazla idareci ve memur dan geçilmiyor bi kısmını orda degerlendirmek gerkirdi.hele ma bun ha sebena .
Devlet teşfiki olmadan SÜTAŞ Bingölde olurmuydu.Elbetteki olmazdı.Yatırım yapıyorum ayağıyla meralara hazine arazilerine kolaylıkla konuyor.Çoğu firmada sırf devlet teşfikinden faydalanmak için göstermelik tesisler yapıyor.Neticede devlet bütçesi yağmalanıyor.Emekçiler asgari ücretlere sömürülüyor.Bir kaç firma CİOSU çeplerini şişiriyor.Aracı birkaç tüccar ceplerini şişiriyor.
Yerli küçük ölçekli firmalara destek verilmeli. Kimseye bedava arazi verilmemeli. Firmalara hibe, Kredi desteği ve sigorta desteği verilmeli. Arazisi olmayan işletmesi olmayan şirketlere verilen desteğin kimseye hayrı yok. Yerini alsın, işletmesini açsın çalıştırsın sonra destek verilsin.
Birde bu pencereden bakalım ovaya sonradan gelip arazilere konmuş köylere sormamız gerekiyor dik köyü yeniköy tarbasan kumgeçit göylerine sormak lazım bu araziye kuruş ödemeden mal mülk sahibi oldunuz bu babanızın malımıydı
Başlıca amacı rant olan,uluslarası burjuvazi sermayeyle içlidışlı olan bir şirket olan SÜTAŞ la bölgeye hayır gelmez.İşte hendek ya atarsın ya batarsın.
Sütaş kendi öz sermayesi ile Bingöl e yatırım yapmadı bunu herkesin bilmesi gerekiyor.Arazileri ücretsiz verildi,bir gece çıkarılan bir özel teşvik ile ilk yıl 750.000.000 milyon sonraki yıllarda 3 trilyon devlet toplamda geri ödemesiz hibe sağladı.Çalışanlarının maaşlarını bile 20 yıl boyunca devlet ödeyecek,bankalardan limitsiz ve sıfır gazi kredi,vergi yok,SGK DEVLET KARŞIŞIYOR.Bütün kurumlar,üniversite Vali,vekiller onlara hizmet ediyor.Bingöllü iş insanlarını da elinin tersi ile dışlıyorlar.Bingöl halkı bunları bilmeli.İsteyen Sütaş ile ilg
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
07.04.2026
00:13
Bingöl Üniversitesi'nde Kulüp Tanıtım Günleri
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Etkinlik ve Tanıtım Günleri'nde stantları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, öğrenci topluluklarının kampüs yaşamına dinamizm kattığını belirtti.
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın