Muhtar Kancura: 'Topraklarımız rant uğruna feda edilemez. Sütaş Bingöl'e geliş amacını bırakıp, Bingöl'deki arazileri kendine mal etmenin peşine düşmüştür. Buna yönetimlerin bir dur demesinin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sütaş'ın Bingöl'ü yönetmesine dur diyelim artık. Bir şirket olan Sütaş değil, köylünün yanında olmak gerekmez mi?' diye sitem etti.
Topraklarımız tek feda edilseydi keşke, Bingöl hayvancılık haricinde gelişim imkanı zor olan bir bölgede bu nedenle hayvancılığa yatırım yapılması çok önemli ancak bu yatırım kendi üreticisinin refah seviyesini kalkındırmak yerine dışardan getirilen güçlere tüm kaynaklarını aktarıp kendi üreticisini o güce modern köle yaparak olmaz. Olmadı da. Tüm kurumlar var gücüyle Sütaş yerine bu toprakların üreticilerine katkı sunmalı. Topraklarımız ve sularımız bize aittir.
Sütaş bingölr ne fayda sağladı slajlik misir eken köylüye çok düşük değerlerle üretim yapmaya zorluyor.bingolde uretilen süt ürünleri yine bingölde 3 ve 4 harfli marketlerde başka illerde üretim yapan firma ürünlerine göre daha pahalı satılıyor.dünyanin neresine gidilirse gidilsin üretim yapıldığı yerlerde üretim ürünü piyasa emsallerine göre daha uygun satılır.sutqs bingole geldi geleli vatandaş çiğ süt ve süt ürünlerine ya ulaşamıyor ya da daha pahalıya ulaşıyor.sizde işsizliğe çare olacakti kalkinacakti memleket fakat birkaç dolmuş iş�
Sütaş'ın Bingöl'e istihdam yaratacağı algısı oluşturarak Bingöl'ün arazisinin çoğu sütaş'a peşkeş çekilmiştir çalışanların da hak ettiği kadar emeğinin karşılığı verilmemekle birlikte Bingöl'de tarımsal ve hayvansal alanı ele geçirmiştir uyandı bizim köyün muhtarı kusura bakma vekiller de onlara yana olacak devletten onlara yanacak.
Sancakta da aynı sıkıntılar mevcut, benzer bir teşvikle araziler köylüden alınmak isteniyor. Köylünün itirazları şehri yönetecenlerce ve il özel idaresi tarafından yerinde incelensin.
Bingöl'de Arıcılık Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği
Kovan başı verim düşüklüğünün nedenlerini araştırarak çözüm yolları geliştirmeyi amaçlayan proje için Bingöl Üniversitesi ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında eğitim ve danışmanlık sözleşmesi imzalandı.
26.01.2026
23:36
Vali Çelik'ten saldırıya uğrayan operatöre geçmiş olsun ziyareti
Karla mücadele sırasında saldırıya uğrayan İl Özel İdaresi personeli Serhat Bürkek'i evinde ziyaret eden Vali Cahit Çelik, 'Personelimizin işini kolaylaştıracak destek ve anlayışı bekliyoruz' dedi.
26.01.2026
17:01
Bingöl'de Kadın Yükümlüler İçin Güçlendirme Protokolü İmzalandı
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile KADEM Bingöl Temsilciliği, kadın yükümlülerin eğitim, rehberlik ve sosyal destek faaliyetleriyle topluma yeniden kazandırılmasını amaçlayan iş birliği protokolü imzaladı.
26.01.2026
16:47
Hesarek Kayak Merkezi'nde Sömestr Yoğunluğu
Bingöl'ün gözde kış turizm noktası Hesarek Kayak Merkezi, yarı yıl tatiliyle birlikte hem şehir içinden hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerle dolup taştı. Karın keyfini çıkarmak isteyenler pistleri doldurdu.
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.01.2026
01:22
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.
26.01.2026
01:11
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Lider 12Bingölspor, Malatya Yeşilyurt deplasmanında hem sakatlıkla hem kırmızı kartla boğuştu ama üstün oyunuyla 1-0 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
26.01.2026
01:11
Bingöl'de 163 kişiye iş fırsatı
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
26.01.2026
01:09
Bingöl'de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Saldırı sonrası iş makinesinin kullanılamaz hale geldiği, bu nedenle bölgede yol açma çalışmalarının durduğu öğrenildi. Yaşananlara tepki gösteren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Üçgül; 'Şimdi iş makinesi arızalı, yollar kapalı.'
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın