Olay saat 13.00 sıralarında kentin en merkezi yeri olan Genç Caddesi üzerinde meydana geldi.Patlamada canlı bombanın olay yerinde öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.
idris baluken!!! bu pis yorumlar,,bu iğrenç yorumlar,,, seni yıldırmasın,,,arkandayız,,,sen barış için mücadele ediyosun,,,eminiz sen de en az bizim kadar üzülüyosun,,,arkandayız,,,bu cahiller seni yıpratmaya çalşıyor,,,,kulak ardı ediyoruz,,,istedikleri kadar asıp kessinler,,,,seviyesizler,,,,
memleketimi 'güya kürt davası' uğruna kana bulayanlar kendi kanlarında boğulsunlar inş. biz asırlardır zaten kardeşiz, dinimiz de aramızdaki tutkaldır ki o yıkanmış marksist beyinlerinizle mi kürt vatandaşlarımıza özgürlük getireceksiniz? Bingöl halkı bu zulümü yapanlara da bu zülme ortak olanlara da en güzel cevabı verecektir.
Bingöl bunu hak etmiyordu. Anlaşılan PKK adlı Ermeni - Kürtçü çetesi Bingölden umudu kesti, Bingöllüyü gözden çıkardı, artık hedef tahtasına koydu. Sizden korkan sizin gibi olsun diyorum. Bingöl, Adıyaman, Urfa gibi şehirdeki insanlar helal süt emmiş, bu zamana kadar bu hain örgütün oyununa gelmedi, bundan sonra da gelmez. Maskeleri düştü. Evet, ihanet şebekesi intihar ediyor. Bahoz adlı ermeni uşağı ne diyordu telsiz konuşmasında: Altın vuruş yapacağız.
yeter artık. tüm doğu ve güneydoğu pkk destekçilerinin desteğini kesmelidir. bdp liler kürtlerin hakkını savunmuyor israil ve abd nin emellerini gerçekleştirmek için kukla olarak kullanılmakta ve kürtleri sömürmektedir.
Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına eniç dileklerimle baş sağlığı diliyorum.lanetliyorum bunları yapan ve yaptıranları.asıl tepkim destek verenleredir.çünkü bunlar biz sizin arkanızdayız deyip kirli tezgahların önünü açtılar.birde barıştan söz ediyorlar demekki bunların barış diye söz ettikleri kavram şudur;masum insanlarımızın kanını dökmek ve en doğal hakkı olan yaşama hakkını elinden almaktır.demokrasi diyorlar .demokrasi demek başkaların haklarına saygılı kendi haklarını hukuksal çarçevede arayan bir insani mücadeledir.
bingöl halkının üzerine canlı bomba gönderip güya ceza kestiğini sananlara en büyük tokat yine bingöl halkından gelecektir.terörü ve teröristleri lanetliyorum şehitler ölmez vatan bölünmez kahrolsun teröristler
4- BİZLER:
Bu vatan toprakları için: damla damla ter, oluk oluk kan akıtmış bir milletin evlatlarıyız. Kanımız da canımız da birdir.
Türküyle Kürdüyle Lazıyla Zazasıyla: Alevisi Sünnisi ile bu memleket adına mücadele vermiş ve vermeye devam edecek olan bizler: üzermize düşen sorumluğun bilincindeyiz ve hiçbir oyunun piyonları olmayacağız.
3- Ya da ERMENİLER ne kadar çok seviyor. Yoksa Kurtuluş savaşı döneminde DOĞU CEPHESİnde bu vatan toprağı için ERMENİLERE karşı canla başla mücadele eden KÜRTLER'i farklı bir ateşin içine çekerek intikam mı almak istiyorlar. Dün 29 Ekim idi. Yani bu vatan topraklarının, yine bu vatan için can verenlerin halkının olduğunun ilanının günüydü. Dün bu mücadeleyi veren insanlarımıza cephe'de zarar veremeyen dış güçlerin farklı yollarla ülkemiz toprakları üzerindeki oyunlarının hala devam ettiğinin göstergesiydi.
2- Buna en basit örnek kaldığım dönemde bizzat yaşadığım bir olay : Hatırlayanlarınız vardır. 13 Haziran 2004 günü, Bingöl'de İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın jandarma gazinosuna el bombalı saldırı düzenlemek isteyen 2 terörist, birinin bombayı atamadan elinde patlaması sonucu başarılı olamadı ve açılan ateşle ölü olarak ele geçirildi. Ele geçirilen kiş ERMENİ asılllı biriydi. Acaba KÜRTLERİ çok mu seven biriydi.
1 - Tüm BİNGÖL halkının ve ülkemizin başı sağolsun. Allah yaralılarımıza şifalar versin. 4 yıl kaldığım ve hala güçlü bağlarla bağlı olduğum BİNGÖL'ümüzün siz yürekli insanları: bugün meselemiz ne TÜRKLÜK ne ZAZALIK ne de KÜRTLÜK'tür. Bugün maalesef kendi bölgesinde güçlü bir Türkiye istemeyen dış güçlerin kardeşi kardeşe iki tarafa da sattığı ve nemalandığı silahlarla kırdırıp zayıf düşürme meselesidir.
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
26.03.2026
17:10
Karayolları 8. Bölge'de Görev Değişimi
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
16:30
Bingöl'de Kaybolan El Sanatları Yeniden Canlandırılıyor
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlar için kurs açıyor. Usta isimlere çağrı yapıldı.
26.03.2026
14:24
Bingöl'de İtfaiye Ekiplerine Çığ Afeti Eğitimi
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma ekibine, AFAD Bingöl İl Müdürlüğü tarafından Hesarek Kayak Merkezi'nde çığ afetlerine yönelik eğitim verildi.
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın