Muhtar Kancura: 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi?' diye sitem etti.
Topraklarımız tek feda edilseydi keşke, Bingöl hayvancılık haricinde gelişim imkanı zor olan bir bölgede bu nedenle hayvancılığa yatırım yapılması çok önemli ancak bu yatırım kendi üreticisinin refah seviyesini kalkındırmak yerine dışardan getirilen güçlere tüm kaynaklarını aktarıp kendi üreticisini o güce modern köle yaparak olmaz. Olmadı da. Tüm kurumlar var gücüyle Sütaş yerine bu toprakların üreticilerine katkı sunmalı. Topraklarımız ve sularımız bize aittir.
Sütaş bingölr ne fayda sağladı slajlik misir eken köylüye çok düşük değerlerle üretim yapmaya zorluyor.bingolde uretilen süt ürünleri yine bingölde 3 ve 4 harfli marketlerde başka illerde üretim yapan firma ürünlerine göre daha pahalı satılıyor.dünyanin neresine gidilirse gidilsin üretim yapıldığı yerlerde üretim ürünü piyasa emsallerine göre daha uygun satılır.sutqs bingole geldi geleli vatandaş çiğ süt ve süt ürünlerine ya ulaşamıyor ya da daha pahalıya ulaşıyor.sizde işsizliğe çare olacakti kalkinacakti memleket fakat birkaç dolmuş iş�
Sütaş'ın Bingöl'e istihdam yaratacağı algısı oluşturarak Bingöl'ün arazisinin çoğu sütaş'a peşkeş çekilmiştir çalışanların da hak ettiği kadar emeğinin karşılığı verilmemekle birlikte Bingöl'de tarımsal ve hayvansal alanı ele geçirmiştir uyandı bizim köyün muhtarı kusura bakma vekiller de onlara yana olacak devletten onlara yanacak.
Sancakta da aynı sıkıntılar mevcut, benzer bir teşvikle araziler köylüden alınmak isteniyor. Köylünün itirazları şehri yönetecenlerce ve il özel idaresi tarafından yerinde incelensin.
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
TFF 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdüren 12Bingölspor, 19. hafta mücadelesinde grubun son sırasında yer alan Suvermez Kapadokyaspor'u Bingöl'de konuk edecek. Lider, bu karşılaşmadan da farklı bir galibiyetle ayrılarak puan ve averajını artırmayı hedefliyor.
30.01.2026
03:27
Meteoroloji'den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde cuma günü itibariyle kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının beklendiğini duyurarak, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
30.01.2026
03:25
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Ticaret Bakanlığı'nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği Resmî Gazete'de yayımlandı.
30.01.2026
03:25
Bingöl'de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Konakbaşı mezrasında rahatsızlanan 21 yaşındaki genç, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle ambulans helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
30.01.2026
03:24
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete'de Yayımlandı
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO), 696 sayılı KHK kapsamında kadroya alınan işçiler nedeniyle alt işveren firmalara yüklenen kıdem tazminatı rücu işlemlerinin kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemenin Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.
29.01.2026
16:51
Bingöl'de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl Belediyesi, ölçüm güvenilirliğini artırmak ve hatalı faturalandırmanın önüne geçmek amacıyla, kullanım süresi 10 yılını dolduran 20 bin su sayacını belediye bütçesinden karşılayarak ücretsiz olarak yenileyecek.
29.01.2026
16:30
Yeni plaka dönemi başlıyor!
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, plaka basım işlemlerinde radikal bir değişikliğe gidiyor. 2 Şubat 2026'dan itibaren plaka bedelleri artık elden veya kartla değil, yalnızca kamu bankaları üzerinden tahsil edilecek. Yeni dönemle birlikte 2026 yılı plaka basım ücreti de 850 TL olarak revize edildi.
29.01.2026
16:29
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem: EİDS 1 Şubat'ta Başlıyor
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 1 Şubat'tan itibaren satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. e-Devlet onayı olmayan ilanlar yayımlanamayacak.
28.01.2026
22:30
Bingöl Üniversitesi'nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Akıllı Tarım 4.0 ve Tarımsal Ar-Ge Politikası Toplantısı'nda, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, akıllı üretim sistemleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yenilikçi projeler ele alındı.
28.01.2026
22:29
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi'nde yer alan kalkınma ajansları, 'Yerel Kalkınma Hamlesi' vizyonu doğrultusunda iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Erzurum'da bir araya geldi. Toplantıya Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 15 ilden kalkınma ajansı temsilcileri katıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın